Ako rozmiestniť kuchyňu?

Profilova fotka
Ahojte, poraďte ako by ste rozmiestnili najlepšie varnu dosku a umývadlo, aby vzniklo viac priestoru v kuchyni na prácu, ďakujem 🙂)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ahoj, pod oknom prva skrinka vlavo umyvacka 60, drez 60, priestor. Varnu dosku nechat kde je.
Odpovedať
@pauliganka asi pre predstavu je najlepsie dat rozmery toho priestoru. Ta hneda stena su skryte skrinky? Alebo je to len obklad?
Odpovedať
@pauliganka este kolko mas miesta medzi tym pultom a stolom? Neda sa posunut ten pult viac do priestoru? Zvacsila by si priestor pri varnej doske
Odpovedať
Profilova fotka
@wivik Posledne 3 foto: https://www.modrastrecha.sk/blog/paul...
Odpovedať
@lenkito10 akurát včera som pozerala vaše fotky aden prac. priestor Môže byt umývadlo na jednej a varná doska na druhej strane? Napíš rozmery kuchyne - tam kde je okno, tam kde je varná doska. Aby sa dalo lepšie odraziť. Podľa fotiek je to ťažko. A musí byť U? Nemohla by byť len na jednej stene a potom ostrov s pultom? Tie rohy sa aj tak zle využívajú. Večer by som Ti potom niečo poslala. Program mám len doma, tak keď prídem z práce, niečo pošpekulujem.
Odpovedať
@btus moze byt umyvadlo na jednej a varna doska na druhej strane, ide o to aby to bolo prakticke tomu kto tam bude byvat. A zalezi aj ako rozmery to budu dovolovat. Ale pravdu mas v tom, ze roh vyuzit plnohodnotne je problem.
Odpovedať
@pauliganka akurát včera som pozerala vaše fotky ako máte prac. priestor Môže byt umývadlo na jednej a varná doska na druhej strane? Napíš rozmery kuchyne - tam kde je okno, tam kde je varná doska. Aby sa dalo lepšie odraziť. Podľa fotiek je to ťažko. A musí byť U? Nemohla by byť len na jednej stene a potom ostrov s pultom? Tie rohy sa aj tak zle využívajú. Večer by som Ti potom niečo poslala. Program mám len doma, tak keď prídem z práce, niečo pošpekulujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@btus ked si pozries tie 3 foto, uvidis ze kuchyna je mala na to, aby tam bol ostrov. Co je to ostrov s pultom? Vyvysena doska nad ostrovom? Roh pri stolicke moze otvarat z jedalne. Zostane nej roh pri okne.
Odpovedať
@lenkito10 ostrov by sa dal dať, ako som písala, večer to hodím do programu. V práci sa mi nedá ani nemám ako. nie ostrov s vyvýšeným pultom. Klasická výška 78cm.
Odpovedať
Ja napíšem ako sme si to urobili my a veľmi som spokojná viac ako som čakala: Máme kuchyňu U Ľavé krídlo: tam mám zkraja chladnička, veľa kávovar, vedľa drez donroha pracovná doska... Stredné krídlo je pod oknom: tam mám súvislú pracovnú plochu nie je nič lepšie mať taký veľký priestor na prácu...či už položiť plech a vedľa ešte vykrajujem perníky napríklad... U nás to je dokopy 2,80m cca... Pravé krídlo: v rohu mám mikrovlnku nechcela som už vstavanú lebo sme mali kupenu... Vedľa je indukcia 4miestna a vedľa je plynak 2horak... Kúsok pracovnej dosky a potravinová skriňa... Ja som si kuchyňu robila sama podľa seba...žiadne rady od iných ani podľa "noriem" predstavila som si čo kde robím a podľa toho som šla... Keď robím kávu: používam vodu, šálky, mlieko...nemusím urobiť ani krok lebo vodu mám hneď vedľa z drezu keď mi kávovar premyva hneď vylejem to čo vyplachne..nad kávovarom mám v hornej skrinke šálky a naľavo len otvorím chladničku a mám mlieko ak niekto do kávy chce...nemusím urobiť ani jeden krok...pod drezom mám kôš..takže keď vysypujem zvyšky kávy z kávovaru je to zase pri mne vsetko Kanvicu mám v rohu pri dreze...zase vody mám z drezu...nad kanvicou nám čaje a zalievacie hovadinky ako raňajkové kapučína atď... Nad drezom samotným mám poháre zas... Pod pracovnou plochou mám uložené príbory, lopare, a tieto veci ktoré najčastejšie vyberám pri prácach s jedlom... Pod indukciou mám rúru, taniere a misky na polievky mám v rohovej skrinke vedľa indukcie...pod olynakom mám varešky naberačky pokrievky všetko čo zas vyťahujem počas varenia na ohni a indukcii... Samozrejme rohové skrinky tam mám ten zvyšok čo som nepovedala...plus mám dózy v suflikoch... Plechy v skrinke pod rúrou... Atď Trošku obsiaznejsi komentár ale chcem tým povedať že toto som šla podľa mojich bežných prác a osvedčilo sa som veľmi spokojná... Preto radím aj ja vám skúste si to takto prejsť a nemyslím že budete ľutovať...predpokladám že už v nejakej kuchyni fungujete a už aj z nej viete "toto mi vyhovuje a toto absolútne nie"
Odpovedať
Profilova fotka
Fotka a rozmery kuchyne
Odpovedať
Profilova fotka
@wivik dole som akurát vložila rozmery kuchyne
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@btus dole som pridala dorku s rozmermi kuchyne
Odpovedať
@pauliganka ja by som to asi aj tak nechala ako je na obrázku... Akurát by mi trošku chýbala hoci mala pracovná plocha vedľa chladničky...ja keď ráno vyberám viac veci z chladničky: mlieko, saláma alebo šunka, zelenina tak si to ukladám na pracovnú plochu vedľa aby som nebehala hore dole na viackrát... Vždy som mala pri chladničke po ruke nejakú pracovnú plochu hoci malú a vyzivala som to vždy...pri vyberaní hrncov ani nevravím...vyberiem, položím a hneď zatvorím atď...
