Čistenie matnej kuchyňe

Poprosím o radu ako vyčistiť mastné fľaky na matnej kuchynskej linke.Jar som už skúšala ďakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
kamoska mi spominala, ze ona skusala na taketo flaky bezny olej, ze to jej nejaka babka, suseda poradila a ze super jej tie stare mastne flaky zisli a nove neostali :-) ale ja osobne to oskusane nemam, takze neviem ti povedat :-)
Odpovedať
@monima1 olej? to vazne? to by som skor povedala, ze to bude este mastnejsie. ale tak zase na druhej strane babske rady su tie najlepsie!
Odpovedať
Profilova fotka
Hej z jedneho maleho flaku , spravis jeden velky, v ktorom sa ten maly strati :-D
Odpovedať
Profilova fotka
jedine. my to mame tiez na rocnej kuchyni. proste je zopar flakov, ktore sa nedaju zmyt, ale tak nie je ich nejak moc vidno. olej to sa mi akoze nezda vobec
Odpovedať
Profilova fotka
Já jsem kupovala v DM nějaký čistič na mastnotu, v růžové lahvi s rozprašovačem. Ale chce to vyzkoušet někde na kousku, kde to není vidět, aby to neponičilo plochu. Já jsem ho používala hlavně na mastnotu za indukcí a na skříňkách, ale v lesku ;-)
Odpovedať
@monima1 mierne vlhka cista vyprata mikrovlaknova utierka... Ale casom ta to prestane bavit, drhnut kazdy fliacik. Raz za tyzden poriadnejsie pretries vsetky dvierka, 2x v roku spravis generalny ordung. Dolezite je nezdrziavat sa v kuchyni ked slnko svieti z toho "správneho" uhla :-D Na generalny ordung si zadovazis fixinelu na mastnotu v rozprasovaci (nie tu na hajzle), par velkych handier a vedro na vodu. Fixinelu v rozprasovaci nariedis zhruba pol na pol. A teraz oskusany sposob. Dvierka namocis cistou vodou, streknes trosku ekrazitu, okamzite rozotieras po celej ploche a das sancu kazdej mastnote aby sa od dvierok oddelila. Potom vytries penu do vyplachanych handier. Na zaver zoberies cistu, vypratu mikrovlaknovu handru a vyties dvierka do sucha. Dolezite je fixinelu striekat na mokre dvierka, hned rozotierat a nenachat penu volne stekat, lebo potom budes mat ciste a este cistejsie stekance, ktorých sa len tak nezbavis. Len tak mimochodom, kebyze moja linka je len taka flakata ako tvoja na fotke, skacem od radosti :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@ivetik78 to by som si aj ja myslela, kym som od nej o tom nepocula :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak bych řekla, že změnil design, ale bude to tenhle ;-) www.dm.cz/denkmit-odmastovac-multi-po...
Odpovedať
Profilova fotka
@qeszi_sk a mas tiez teda matnu linku? dumam, zeto pojdem dnes do dmky kuknut. ako tiez my to hrozne moc vadilo lebo ked bezodtlackova, tak som cakala, ze to tak aj bude no asi nie
Odpovedať
@monima1 no to ti verim :-) ja mam lesklu kuchynsku linku a ta sa uplne v pohode cisti. ale tak do buducna je dobre vediet o takychto fintach.
Odpovedať
Profilova fotka
@1renata101 Právě tohle jsem používala dřív, když jsem měla lesklou kuchyň. Teď mám matnou, s úpravou proti otiskům, a zatím stačí vlhký hadřík a popř. trocha jaru, žádné mastné fleky nebo ťapance nemáme ;-)
Odpovedať
@monika2110 a keby si do vody pridala trochu octu? to by nepomohlo? lebo ocot je dobry na umyvanie a z toho nie su ani smuhy, takze by mozno pomohlo aj na tieto tvoje mastne flaky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@alpata909 ďakujem to som ešte neskúšala.Je viacero povrchových úprav my máme striekne matné dvierka.A jar nepomohla tak už neviem čo by odmastnilo ale nerozozralo povrch.
Odpovedať
Ahojte dnes som kúpila kokos mydlo navlhčila handru dala naň trochu mydla umyla tím dvierka, druhov vlhkou vytrela a do sucha vylestila jelenicovov handrov.A funguje to ;-) :-)
Odpovedať
@monika2110 som ani nevedela, ze nejake take mydlo existuje. No dobre vediet, dakujem ti za skvely tip ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivetik78 ked ono kazde rozhodnutie ma aj nejake pre a aj proti :-) @monika2110 to je parada ;-) ako malo staci a je cistucka :-)
Odpovedať
@monima1 to je pravda, lebo zase na druhej strane si myslim, ze matna kuchynska linka nebyva az tak casto ako ta leskla. ale ako si napisala, vsetko ma svoje pre a proti :-) clovek, ked sa uz raz nejako rozhodne, tak si na to musi zvyknut. vsetko je to len o zvyku :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@monika2110 to mydlo si prosim ta kde kupila?
Odpovedať
@normicka kúpila som všetko v kinekuse A leštila z tou jelenicov keď bol smuh jelenicu som navlhčila.Mozno sa dá kúpiť aj v jednote.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivetik78 tak jasne, ked na kazdej je vidietine necistoty :-) ale netreba sa nad tym vzrusovat nejako ved sa to ocisti :-)
Odpovedať
Profilova fotka
V kinekuse sa predavaju aj mydla?
Odpovedať
Profilova fotka
@henotom Samozrejme, tam sa da uz kopa veci kupit. Tiez sme tam kupovali vela veci aj do zahrady, aj do kuchyne, je tam toho kvantum
Odpovedať
@monima1 presne a najlepsi je samo ked pride a ten to spravi :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@ivetik78 tak takeho doma nemam, mna si zakazdym vsetko pocka, ale tak snazim sa nad niektorymi vecami prilis nevzrusovat :-D ale ak by si o nejakom samovi vedela, tak kludne mi ho posli domov :-D
Odpovedať
@monika2110 no ved treba viac sposobov vyskusat ale ako pozeram, tak si si uz nasla prostriedok, ktorym matne dvierka budes cistit. super, ze ti to mydlo pomohlo :-) ;-)
Odpovedať
@alpata909 z malou dušičkou som dala to mydlo na ten počet dúfajúc že sa tomu nič nestane Teraz stačí uplnevaj tá namocena jedlenica
Odpovedať
Profilova fotka
@monika2110 tak myslím, že tam sa nemá čo stať, to mydlo myslím, že nie je nejaké agresívne. To je rozdiel jak tie dnešné kadejaké mydlá. Toto je taká klasika by som povedal ;-)
Odpovedať
@monika2110 jelenica je na toto veľmi super, tiež s tým veľa vecí drhneme, často netreba nejako chémiu alebo niečo špeciálne, občas je fajn aj takéto jak keby babské rady :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som to skusala na zaklade tvojho typu a musim sa ti moc podakovat. Konecne sa mi podarilo umyt kuchynu tak, aby tam nezostali ziadne stopy a flaky. Super typ
Odpovedať
@qeszi_sk Chcel by som upozorniť, že tento prípravok nie je vhodný na hliníkové povrchy. Takže ak máte napr. hliníkové úchytky, zostanú na nich fľaky ako sa to stalo mne. Mne ostali zaschnuté mastné fľaky a nešlo mi to dole ani s tým. Pýtal som sa stolára, čím by sa to dalo vyčistiť a odporučil mi acetón. Ale nemám na to odvahu to vyskúšať. Mám egger supersense.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?