Vyhorenie nerezoveho komina

Dobry den, doma mame od minuleho roka vyfrezovany komin a v nom jednovrstvovy nerezovy dymovod 160mm, vysoky 10,7m (od kotla Buderus Logano G211D - 5 clankovy). Na zaciatku vykurovacej sezony komin vycisteny kefou na nerezove kominy. Kurime 2 rocnym drevom. Pri frezovani komina nam na "pojde (povale)" sedlovej strechy (dom ma 2 poschodia) odpadlo asi 1 meter zo stareho murovaneho komina, kedze bol stavany na "kanta". Pri kureni otec zvycajne vela naklada a stale prikalada do kotla az sa nam stalo, ze v komin zacal vydavat bubnovaci zvyk a na tom mieste kde odpadlo zo stareho murovaneho komina sa zacali objavovat rozpalene cervene miesta. Teraz po vychladnuti nereze su tam take ruzove flaky. Komin sme hned po vychladnuti vycistili kefou na nerez, ale sadzi bolo len trocha. Co si myslite mohol vyhoriet nerezovy komin z toho, ze v kotle bolo velmi vela nalozene a bolo v nom vela rozzeravenych uhlikov ??? Mozeme dalej takyto nerezovy komin prevadzkovat?
Odpovedať
Aj kurit treba vediet. VEla starsich ludi nema ani sajnu ako prebieha horenie. A nemenej tych starsich panov ma zrejme sen od mladosti byt kuricom v lokomotive. Inak si ten styl kurenia neviem vystvetlit. A tolko tepla co unika von. V prvom rade odporucam dat prekontrolovat cely komin. Ked budete mat reviziu ze komin je OK tak nastudujte si ako sa spravne kuri. A z komina idu nejake zvuky je stastie ze sa nic nestalo.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak uz doslo k zmene farby nerezovej vlozky, tak je narusena jej struktura a tym pevnost a teda aj odolnost proti vysokym teplotam. Ak to naviac vidite na povale v starom murovanom komine, tak sa zahravate .... Zacnite setrit na nove vyvlozkovanie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?