@slawka333
Špajza je super vec, ale v takto malej kuchyni je malá špajza kontraproduktívna, nemá to logiku. Ale chápem keď to tak pani chce mať z estetického hľadiska.
@lenkito10 takto je to super, ešte vymeniť drez s umývačkou aby vznikol väčší prac. priestor. Škoda, že od jednej steny k oknu nie je ani len 60cm (ideálne tak 80
@slawka333 len ked nie je na to nejak priestor, tak sa s tym vela nenarobi. Je to podla mna ale dost aj o zvyku. Mne spajze sympaticke nie su proste, radsej vsetko v kuchyni po skrinkach.
Tu nejde o to, ci spajzu ano alebo nie. Neviem ci ste si vsimli aky maly priestor ma kuchyna a aky miniaturny spajza a ako by to bolo keby to bolo spolu.
Spajzu bolo treba naplanovat, hoc aj nie priamo z kuchyne.
@btus, absolutne tam nevymienat drez a umyvacku, spratava sa zo stola, ides hned k mycke, dalsi moze byt v celom ostatku kuchyne.
Miesto pri dreze postaci ako prac plocha na pripravu jedla. Ked bude servirovat priamo na taniere, polozi ich na pult.
Deti vacsinou pokladaju riad na mycku, z drezoveho umyvania sa tam polozia veci na odkvapkanie, tento riad nebude zavadzat na prac ploche medzi drezom a varnou.
Pri vareni, spratavani po vareni, mycka otvorena, odbieha sa k drezu, nech nemusi obchadzat mycku.
Ani z ergonomickeho hladiska nie je miesto pré mycku medzi drezom a varnou.
Na mycke moze byt kavovar, chlebnik.
@pauliganka tu som nasla podobnu kuchynu, myslim ze ten priestor je rovnaky, mozes si ju pozriet celu: http://www.modrastrecha.sk/blog/alabu...
@lenkito10 my spratuvávame do drezu a potom do umývačky, takže u nás otvorená nie je. A pri pečení, je dobre mať viacej miesta - potrebuješ vaľkať, dať na plech, mať tam robot, hrnce s plnkou, vajíčka.......takže za mňa vymeniť. Ale je to o každého preferenciách. Kávovar nemá každý, chlebník už asi tiež veľa ľudí nevyužíva.
Ja som sa zase musel zmestit do priestoru 4x2,5m, klasika panelak. A pozrite ako sa to tam zmestilo.
V prilohe projekt co som si vytvoril online.
a foto final.
Rekonstrukcia stala 4000€ vrátane stavebneho materialu,vsetky práce ( Eletrika,voda,plyn,obklady,omietky,dlazby,malby) kuchynskej linky a spotrebicov. komplet