Ako vyčistiť zástenu z dreva za kuchynskou linkou od mastnoty?

ahojte... poraďte mi prosím. Ako mám vyčistiť fľaky od mastnoty a oleja na zástene za kuchynskou linkou. Zástenu mám z dreva ako kuchynskú linku a pokúšala som sa ju vyleštiť, ale márne. Stále na nej vidím mastné fľiačiky. Ďakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@margaretka428 nepíšeš, či to drevo má aj nejakú fóliu na sebe. no ak nie, tak len prebrúsiť a impregnovať.
Odpovedať
nie nemá fóliu, len tá kuchyňa je ešte nová a vidím tam už fľaky od oleja, tak preto sa pýtam, že čím by som to mohla vyčistiť, skúšala som aj cif a nejde to dolu.
Odpovedať
mastnotu z dreva velmi tazko,to je tam vpite, jedine skusit prebrusit. Aku mas povrchovu upravu toho dreva?
Odpovedať
Profilova fotka
@margaretka428 prebrúsiť a včelím voskom celé prejsť. možno sa to potom zjednotí. a hneď potom by som tam dala nejakú sklenenú zástenu, čo sa iba utrie handrou.
Odpovedať
dub bardolíno ... vlastne to ani nie je drevo, ale drevotrieska
Odpovedať
Profilova fotka
@margaretka428 spýtaj sa vo firme, kde ti ju vyrobili. mali by ti dať odporúčania na údržbu. prípadne ti povedia, ako je drevo ošetrené, čo s ním urobí prebrúsenie a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
@margaretka428 to je ale veľký rozdiel, či je to drevo alebo drevotrieska. takže to máš drevotriesku a navrchu máš nejakú imitáciu dreva?
Odpovedať
áno správne, ide o drevotriesku s imitáciou duba bardolína.
Odpovedať
Profilova fotka
@margaretka428 tak to je veľký rozdiel, to určite nebrúsiť. ja som to na starom byte čistila s nejakým prostriedkom, čo to išlo dole. skúsim si spomenúť a napíšem sem.
Odpovedať
Profilova fotka
@margaretka428 "Škvrny na nábytku po oleji Kuchynský stôl či pracovná doska z dreva sa nevyhnú ani rozliatemu oleju. Najskôr ho hneď odstráňte papierovou alebo textilnou utierkou. Mastnotu rozpustíte z povrchu čistým octom a potom celý povrch poutierajte teplou octovou vodou v pomere 1:1." http://www.pluska.sk/ipeknebyvanie/se...
Odpovedať
@gubiko presne,ziadne brusenie,hned po vareni pretriet,mam to iste,nikdy to nebude ako nove,kde sa vari,raz tyzdenne pretriem handrou s o saponatom a teplou vodu po vysuseni,ak velmi chcete su prostriedky n ako na drevo jemne pretriet, a je to ok
Odpovedať
Profilova fotka
skus sa pozriet do Baumaxu tam ti poriadia maju tam niekolko cistiacich prostriedkov ktorymi to das dole ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?