Zapojenie prečerpávačky na poddimenzovaný odpad.

Dobrý deň. Poprosím o radu, ako upraviť jestvujúce zapojenie opísane na fotkách. Problém je, že po spláchnutí wc kombi sa spustí mixovanie, ktoré následne vypudzuje fo mixovaný toaletný papier s onými a tlak tieto oné vytláčal do sifónu v sprchovom kúte. Vymyslel som odbočku, za ktorú som dal 70 rúru navrchu s privzdušnovacou hlavicou. Už tie oné nejdú do sprch. kúta, ale tlak mi vyráža hlavicu. Takisto pod umývadlom je spätná klapka, lebo keď nebola, tak v umývadle vodu zo sifóna vyprskovala von pri spláchnutí. Uvažujem dať namiesto 70 rúry 110. Pomôže to, alebo čo navrhujete?
Odpovedať
Akoze neviem zo soku co vidim na toto vobec reagovat. Ale co sa tyka rury, pokial pojde 110 do 40, tak je to cele nanic (fyzika). To montoval takto vodar?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

Akoze neviem zo soku co vidim na toto vobec reago…
@sousedekovci89 neviem kto to montoval. Chcem sa pokúsiť tento prúser vyriešiť. Preto sa hlavne pýtam či v prípade že tam dam akoby povedzme expanznu nádobu tu 110 rúru, či ten pretlak dokáže na chvíĺu [ čo je asi 5 sekúnd ] vyrovnať. Alebo čo s tým. Lebo žiaľ je to urobené tak ako je. Na 3.14ču.
Odpovedať
Ak som to správne pochopil, tak niekto pripojil umývadlo a sprchový vstup k výstupu toho čerpadla, namiesto toho, aby to umývadlo a sprcha boli pripojené do toho čerpadla??? Privzdušňovaciu hlavicu na výstup toho čerpadla???
Odpovedať
Pozor! Vývod, teda výstup, teda výtlak z prečerpávačky - je už tlaková záležitosť. Tam nesmú! byť žiadne hrdlové gumičkové spoje. To že je výstup 40, to je OK, ale mal byť pozváraný minimálne z PPR-ky...
Odpovedať
Keď už má byť WC pripojené na tak tenký odtok, tak by som z tej spomínanej PPR-ky skúsil pozvárať "tlakový obmedzovač" a to tak, že z prečerpávačky by som po stene viedol rúru až pod strop a odtiaľ nazad dolu, do steny. Také prevrátené U. Ale je to len moja teória, odskúšané to nemám...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

Ak som to správne pochopil, tak niekto pripojil u…
@frantisekca No ono to dakto pripojil tak. Tie privzdušňovacie hlavice a dohora ta " expanzka " je môj pokus-omyl. Pôvodne bolo len umyvadlo, za ním spätná klapka, aby to nevyšplechovalo do sifona, ďalej prečerpávačka napojená priamo do 40 ht rúry, ktorá ide popod kút, kde je dopojený sifon kútu a odtial do odpadu stúpačky, dimenziu netušim, ale tipujem max. 75 stará liatina. Lebo predtým tam boli len 2 umývadla. A dakto vymyslel tam dopojiť toto. A keď niekto splachol tak tie šmakociny vytláčalo čiastočne do sifóna kúta. Môžem tu moju " expanzku " polepiť novolepom a urobiť z novoduru. Len či vôbec to bude fungovať...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Keď už má byť WC pripojené na tak tenký odtok, ta…
@dedo758 však v podstate je jedno či je to prevrátené U alebo obyčajný valec na stojáka, nie? A na konci to normálne natvrdo zazátkovať? Alebo tam skôr hodiť veľkú 110 privzdušňovaciu hlavicu? Lebo následne po tom ako prestane prečerpávačka tlakovať, tak počujem, ako si ťahá potrubie vzduch.
Odpovedať
Toto sú tie špeci veci, ked niekto chce lepšie využiť priestor pôvodne architektom navrhnutý pre gauč s výhľadom na tatranské štíty a vybuduje tam kúpelňu s wéckom. Veď máme k dispozícii parádne prečerpávacie stanice, tak prečo ich nevyužiť? No peto, lebo tlakovú prečerpávačku nemožno zapojiť do odpadovej vetvy, kde sú bez kanalizačnej spätnej klapky dalšie 3 sifony na jednom potrubí s minimálnym spádom. Ano, existujú aj na také malé odpadové rúrky kanalizačné klapky, ale nie je to lacná sranda... https://ivatoshop.sk/kanalizacna-spat...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

