Zmena zumpy na zbieranie dazdovej vody

Profilova fotka
Ahojte, po pripojeni na kanalizaciu chceme vyuzit zumpu na zbieranie dazdovej vody, ako to vycistit? Napadlo nas po poslednom vytiahnuti nasypat bakterie a prvu dazdovu vodu vytiahnut, bude to potom pouzitelne?
Odpovedať
@deyna, mas betonovu? vycucat vywapkovat, vycucat uvidis ako ti bude vypadat ..
Odpovedať
@deyna A načo by si potom chcela vodu používať?
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell betonova, @viktor811 polievanie, otazne je, ci je to pouzitelne aj na beznu zahradu s jedlymi plodmi a stromami, alebo nie dedko/otec - naco vyvapkovat manzel - vapku tak nas napadli aj tie bakterie,
Odpovedať
Profilova fotka
@deyna dazdova voda je pouzitelna aj na polievanie na beznu zahradu. Len chcem upozornit, ze neopatrene lezenie do zumpy sa moze skoncit skaredo, pokial tam su nejake zbytky, moze tam byt metan.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj vycucame, nechame otvorene, hadam metan vyjde von, moc sa mi tam nechce niekaho pustat, tazke to asi len zhora vystriekame, zrovna masku nemame ;)
Odpovedať
Taku vodu by som nepouzila ani na polievanie travnika. Neviem si predstavit,ako chcete betonovu,smradlavu zumpu vycistit a vydezinfikovat tak,aby bola naozaj cista a bezpecna.
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 prepac, ale pytam si rady, kedze si to nevies predstavit, preco vlastne reagujes?
Odpovedať
@deyna ahoj, ak na polievanie tak uplne bez problemov. Staci ju vybrat, vyvapkovat a potom uz len polievat a travicka bude zelena a jedle plody budu este krajsie:-)
Odpovedať
das tam bakterie na vycistenie vlastne toho dobreho defacto hnojiva ale ako vycistis zbytky vsetkej chemie co si prala umyvala....? Nato @majki555 reaguje zeby tu vodu nepouzivala. Ja by som ju nechala aj dvakrat vytiahnut / dazdovu vodu/ dala skontrolovat vodu a potom sa rozhodla.
Odpovedať
@deyna Odsat maximum co sa da kalovym cerpadlom, na kontrolu metanu vhodte dnu zapalene noviny, potom najskor zahradnou hadicou a nasledne vapkou zacnite odhora dole vsetko cistit. Na dezinfekciu by som pouzil rozriedene savo, netreba to vsak prehanat, aj tak sa tam dostane zo strechy vselico.
Odpovedať
Profilova fotka
@deyna stále ste neodpovedali na otázku viktor811
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 odpovedala :) v 3.prispevku, polievanie zahrady t.j. jedle plody a stromy a travnik
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@deyna tak to vyčerpajte a zbierajte vodu, postupne sa to vyčistí,
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem všetkým za rady
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@jan45 chcel by som obnoviť temu. Riešim podobnú dilemu. Zo 3 roky použivana betonova žumpa ako ju vyčistiť uplne? Moj plan bol použivať ju na WC, zahradu a garaž (umyvanie auta) je to možné? alebo ostanem iba pri tej zahrade?
Odpovedať
@jan45 ak by to nebolo možné na to WC kvoli zapachu.... tak vyčerpať vysušiť, nejakou izoláciou natrieť beton a bolo by? škoda nevyužiť na WC ked mam aj rozvody porobene
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?