Dostavba komína pri prerábke staršieho domu

Zdravim... Prerabame starsi rodinny dom a momentalne riesime komin. Strecha sla dole a tym padom aj polka komina. Druha polka ostala kedze je postavena v priecke. Je postaveny z tehal, vnutorny otvor ma 16×16. Chceme ho dostavat, ale prichadza dilema ako. Jeden radi ze treba vyfrezovat a vyvlozkovat a dalsi ze staci domurovat komin so samotovou vlozkou a spodok nechat tak... Co mi poradite??
Odpovedať
@anya796 urcite by som ho vyvlozkovala,nech je uz ako ma byt a nemusis mat strach,ze vyhorite
Odpovedať
@anya796 osobne by som dal všetko od spodu nové a vyhodil aj tu spodnú časť.
Odpovedať
@viktor811 lenze spodna cast sa neda odstranit,pretoze je v nosnej priecke a uplny spodok je v kamennej stene
Odpovedať
Profilova fotka
@anya796 Vlozka v komine musi byt suvisla. Takze nemozete urobit to, ze dole nedate ziadnu vlozku a potom sa "dako" napojite... Takze naidealnejsie , aj s ohladom na bezpecnost vasu a stavby, vyfrezovat, hore nadstavit komin a vyvlozkovat po celej vyske.
Odpovedať
Tak záleží od toho, či budete komín revidovať kvôli kolaudácii, čo budete napájať atď...niektorí výrobcovia majú aj prechodové diely na tieto rekonštrukcie, ale je to veľmi individuálne. Ideálne je (ak je to možné) komín postaviť na komplet ako vraví pán Plško, no ak je súčasťou nosnej priečky je to komplikovanejšie a je to viac roboty...no dá sa to
Odpovedať
Profilova fotka
@mamen7 Revidovat komin, teda sposob jeho rekonstrukcie nezavisi na administrativnom ukone ako je kolaudacia. Oprava a uprava komina je o bezpecnosti uzivatelov v prvom rade. Potom nastupuje poziadavka na zivotnost a kvalitu. Lebo urobit nespravne napojenie, nespravnu kombinaciu, prejavovat kreativitu na nespravnom mieste potom moze znamenat unik dymu alebo dechtu na stenu ... to je potom neskoro nariekat, ze "mal som, mali sme, na to sme nemysleli".
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko To hej, ja som skôr myslela, že keď si nechám starý spotrebič a potrebujem spraviť len výmenu telesa nad povalou, dá sa to spraviť nadstavcom a domurovaním z nového materiálu. Každopádne pri kompletnej rekonštrukcii domu a výmene spotrebiča by som šla do celistvého trojvrstvového komína. V prípade len samotného vložkovania je zákazník obmedzený na priemer 150mm, takže maximálne nejaké pekné kachle. Tak som myslela dôležitosť spotrebiča.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?