Odverranie WC/digestora do strechy

Ahojte, na dome nam spravili odvetranie WC aj digestora iba takou oranzovou rurou vidobrazky. Minimalne z esterickeho dovodu sa mi to nepaci. O tom presvitani svetla ani nehovorim. Predpikladam, ze tade bude zatekat. K zlomenej late sa tiez radsej nevyjadrujem. Vraj ju podbili ale nevidel som to, lebo to rychlo zakryli izolaciou :(
Odpovedať
Profilova fotka
@bbaron o com chces diskutovat? zatekat to automaticky nemusi... prestupy cez strechu sa bezne robia, ide o to ako sa to spravi utesni pred polozenim krytiny
Odpovedať
@richard71 fotka je uz aj s polozenou krytinou
Odpovedať
@bbaron ako to vyzera z hora?
Odpovedať
@stowasser strecha je plechova a ta rura proste trci...tak ako trci dole, tak trci aj hore. Ja mam zial strach z vysok, takze som to nevidel z blizka, ale zo spodu je vidiet len ta oranzova rura ako trci a nieje nijako ukoncena.
Odpovedať
To boli co za majstri? Uz je to akoze hotove?Skuste niekoho poslat hore, nech tam vyleje par vedier vody, co to urobi.
Odpovedať
@bbaron ja mam zasa strach z prestupov cez strechu. Jediny prestup mam komin, aj ten 2 roky zatekal. wc nepotrebuje odvetrat von, staci hlavica vedla geberitu a digestor sa dal vyviest cez fasadu alebo ponad veniec.
Odpovedať
Podľa toho, ako to vizerá dole, tak hore bude minimálne tak na p..... Zavolaj klampiara nech ti to príde dokončiť aby ti nezatekalo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@peto99 mozem otazku ohladom hlavice odvetrania vedla geberitu? Nam v novostavbe bungalovu presne takto vyviedli cca 70 cm ruru s hlavicou od kanalizacnej rury pri WC geberit. Zatial to nie je nijako obmurovane, preto si chcem este dopredu overit, ci je to ok resp. ako to vlastne funguje. Je tato hlavica schovana (zamurovana)? Ak ano, dava sa nejaka mriezka do obmurovania geberitu?
Odpovedať
este pridavam foto
Odpovedať
Profilova fotka
@bbaron ak je to fotka s krytinou , tak majstrom ruky dolamat, to as musi napojit hore vodotesne a dole samozrejme parotesne na parozabranu.
Odpovedať
@ajty77 podla vsetkeho - rura co vam tam trci, nema s geberitom nic spolocne, vy mate pravdepodobne geberit, ktory ma filtraciu uhlikovym filtrom cez tlacidlo, ak by ste mali odvetranie, tak by to islo hore z geberitu
Odpovedať
@stowasser urcite nemame WC so ziadnym filtrom :-) Myslel som zaizolovanu ruru zo zeme s bielym ventilom. Ta je napojena na odpadovu ruru.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ajty77 V prvom rade by si sa mal pozrieť do projektu. Tam najskôr nájdeš, čo tým autor myslel, alebo čo tam malo byť zapojené. Ak to je pripojené na odpadovú rúru, tak to môžu byť 2 veci: 1. buď sa rátalo s tým, že sa tam pripojí nejaký odpa, napr. z umývadla alebo sifón pre práčku (možno ste ju plánovali vedľa bidetu) 2. skôr mi ale príde, že to malo byť odvetranie kanalizácie, ale buď na to zabudli to potiahnuť až hore nad strechu, alebo to ešte urobia. Ale ak už máš omietku, tak to asi zabudli. Alebo sa to vytiahne až hore, ale potom musíš WC obmurovať až po strop, aby si tú rúru zakryl. Ja mám tiež v dome kanalizáciu odvetranú na 2 miestach. Jedna z nich ide tiež z odpadu WC a potom je to potiahnuté v stene, aby som nemusel murovať až po strop. Druhá ide hneď v stene. Pripájam fotky.
Odpovedať
@ajty77 v porovnani s tvojou rurou je moja trocha dlhsia. Cele sa to obmuruje. Mne to funguje uz skoro 3 roky bezchybne, takze to bude ok, snad by som si len preveril, ci bude stacit 70 cm, ale asi bude. Komenty hore ignoruj, nasavanie ano odvetranie cez strop netreba
Odpovedať
@ajty77 sorry, ja som to precital v rychlosti a pochopil tak, ze sa pytate na Geberit, ktory ma priame odvetranie zachodovej misy. Vzhladom k tomu, ze nemate zasekanu ruru a uz mate omietnute, tak to u vas vidim na montaz privzdusnovacej hlavice priamo do obmurovania Geberitu.
Odpovedať
@stowasser v pohode... vlastne som len potreboval zistit, ci tento sposob obmurovanim je "normalny" :-)
Odpovedať
@ajty77 Tak už asi viem, čo to máš. Ako písal peto99, je to privzdušňovací ventil. Slúži na to, že keď spláchneš WC, tak ten prúd vody vytvorí v potrubí podtlak a môže sa stať, že zo sifónu najbližšieho umývadla ti vysaje vodu a potom cez sifón môže do bytu preniknúť zápach kanalizácie. Nie je to odvetranie, lebo tento ventil púšťa vzduch iba dnu, nie von. @peto99 Nemyslím, že odvetranie je až tak zbytočné. Ak vznikne v kanalizácii podtlak, tak tento privzdušňovací ventil to vyrieši. Ale ak náhodou vznikne pretlak, tak ten môže preraziť cez niektorý sifón do miestnosti. Takže aj odvetranie má svoj význam. V podstate odvetranie vyrieši aj problém privzdušnenia, lebo v prípade podtlaku si systém ten vzduch nasaje cez odvzdušňovaciu trubicu. A zároveň dokáže aj odviesť prípadný pretlak.
Odpovedať
@chrobak7 tazko posudit, mne jeden vodar tvrdil, ze bez odvetrania cez strop to fungovat urcite nebude, a funguje to bezchybne. Mam moznost odvetranie dorobit dodatocne, aj inym by som takuto poistku odporucil, ale nezda sa, ze ju bude treba vyuzit. Moja zasada je cim menej prestupov cez strechu. Mam len jeden komin, aj s nim su len starosti.
Odpovedať
pozrel som sa do dokumentacie a tiez mam naprojektovanu "stupacku kanalizacie" pri wc. @chrobak7 Tu ruru v stene budes i zateplovataby sa ti netvoril kondenz v rohu miestnosti?
Odpovedať
@rkorba Nie, nie je to zateplené. Je to už omietnuté. Nepredpokladám, že by to až tak ochladzovalo stenu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?