Recenzia na slovenskezumpy.sk

Profilova fotka
Zdravim, má niekto skúsenosti s tou firmou na žumpy? Ceny majú cca také ako iný slovenský výrobcovia teda nie žumpa do 1000 € ako tie poľské , tu je napr 10 m3 okolo 2000 . Ďakujem
Odpovedať
Otázka znie inak: Vyhovuje táto žumpa Slovenským predpisom a má certifikát? Kanalizácia a jej súčasti podliehajú stavebnému zákonu pre vodné stavby! Ďalej je potrebné kalkulovať s cenou za vývoz na čističku odpadových vôd, pretože ŽP bude žiadať preukázanie ako bolo s odpadovými vodami naložené! Lepšie riešenie je domová čistička.
Odpovedať
@ondrej70 nie vždy a všade. napr. na žitnom ostrove (chránená vodohospodárska oblasť) je to síce možné riešenie, ale nakoľko ti ju povolia iba so zberom odfiltrovanej vody do nádrže a následným dokladovaním vývozu stojí na zmienku, či to vtedy vôbec má zmysel.
Odpovedať
@sousedekovci89 Mám zato, že som sa jasne vyjadril. Ide o vodnú stavbu v každom prípade. Je veľký rozdiel (cenový) vývoz obsahu žumpy na čističku odpadových vôd a využitie prečistených vôd z čističky odpadových vôd (napr. na polievanie trávnika. O uvedenom rozhoduje stavebný úrad pre vodné stavby.
Odpovedať
@ondrej70 lenže ak ide o chránenú vodohospodársku oblasť, stavebný úrad ti domovú čističku bez riešenia ktoré som napísal nepovolí. (sám som sa informoval, dokonca je to tuším priamo v zákone vylúčené) A potom je otázka, či sa ti túto "čistú" vodu oplatí nechávať vyvážať na ČOV normálne ako žumpu.
Odpovedať
@sousedekovci89 Dopĺňam - odvádzanie prečistených odpadových vôd je možné rôznym spôsobom. Záleží na miestnych pomeroch. Naviac výrobca ČOV garantuje parametre, ktoré vyhovujú zákonu. Voda, ktorá vyteká za ČOV nie je odpadová voda, ale len voda!! Túto je možné zachytávať do zbernej nádoby a využiť na polievanie. Ďalej je možné ju vypúšťať do recipienta (vodného toku, alebo prostredníctvom trativodu do podzemných vôd!! Vo väčšine sa dáva súhlas na zachytávanie do zbernej nádoby pre využitie k polievaniu. NEJDE o ŽIADNY V7VOZ NA ČOV!!
Odpovedať
@ondrej70 Pokial nemam vodny tok pri pozemku tak mi cisticku nepovolia.
Odpovedať
@ondrej70 este raz. Chranena vodohospodarska oblast- oblast so zvysenou ochranou vodnych tokov a spodnych vod. Preto ti tam ziadne vypustanie COV nepovolia. Voda z cov napriek filtracii nie je 100% cista. Prave preto sa napr. neodporuca touto vodou polievat uzitkovu zahradu. Preto pisem ze ano mas pravdu avsak tebou uvedene pravidla neplatia vzdy.
Odpovedať
@sousedekovci89 Mám tomu rozumieť tak, že nehnuteľnosť stojí pri chránenom vodnom zdroji. Preči tam vôbec povolili stavbu??
Odpovedať
@ondrej70 chranena vodohospodarska oblast nie je ochranne pasmo vodneho zdroja. Chranena vodohospodarska oblast je napr. cely Žitný ostrov. 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravim.Niečo mi uniklo, ale prečo reagujete na tému úplne o niečom inom ako som sa pýtal ?
Odpovedať
Zamna urcite uplna spokojnost,doviezli mne a neskôr aj susedovi 10m3 zumpy.Od prveho kontaktu az po dodanie vsetko na jednicku.Tu plati prislovie NAS ZAKAZNIK NAS PAN!!!
Odpovedať
Pripájam sa s kontaktom na Slovenského výrobcu s certifikovanými nádržami 0903572985
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@djx_marcus je to ako píšete, ale aj rada , síce chaotická, lebo predpisy sú iné, ale za úvahu stojí, ak vývoz stojí 100,-€ a treba ich 1 do roka, a čov 3000,-€ či nie je pohodlnejšie mať ČOV. Nie je pravda, že v chránenej oblasti nemôže byť ČOV, len treba veľkú plochu cca 150m2. Ale z tej sa ani nerobia skúšky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?