Správne odvetranie kanalizácie

Zobraz úvodný príspevok
zdravim nevie niekto poradit aká hrubá rúra musí byť na odvetranie? nechcem zbytočne tahat až na strechu hrubú rúru ak by stačila trebars 75 alebo 50 -ka a kde musí byt odvetranie umiestnene ? vid obrázok či by to tak mohlo byť? - toto je jediná vetva na poschodie ja laicky predpokladam že to tam je len preto aby záchod nevycucol ostatne syfony či?
Odpovedať
@exponent toto je privzdušňovací ventil, čiže by mal ísť vzduch iba smerom z interiéru do kanalizácie. Ak ide do priestoru smrad, tak je zlý. Je zvláštne že výmena nepomohla a potom by tam jedine bol zlý iný spoj nejaký. Možno skúsiť zaslepiť na určitý čas a zistiť či je to už v poriadku. Potom prípadne spraviť inde privzdušňovací ventil alebo vyviesť nad strechu. Neviem či pomôže aj spätná klapka na prípojke k verejnej kanalizácii.
Odpovedať
Ja v projekte súdne odzvdusnenie ani prisavanie nemám (jednopidlazny bungalov) a ani mi to vodár nechcel urobiť. Zaujíma ma však, že keď mám na všetko zvlášť odpadovu rúru (umývadlo, sprcha, wc, práčka, kuchyna.....), tie všetky samostatne idú pod deku a tam sa niekde spájajú.....keď sa sa spláchne wc, fakt to dokáže niekoľko metrov ďalej vytiahnuť vodu zo sifonu? Myslím 2c na stehnom podlaží. Alebo je to prípad len horného wc?
Odpovedať
@marsdm O tom zaslepeni sme uvazovali, no mame obavu, ze ten smrad s tou toxickou zmesou si najde cestu niekde inde...
Odpovedať
@exponent všade by mali byť sifóny, čiže nikde by už nemal unikať vzduch z kanalizácie. Ešte sa dá vykonať skúška dymovnicou a nájdu sa všetky netesnosti, kadiaľ uniká vzduch. Ale ak je stále obava, tak dať vyvedenie nad strechu domu až.
Odpovedať
Profilova fotka
@vykricnik na obrázku sú tri podlažia, prečerpávanie, ak sa spláchne naraz na obidvoch podlažiach, už by 1,5 m uzavretého potrubia nestačilo. Riešite úplne iný problém, tu sa riešia rodinné domy. @exponent tam j echyba v potrubí kanalizácie, alebo zápach preniká popri potrubí do stavby a v podlahe do miestnosti. To je nepríjemný stav a dosť ťažko odstrániteľný. Ale ni eje to metán, ale čpavok, v dobre urobenej obecnej kanalizácii ho necítiť.
Odpovedať
@jan45 No praveze dobre urobenu kanalizaciu nasa dedina nema.
Odpovedať
Profilova fotka
@exponent to nemá 2200 obcí (už sa nepíše dedina, je to ako s pohlaviami) , ale na jednom okresnom úrade sa vedúca vyjadrila, že nepovolí ČOV v obci kde je naplánovaná kanalizácia
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Zdravím, skúste mi pomôcť. Bývame v bungalove asi 4 mesiac, 2 x wc máme nahodené už skoro rok. Minulý týždeň som jedno menil v kúpelni kvôli zlému splachovaniu - zlý odliatok (vyriešené v rámci reklamácie, splachuje už ok). Včera ráno vojdeme do kúpeľne a v nej smrad z verejnej kanalizácie. Vonku strašne fúkalo a bol nízky tlak vzduchu. Skontroloval som odtok v sprche, v umývadlách, všetko ok sifóny zaliate vodou. Zápach vychádzal od wc kde máme žiaľ zabudovanú len privzdušňovaciu hlavicu HL900. Vo wc takisto voda tak si neviem vysvetliť kadiaľ sa zápach dostal dnu do kúpeľne. Pre istotu som dal 2 x dole misu z geberitu a skontroloval napojenie a tesnenie, nič nevyzeralo byť porušené. Ešte rozmýšľam kúpiť novú napojovaciu sadu s novým tesnením na misu geberitu pre istotu. Čiže ak neostal otvorený privzdušňovák pýtam sa ako sa smrad dostane do interiéru?? Po dobu čo tam bývame sa to stalo 1 x, dnes všetko ok. Najradšej by som vyviedol odvetranie kanalizácie nad strechu, ale manželka o tom ani počuť nakoľko je kúpelňá nová. Budem rád za každú odpoveď.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tomi23:

Zdravím, skúste mi pomôcť. Bývame v bungalove as…
@tomi23 nie je tam ešte kotol alebo iný odtok do kanalizácie? Ak sa to stalo raz, zatiaľ to nechať tak podľa mňa. Ak by sa to opakovalo častejšie, dá sa spraviť ešte dymová skúška a zistí sa kde je netesnosť. Ak by to bol ten privzdušňovací ventil, tak buď ho uzavrieť a dať druhý na prístupné miesto (pod umývadlo napr.) alebo teda vyviesť nad strechu v krajnosti.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

@purplesticks z kanalizácie stále odchádzajú pary…
@jan45 ,dobry den,zial aj my to mame takto nestastne vyriesene,je nejaka rada ako to opravit? Dakujem.
Odpovedať
My zas riešime v novostavbe smrad z kanalizácie v kúpelke pri zavretých dverách do kúpelky. Keď nechám dvere do kúpelky zatovrené, tak po cca 3-4hodinách je cítiť v kúpelke taký kanalizačný puch. Mal som niekoľko dní odpojené umyvadlo a kanalizačné potrubie v stene zablendované, niekoľko dní zalepený sprchový žlab fóliou a smrad tam bol vždy. Keď nechám na kúpelke otvorené dvere tak smrad nikde nie je cítiť. Bývame 2 roky a vôbec na nič som neprišel. :-( Nenapadá niekoho niečo ako na to prísť odkial ten smrad ide? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@imo17 zavolaj si niekoho, kto ma lepsie diagnosticke schopnosti ako ty. ak by som riesil 2 roky smrad v kupelke a na nic neprisiel, mam trvalu odhlasku nielen zo stravy, ale aj z byvania :)
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od imo17:

My zas riešime v novostavbe smrad z kanalizácie v…
@imo17 pri zavretých dverách sa koncentruje ten pach, preto je to viac cítiť. Nie je v stene privzdušňovací ventil? Fotky pred obkladmi asi nie sú že?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?