Rúra na odvetranie kanalizácie a rúra na digestor

Ahojte, chcel by som sa opýtať, akú hrubú rúru ste použili na odvetranie kanalizácie a tiež akú hrubú rúru na digestor? vytiahli ste do cez strechu z domu von ?
Odpovedať
@wladivostok Odvetranie - 70 mm Digestor - odťah cez strop - 150 mm, potom prechod na ploché potrubie 70x200 a cez fasádu von.
Odpovedať
k čomu je dobré to odvetranie kanalizácie ?
Odpovedať
tiež by ma zaujímalo odvetranie kanalizácie, či musí mať priemer normálnej odpadovej rúry čo ide z WC alebo môže byť menšie ? Vývod musí ísť cez strechu alebo môže byť aj v štítovej stene ?
Odpovedať
Profilova fotka
@tino2 urcite nemusi mat priemer 70mm, keby som robil odvetranie tak dam max 20 mm, a cez fasadu , ale nejdem robit ziadne, mam ale prizemny dom
Odpovedať
@tino2 Môže byť menšie, slúži len na vyrovnanie tlaku vzduchu. A tak veľké tlaky tam nie sú, aby to musela byť rúra 100 mm.
Odpovedať
Tiez by ma zaujimalo ci musim mat odvetranie ked mam prizemny dom a zumpa je od domu asi 7 metrov priemer rury je 125 a skol mam 3cm na m rury a mam tam jedno koleno 90.v dome mam 2x wc sprchovaci kut umyvadla 2x a drez a mycku. Dakujem za skoru odpoved
Odpovedať
@rado012 Nemusíš mať, nie je to povinnosť. Ale ak ti náhodou vyrazí tlak cez sifón, tak budeš cítiť, čo všetko máš v žumpe. Či sa to môže stať? Môže ale nemusí. Riskneš to?
Odpovedať
Dakujem za odpoved a co hovorite na priemer rury a sklon
Odpovedať
@rado012 Priemer rúry je diskutovaný vyššie. Sklon má byť taký, aby sa do odvetrávačky nedostala voda
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?