Aký kotol do väčšieho domu

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte..... Potrebujem poradiť, chcem vymeniť kotol a zrejme by som chcel splyňovací + akumulačná nádrž. Jedna sa o väčší dvojgeneračný dom, radiátory mame nové, plus všetky rozvody v medi tiež nové. A ak by mi mohol niekto objasniť ako by mi to kurenie fungovalo s príklad 2000l nádržou. Či mi to prekuri dom napríklad na druhý deň ráno keď večer pred tým nalozim a dobijem nádrž.
Odpovedať
1
12
13

Odpoveď na príspevok od jozulo:

Staci mat vsetko dostelovane a mozes pustat aj 85…
@jozulo Buď sa vyjadruješ zle, alebo len píšeš o niečom, čo Ti niekto povedal a sám tomu nerozumieš. 3-cestný ventil, že nemá nič spoločné s vodou, čo ide do radiátorov ??? Hm.... A púšťať do radiátorov cca 80° vodu?... To aby si mal kolo každého radiátora ešte aj bezpečnostnú ochranu proti náhodnému dotyku... lebo popáleniny.
Odpovedať

Staci mat vsetko dostelovane a mozes pustat aj 85…
@jozulo hej, ak teda mas zapojenu schemu ur0(1,2) s oventropom, tak nastavena teplota na kotli ide rovno do potrubia k radiatorom. A teda ked neriesime to, ze ti nevadi, ze ta (dakoho) rura popali, tak ides na efektivnych 80°, pri vyssej teplote spalin. Lenze co sa stane, ked o dve hodiny po zakureni mas teplo a radiatory uz neodovzdavaju tolko tepla? Otvoris okna a sice v kotli stale hori efektivne, ale efektivne kurenie to nieje. Alebo jednoducho musi dojst k utlmu kotla, lebo uz ide spiatockou tak tepla voda, ze na udrzanie 80° mu staci hriat menej - znizi otacky ventilatora, znizi teplotu spalin, znizi efektivitu... Nevsimol som si, ze si sa ma pytal, kolko spalim. Ale nvm kolko, na minulu sezonu mi vyklapacka vyklopila 10m sypanych klatikov a trochu ostalo, predtym 15m a ostalo viac... Ale drevo minam aj mimo kotla... A nemam radiatory... Takze ti je ta info uplne zbytocna... Tak ci onak, attack AN odporuca, okrem ineho predlzuje zaruku na kotol ked ju mas... Aspon tak bolo ked som kupoval...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@jozulo hej, ak teda mas zapojenu schemu ur0(1,2)…
@minoo Presne tak... V jeho podmienkach by som jednoznačne prifáral ku kotlu čo najväčšiu AN, alebo batériu viacerých AN.
Odpovedať
@jozulo To kúrenie považuješ za efektívne, lebo si to neskúsil inak. Ale keby si tam tú akumulačku mal, tak by si inak hovoril a prišiel na to, že je to lepšie riešenie.
Odpovedať
3csv je proti podchladeniu kotla.Ked nemas zatepleny dom cize je starsieho data a nie domcek formatu bungalov s podlahovkou AN je naprt ,pochop ze ja potrebujem kurit aby som vykryl strati.A co poznam ludi s takymi to domcekmi zateplenie podlahovka tak kuria plynom za 60€ a bez starosti.No a moj odhad spotreby je 10-12m.Tak neviem co tu furt obhajujes AN co sa tyka mojich podmjenok.V tvojom prypade to moze mat vyznam ale u mna no.
Odpovedať
A ci tomu rozumiem?no neviem robil som to sam asi nie ved ani servisak nepovedal pol slova.Ale ti si asi namontoval toho troska viac a kuris najprv do an jak pani predpisali ,mrznes niekolko hodin podla velkosti An no a potom mozes konecne kurit parada.A tak to vam to zapoji kazdy jeden majster lebo tak to chcu pani s attacu.Ked dojdu na to ze to je spatne zmenia schemu a hotovo tak jak maximalna teplota bola 90° a teraz uz je len 85° tozvie preco?asi len tak zniciho nic.
Odpovedať

A ci tomu rozumiem?no neviem robil som to sam asi…
@jozulo Prepáč, teraz si to potvrdil, že fakt tomu nerozumieš a radšej to nechaj urobiť majstrom. Predsa nemôžeš veriť mantre, že kvôli AN niekto v dome mrzne. A keď to náhodou je niekde takto spravené, tak je to zle a robili to fušéri. Do AN majú ísť iba tepelné prebytky, prioritou je kúrenie domu!
Odpovedať
Hlavne ta AN je tam prave preto aby si nemrzol, ked kuric zaspi... A dalsia vec, ak mas tepelne straty 25kW, ze ti ten kotol musi ist furt naplno a nemas prebytky, tak asi fakt ide o bojnicky zamok a bolo by treba silnejsi kotol...
Odpovedať
Asi si treba najskôr naštudovať, na čo vlastne tá AN slúži a ako má byť zapojená. Ak si to robil sám a je to na prd, tak jasné, že tam nepomôže žiadna nádrž.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bertie:

Asi si treba najskôr naštudovať, na čo vlastne tá…
@bertie boli u mna dvaja pani z attacu nieco riesit asi budu blbci ked povedali ze to mam dobre a servisak co dal stempel to robil asi iba za peniaze.Neviete ani aky dom mam no su to take male 'bojnice,2 poschodia podpivnicene + povala 140m na poschodie.A dohodnite sa za AN jeden to ma na prebytky,druhy mi chce dat na prebytky batériu viacerých AN no ja neviem.
Odpovedať
Tak este raz nevravim ze AN je zla vec ,bodaj by mala u mna vyznam tak ju mam.A prebytky mam minimalne,preto ich mam riesene inak lol.
Odpovedať

Tak este raz nevravim ze AN je zla vec ,bodaj by …
@jozulo ale v tom kotli to zhori za 4 hodiny ked ide naplno... To chodis prikladat 6x denne? Ja otvaram kotol raz za dva dni (medzi tym kuri AN) a aj to ma uz nebavi... Keby som bol na tvojom mieste, urcite nejdem do kotla s hranicnym vykonom, ale vyssim aby som ten cas predlzil a nemusel sa s tym kazdu chvilu babrat...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@jozulo ale v tom kotli to zhori za 4 hodiny ked …
@minoo Ako pozeram, tak asi zbytocne to riesit. Vsetci sa mylime s tymi nadrzami 😀
Odpovedať
1
12
13
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?