Napojenie Geberit: Odpad & Kondenz - Poradenstvo

Potreboval by som napojit na zachodovy odpad co ide z Geberitu aj odpad kondenzu z kotla. Myslite si, ze je to ok vyvrtat do tohto dieru? Viete mi poradit material aky by som mal pouzit? Dakujem
Odpovedať
fuha, tak vrtat by som nevrtal. rozobrat, zitit ci sa ta cierna rura da skratit a ak ano, do sivej HT dat odbocku a napojit sa na tu odbocku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mejmo:

Potreboval by som napojit na zachodovy odpad co i…
@mejmo Najskôr sa vás opýtam, či máte čističku, alebo napojenie na verejnú kanalizáciu. PS Ukážte túto fotku v najbližšom obchode pre inštalatérov a oni vám poradia. Vhodný by bol na to guličkový sifón.
Odpovedať
Pani mam tam malo priestoru. Fotil som toto cez 10x10 dieru co som urobil zo stranu geberitu. Mozem dieru rozsirit na 20x20 Ak by som ta vyvrtal dieru do tej rury a zasilikonoval, viem je to prasacke, ale bol by to problem?
Odpovedať
Mate tam dostatocny pristup. Mate tam takuto objimku, ako na obrazku nizsie. Povolit objimku ( roztiahnut tie zapadky po stranach a ten polprstenec vyzdvihnut hore, ako na fotke) a vybrat cierne koleno. Zbehnut do obchodu a pohladat odbocku, odrezat z kolena tak, aby s odbockou mal rovnaku dlzku ako ma teraz. Poskladat vsetko naspat a mate to na istotu. Da sa to aj navrtat samozrejme, ale ja nie som zastancom takych prasacin. Silikon povoli, smrad po celom dome... da sa to spravit aj elegantnejsie, len najst sposob ( uz som vam ho aj napisal) . Alebo vybrat koleno, navrtat dieru ale pouzit riadny navrtavaci dielec, pridam fotku nizsie.
Odpovedať
Navrtavacia odbocka:
Odpovedať
Alebo mi napada este jeden sposob ale to je taky prasacky :D hadicu na odvod kondenzatu z klimy. Ona je na povrchu vrubkovana. Navrtat taku dieru, aby tam hadica isla na pevno a aby ta diera v kolene bola takeho premeru, ako je vnutorny priemer tej vlny na hadici. Teda aby ta hadica drzala v rure sama a aby koleno zapadlo do drazky na hadici. Ale ked uz bude koleno von, tak to spravte radsej poriadne
Odpovedať
Profilova fotka
prechodka gumová OBI rôzne rozmery, elektrikárske sú menšie, na kondenz stačí 10 mm
Odpovedať
Bratislava, dojdite to niekto urobit poriadne, aby to kotlari nemuseli riesit. Zaplatim stedro :)
Odpovedať
Viete ake hrube by mohlo byt koleno splachovacie? Zaznacene na obrazku. Je to 50mm alebo 45mm. Rozmyslam, ze tam navrtavaci pas. Flexi hadica ja 18mm tak nejaku redukciu na 1" a moze to fungovat?
Odpovedať

Viete ake hrube by mohlo byt koleno splachovacie?…
@mejmo Vbehni do OBI a tam si to osobne zmeraj. V tipovaní sme tu zatiaľ slabí.
Odpovedať
Profilova fotka

Viete ake hrube by mohlo byt koleno splachovacie?…
@mejmo to nie je šťastný nápad, cez otvor môže splachovaná voda nasávať vzduch a prerušovať splachovanie. Za geberitom sú szúpačky, zam stačí nalepiť pripojovaciu odbočku od mduro19
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?