Odpovedať
Profilova fotka
@pauliganka Na prvy pohlad, nechaj si to tak ako si si navrhla, aj s odstupom od jedalenskeho okna, ak na okno mienis dat zaves. Ake ma mat vyuzitie spajza? Co bude za chladnickou? Je za nou velmi uzky priestor, tam sa policky nezmestia, iba ak, do pol chladnicky a nevyuzite miesto. Kybel, mop, vysavac. Vedla okna jedna skrina, pod oknom policky. Viac tam toho nedas, Skoda priestoru. Spajza tam nemala byt, vedla chladnicky vysoka skrina, tym padom vacsina kuchyna, predlzeny pult. Spajza je vymurovana, ci ma byt oddelena len skrinami? Ak len skrinkami, tak bude vykurovana chladnickou - strati funkciu studensej spajze.
Odpovedať
my mame presne taku istu akurat stena pod oknom je dlhsia a tym padom je tam o jednu skrinku viac a umyvadlo mame posunete len pod jednym oknom - blizsie k varnej doske a taketo rozmiestnenie nam vyhovuje
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkito10 tak ako nám to urobil architekt to nebude. Chladnička bude úplne na stene a za ňou nebude žiadny priestor….vedľa budú skrinky - skryté dvere a špajza. Uvidíme či to oddelime priečkou, asi áno.. 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@embeck nemáte foto ? 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Mne skôr išlo o to ako rozmiestniť umývadlo a varnu dosku aby som získala viac miesta 😄
Odpovedať
Profilova fotka
Nerozumiem ako vam mohol nieco taketo nakreslit. To bola podmienka mat spajzu? Podmienka mat skryte dvere lebo je to vymakane? Ale ved nemas miesto na tu spajzu. Chladnicka teda bude na stene.... Ehm, tak dvere do spajze budu kde? Zarovno chladnicky a teda spajz okna? Kolko teda zostane na spajzu? Zamurovala by som spajz okno a zvacsila o ten priestor kuchynu. Jedalenske okno bolo robene tak aby stol bol na strede toho okna? Je tam aj po tvojom zariadeni? Na pult ratal aspon 80 cm, co je esteticke minimum, no zasahuje po okno. Ak by si chlela zaves, nezmesti sa tam, takze jedine na jednu stranu toho okna. Ty si si pult nakreslila asi 60 hlboky, co je trosku malo, prezit sa da. Mas tam miesto na tie barove stolicky?
Odpovedať
Profilova fotka
V spajzi budes teda mat jeden vysoky régal hlboky 40 cm a dalsi pod oknom?
Odpovedať
@lenkito10 toto rozmiestnenie, čo si pridala posledné, tak to podľa mňa je ideál, všetko je dobre rozumne rozmiestnené. aj tá pracovná plocha pri varnej doske je super, že je tam kde čo odložiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Áno moja podmienka je mat špajzu a rušiť ju nechcem, mám dom bez špajzu a je to čistá hrôza….. a nakoľko mame malo priestoru tak mi stačí aj takáto mini… ja som sa ale nepýtala na rozmiestnenie kuchyne len na rozmiestnenie jednotlivých spotrebičov 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkito10
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkito10 takto nejak
Odpovedať
Profilova fotka
Tvoja vizualizacia a tento planik sa nezhoduju. Chladnicka zasahuje do jedalenskej casti teda vytrca z kuchyne. K tomu ze si sa nepýtala na rozmiestnenie kuchyne len na rozmiestnenie jednotlivých spotrebičov: aj hore wivik a btus sa ta pytali na rozmery. V kuchyni vie robit rozdiel aj 10 cm. V poslednom planiku nepasuje priecka pri schodoch so zakoncenim okna. Schody sa skratili? K tomu rozmiestneniu: tak ako to uz mas. Varnu v U, mycku a drez pod oknom.
Odpovedať
@pauliganka ja by som priecku do komory ani nerobila. Dobre ti radia. Co mas v plane tam skladovat? Ja by som nechala tak ako si to pridala pohlad zhora. Zlava vysoke nie hlboke skrinky. Linku spod okna by som potiahla uplne dolava. V rohu by som nechala miesto na kavovar a rychlovarnu, potom drez. Po oknom by ti vznikla pekna plocha. Ked uzavries spajzu bude to tam strasne stiesnene. Jeden bude stat pred sporakom a uz nikto nic ine nemoze robit pomahat. Mas tam len 1 m priestoru.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa v celku páči aj ten prvotný návrh a vyzerá to tam, že tam je aj dosť pracovnej plochy
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim ze ked chce niekto spajzu, bude tazke ho odhovorit v takomto stadiu stavby.
Odpovedať
a preco by mala byt spajza zla. niekeomu proste potravinove skrinky nevyhovuju, su male a je lepsie predsa len mat veci takto v spajzi
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?