Toto sú tie špeci veci, ked niekto chce lepšie vy…
@zicher Však jedna taká spätná klapka tam už je, pod umývadlom. Hentu akože kde by som mal dať? Lebo ak myslíš pod kút, tak to je momentálne problém, lebo zatiaľ rozbíjanie alebo iné tech. zásahy nepripadajú do úvahy. Ale aj na to ich už pripravujem, že keď nepomôže toto, tak len prestavba. A áno, presne di to vystihol. Dakto si daço zmysli a ..... takto to nakoniec dopadá.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milan209209:

@dedo758 však v podstate je jedno či je to prevrá…
@milan209209 Nie, nie je to jedno. Ty potrebuješ dostať splašky najprv pod strop a až následne dolu do vývodu v stene, aby "cestou" stratili na tlaku. Možno ešte smerom dolu im dať do trasy zopár kolienok. Nebude to asi veľmi estetické (aj keď dá sa aj s tým pohrať), ale účel by mohlo splniť...
Odpovedať

@zicher Však jedna taká spätná klapka tam už je, …
@milan209209 všade, kde vyráža...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@milan209209 všade, kde vyráža...
@zicher som si myslel. No pod kút sa momentálne nedostanem.
Odpovedať

@milan209209 Nie, nie je to jedno. Ty potrebuješ …
@dedo758 Rozumiem. A hrúbka potrubia? A asi preto pod strop, aby sa nevyšplali až hore a nenatiekli do druhej strany obráteného U. Dobre som to pochopil?
Odpovedať

@dedo758 Rozumiem. A hrúbka potrubia? A asi preto…
@milan209209 a ta precerpavacka tam je len na to mixovanie, aby to mohlo ist do maleho priemeru, alebo aj ten odpad v stene nema spad? Ak tam spad je, tak dedo to myslel podla mna tak, ze ten obluk urobis trochu nizssi ako ma cerpadlo vytlak a potom ked sa to prehupne cez obluk, tak to uz nebude pod takym tlakom a pojde to skoro ako samospadom a teda nebude to vyrazat sifony...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@milan209209 a ta precerpavacka tam je len na to …
@minoo Presne. Ale je to len teória, odskúšané to nemám... 🙂 @milan209209 V stene je 40 a vývod z prečerpávačky asi tiež. Vyskúšal by som možno najprv z týchto HT rúr, ale s dobre zaistenými spojmi (a čistou vodou), lebo - na výstupe z prečerpávačky je síce klapka, nazad sa to nevráti, ale v potrubí smerom hore voda vždy zostane (ak ju podtlak vody, ktorá bude druhou rúrou klesať dolu nestiahne sčasti so sebou), tak aby sa niekde nerozpojil spoj a nenarobilo to škodu. Ak by to fungovalo, prerobiť napevno...
Odpovedať
Za stenou netuším, aký je spád , lebo pravdu povediac to je sadrokartonova priečka, za ktorou je urobená taka istá zrkadlovo obratena galiba. Az na to že umývadlo je akoby dagonalne, to jest za kútom. Na obrazku som označil 1 prečerpávačku v druhej izbe a 2 sifon kuta. Nechcel som to na začiatku komplikovať, ale to až tak podstatne nie je, aj keď to súvisí. Ono teraz to ako tak ide až na ten tlak,ktorý vymrštením splašiek vyráža privzdušňovaciu hlavicu. A podľa mňa alfa omega je tlak vznikaný 5 sekundovým chodom mixéra znížiť. A mojim sedliackym rozumom ho znížim len zväčšením objemu priestoru kde tie splašky pôjdu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

