Komin a para

Ahojte. Riesim u priatelkinych rodicov problem s kurenim. Maju asi 3rocny kotol na plyn od viesmanu(nieje kondenzacny, je klasicky plynovy) myslim ze typ: vitopend 100. A ked je chladno pod 0lou. Tak nadranom vzdy v pivnici v miestnosti vznikne para a hlasic CO2 hlasi unik co2. Vetracie otvori su 10cm priemere. Ale aj okno tam je na vetracku. Najprv som myslel ze po namontovani im zapojili opacne vstup do komina . Rura bola rovnakym priemerom a instalater im stlacil zo steny co ide ruru a na nu napojil ruru z kotla. Takze spaliny mohli unikat aj tie tie priehyby . To som opravil. Ale stalo sa to znova. Zistoval som cez jedneho znameho co ma nejakeho kominara a ze vraj je zly komin. Nema tah. Ten komin nieje vysoky ide z boku domu a je cca 2m pod vrcholom strechy. Moze to byt komin? Oni si nechcu nechat poradit samych fuserov si tam volaju ktory uz vypravaju ze to je preco lebo je nizka teplota vody a tvori sa para. Ja sa skor priklanam tomu ze ked je chladno pod -1 tak ten vzduch je tazsi a komin netaha von ale ten vzduch sa zraza v komine a preto ram je para a tlaci ho naspat do miestnosti. nestretol sa niekto stymto problemom? Pridavam foto komina. Kovovy je na kotol. Klasicky murovany je na tuhe palivo.
Odpovedať
@xkosk.Podla mna je to tým komínom,že je zbytočne vysoký na kondenzacny kotol.Znizil by som ho
Odpovedať
Plynovy kotol ma turbo, ci nema?
Odpovedať
@gaspi25 On nemá kondenzačný kotol.
Odpovedať
@gaspi25 ahoj. Pisal som ze nemam kondenzacny. Nieje turbo myslim. Ked bola rura komina dole nevidel som v nom ze tam ram bol nejaky ventilator.
Odpovedať
@xkosk a nemá náhodou ten kotol stanovenú výšku komína? treba sa držať toho čo udáva výrobca.Ak by bolo na mne ja by som ten komín znížil a zrušil by som ten cez ktorý je prevlozkovany,vtom vidím príčinu.Daj potom vedieť ako si to nakoniec poriesil
Odpovedať
Profilova fotka
@xkosk hned prva polozka popisu - tichy spalinovy ventilator... V prvom rade si zavolajte original servisneho technika na vyrobky Viessmann. Neverim, ze by si s takym nevedel poradit a nedokazal zistit pricinu. Viete poskytnut info o vyske komina, z coho sa v akej dlzke sklada? Na zvysenie tahu sa komin nekrati, ale predlzuje.... to na okraj veci.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko Ano rano to zmeriam a napisem. Aj material. Problem je ze u nas boli 2jaka revizaci co kotle aj montuju a ani jeden si nevsimol ze komin bol opacne zapojeny(nadpojeny myslim) takze tolko k technikom. Skusim lepsie pohladat uplne ineho technika, mimo nasej lokality.
Odpovedať
Je komín tepelne izolovaný čo ide vonku?nekuria súbežne v tej miestnosti aj kotlom na tuhé palivo?je prívod vzduchu -vetracka u podlahy?vyhadzuje kotol poruchu?
Odpovedať
@daralbajda Komin na pohlad nevidim ze je tepelne izolovany. Miestnosti s tuhym a plynovym kotlom su rozdielne. Kuri sa vzdy s jednym. Privod vzduchu je cca vo vyske 160cm lebo je to v pivnici. Vedla okna v pivnici. Cca 102mm diera je tam na vetranie. Velkost miestnosti je cca 2.5x2.5m vyska cca 2.5m . Kotol je od zeme na stene vo vyske cca: 60/70cm (po spodok kotla) Nevyhadzuje poruchu kotol.
Odpovedať
Profilova fotka
@xkosk Servisny technik ma na starosti zariadenie, nema co kontrolovat spalinovu cestu. Na to je kominar/revizny technik. Moze zapojit (aj zle, zial), ale kontrolu vykonava revizny technik. Preto je povinnostou uzivatela volat revizaka od kominarov pri zmene kotla, paliva, ked ste dlhsiu dobu nekurili, alebo postavili novy komin.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko Pane , pri všetkej ucte k Vám nepoznám v mojom okolí revízného technika ktorý by prišiel zmeral komínový tah , vypočítal aký treba , a pod ....Nie som kominár , ale mám pocit že tie pečiatky si revízaci kupuju , jedine čo občas konzultujem s technikmi z čiech , ti vedia vypočitat tlakové straty , doporučené výšky , maximalne výšky , priemery , materiál.........
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda Ak si hladam revizneho technika, tak si hladam takeho, co ma potrebne technicke vybavenie a schopnosti. Ak pride nepripraveny a neschopny, posielam ho domov. Sen, ale pekny. Zial ano, u nas sa sustreduju revizny technici na overovanie odstupov, co je v konecnom dosledku spravne. Konzultantskej cinnosti sa venuju uz menej, teda skoro vobec. Na to vsetko tu je Schiedel. ;-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@schiedel_maros_plsko 7.9m cca od zeme ma Material vypada nejaky pozink plech a vnutro je asi izolovane . Ked som zaklopal na. Ho tak nebol plechovy zvvuk ale taky jak by bola izolacia vnutri
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?