Dobrý deň. Poprosím o radu, ako upraviť jestvujúc…
@milan209209 umývadlo zaústiť spolu s odtokom WC do prečerpávania, ako píše dedo758, na sprchu obetovať 100 € na prečerpávač kondenzátu, ale to treba zistiť aká je skladba podlahy, a zapustiť , alebo zdvihnúť sprcháč, čo by asi bolo jednoduchšie. Iné riešenie nie je. Tie ozdoby treba odstrániť, už ste zistili, že sú nefunkčné.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

@milan209209 umývadlo zaústiť spolu s odtokom WC …
@jan45 Záleží od intenzity používania sprchy, prečerpávače kondenzátu nie sú stavané na častý dlhý chod, pokiaľ viem.
Odpovedať

Za stenou netuším, aký je spád , lebo pravdu pove…
@milan209209 privzdusnovak vyraza, lebo je jednosmerny, ak chces aby sa ten tvoj vyrobeny zasobnik plnil, musel by z neho odchadzat vzduch - a to nechces aby tam ten "vzduch" fucal... Podla mna treba preskumat kamerou alebo dacim, aky je ten odpad a kde sa napaja na normalnu dimenziu a tam dopojit novu vacsiu ruru, do ktorej zaustis wc bez precerpavacky... Kludne aj na schodiku moze to wc byt... Este mozes do sprchacovho sifonu dat spatnu klapku, su take, co len zasunies zvrchu, googli sucha zapachova uzavera... Ale podla mna cela tato vec nie je odsudena na komfortnu bezproblemovu prevadzku bez stavebneho zasahu...
Odpovedať
Dnes som skusil toto:
Odpovedať
A fungovalo...?
Odpovedať

Dnes som skusil toto:
@milan209209 za kolko to da z 0 na 100?
Odpovedať

A fungovalo...?
@dedo758 Netuším, je to lepené, v pondelok otestujem a dám vedieť. A z 0 na 100 to dá za 3 sekundy, jak ferari.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@jan45 Záleží od intenzity používania sprchy, pre…
@kejsix prečerpávač je nádoba s čerpadlom, pôjde podľa potreby, rozdiel je v tom, že nemá drvič,
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

@kejsix prečerpávač je nádoba s čerpadlom, pôjde …
@jan45 No ono hento čo tam je ma v sebe drvičku, resp. taký akoby mixér, ktorý rozmixuje vodu s toaletným papierom a exkrementami a posunie to ďalej cez 40 mm výstup, takže teoreticky sa dá wc napojiť aj do 50 resp . podobnej dimenzie, aj keď je to nešťastné riešenie.
Odpovedať
Bol dom to pozreť. Pri prečerpávaní 2mm pridvihlo privzdušňovaciu hlavicu. Mal som to asi cele polepiť Novolepom. Ale vyzerá že to ďalej nedvíha. Vsak čas ukáže.
Odpovedať

Bol dom to pozreť. Pri prečerpávaní 2mm pridvihlo…
@milan209209 no a preco vlastne nedas privzdusnovak na vstup cerpadla?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@milan209209 no a preco vlastne nedas privzdusnov…
@minoo 1. tam to nie je kde 2. prečerpávačka ma svoj privzdušňovak 3. ono by to prd pomohlo, kedže tlak tam pri tom mixovaní a prečerpávani vznikol. TEORETICKY by pomohlo také dačo ako býva na kurení expanzná nádrž. Pri vzniknutom tlaku by to kompenzovala, ale také dačo asi neexistuje. Asi to treba vymyslieť a dať si to patentovať 🤣🤣🤣🤣
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?