Ktoré čistiace prostriedky používate, ak máte ČOV?

Ahojte, vy, ktorí máte čov, aké čistiace prostriedky na pranie, na čistenie v domácnosti používate???vďaka za odpoveď.
Odpovedať
na pranie mam "ekogule" tak davam prašku minimum cca 30-40ml na jedno pranie ... vyrobca čističky pisal, že sa nesmie použivať nič čo má v sebe chlor, takže savo a pod som celkom z domacnosti vyradila, ale písal že odporuča napríklad fixinelu, že proti nej su čističkove bakterie dosť odolné tak používam tú ..
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali cisticku na bytovke.... prasky sme pouzivali uplne bezne... skor sme nemali velmi pouzivat rozne tioe fixinely a pod... alebo vylievať do vylevky olej z panvice, to sme mali zavesene na chodbe ako info pre obyvatelov bytovky... Vsetko bolo OK, cisticka vsetko zvladala, az pokial niektorí ludia nesplachovali do zachodov rozne plastove obaly a veci podobne...... Takze bezneho chodu v domacnosti by som sa nebala , normalne JAr, Pur, a vsetko by mali zvladnut.. silnejsie prostriedky s mierou
Odpovedať
@jurosk najlepsie je pouzivat vsetko, co je biologicy rozlozitelne, tak tym bakteriam uskodis najmenej. V obchodoch je toho stale este malo, ale da sa kupit v DM-ku Ecover - maju slusny vyber. A este Amway - ten ta vyjde lacnejsie, pokial sa zaregistrujes, robia koncentraty, napr. mne na riad vydrzi litrova flasa skoro rok ;-), stoji nejakych 6 euro a zarucene COV-ke neuskodi.. V podstate vies tymito vyrobkami poriesit celu domacnost. Na pranie ja striedam doma robeny sliz s praskami. A este ja pouzivam vo velkom ocot - najlacnejsi a najlepsi cistic, zarucene neskodiaci COV-ke a ani zivotnemu prostrediu.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jurosk ahojte, mam covku uz treti rok a vyvarovala som sa vsetkemu co ma symbol CIERNEHO kriza na oranzovom podklade. Do umyvacky pouzivat Euronu Cerny a periem beznymi gelmi na pranie. Na cistenie kupelne mam pripravky z Lidla W5 - su vyborne. Savovy gel do toalety vobec nepouzivam namiesto toho cistic sprchy z Lidla W5 alebo bezny kuchynsky ocot - naozaj zazrak!!! cisti vsetko a bez problemov. :-D
Odpovedať
@jurosk suhlas so vsetkymi este moja skusenost - nepouzivat penovu farbu na vlasy :-), absolutne zlikvidovane bakterie, ostatne farby znesu v pohode prasok v pohode, ale ked viac prat, tak aspon par hodin medzitym pauza, nie hned dve za sebou my pouzivame na vsetko ocot, cif alebo frosch
Odpovedať
@jurosk s nasou COV nemame problem ani so silnymi prostriedkami (savo, fixinela, larrin, dokonca raz za cas pouzijem aj ten hydroxid do odpadu, co sa zalieva vriacou vodou a pohoda). Periem 2x denne, obcas medzitym pustim umyvacku. Je pravda, ze neperiem narazovo, ale kazdy den, inak ale ziadne obmedzenia nemame. Mame dobru cisticku :-)
Odpovedať
Profilova fotka
co ja poznam cistiace prostriedky tak produkty znacky, produtky z mydlovych orechov -tierra verde, ecover, sonett.. a super je aj klasicky ocot, ako tu pisu, alebo klasicka soda bikarbona..
Odpovedať
Profilova fotka
my prave zvazujeme cisticku a teda vaham, mne sa tie obmedzenia zdaju dost velke, hlavne co sa tyka prania, perie sa u nas extremne vela a doteraz som nebola obmedzovana nicim :-(
Odpovedať
Ďakujem všetkým za príspevky, ešte mám otázočku, kde sa daju kúpiť vyššie spomínané prostriedky na čistenie? Akurát som teda prečítal že v DM, Lídli, ostatné značky vôbec nepoznáme.. Vďaka...
Odpovedať
Profilova fotka
@lyrra prania sa neboj.. myslis, ze by v bytovke niekto kupoval spec prasky? nie :) vsetci sme mali klasicke ariely, persily a pod...
Odpovedať
@lyrra Zalezi aj od COV-ky, treba pozistovat priamo od vyrobcov... Mozno vobec nebudes musiet ist do eko produktov.. Aj ked teda, ja ich pouzivam, aj ked nemusim. Mam pocit, ze ked je alternativa, tak preco zbytocne zamorovat prostredie ;-) @jurosk Ecover v DM-ku, ale aj vo vselijakych bio eko obchodoch ich maju. Amway predava sa cez MLM system, staci sa zaregistrovat, alebo kupovat cez niekoho, kto je v systeme.... Kazdopadne, ak sa zaregistrujes, kupujes lacnejsie. Ale ak najdes niekoho, kto uz v systeme je a bude ti to davat za nakupne ceny, tak sa to oplati. ono tieto vyrobky su koncentraty, treba ich riedit, takze na prvy pohlad sa tie ceny mozu zdat vysoke, ale ked vidis davkovanie napr. toho pracieho prasku - davas taku malilinku odmerku, tak to vyjde uplne rovnako, ako klasicke prostriedky.. Btw. - my nemame COV-ku, ale trojkomorovy septik, v ktorom su tie iste bakterie, ake sa davaju do COV-ky. Ja "citim" kazdy prehresok voci tym bakteriam, ten septik je na to haklivy. Parkrat sa nam podarilo ho "zabit" :-D Uplne najhorsi killer :-D bol Domestos na WC.. Tie Lidl-acke vyrobky - idem mrknut zlozenie, ale pochybujem, ze su biologicky rozlozitelne.. Aj ked teda, mozno ma milo prekvapia.. :-)
Odpovedať
Pri čov-ke sa snaž nevykotiť si baktérie ;-) t.j. niečo síce vydržia, ale nepreháňala by som to. Určite najhorší je domestos a tak. Na wc teraz používam Puer - taký prášok s aktívnym kyslíkom a zaliať horúcou vodou s octom a je to lepšie ako čokoľvek iné. Perfektne to umyje, ani kefu nepotrebuješ a je to eko. Tak to som napísala ako J8n z telešopingu ;-) ;-) ;-) Ale fakt to funguje. Na pranie zatial len skúšam - Ulrich je fajn len trochu drahší ( takže skôr na vlnu a tak) + som skúšala orechy a žlčové mydlo. Na vybielenie dohodiť ten Puer. D8 sa toho cez internet kúpiť kopa a nestojí to už tak veľa. Poskúšaj.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@akvi DM - Ecover, Frosch, Cif, v Tescu alebo drogerii hocijakej okrem Ecoveru vsetko periem normalne v rakuskom Persile a pohoda, niekedy aj tri pracky denne vyvarovat sa takemu svinstvu ako je Domestos a Cilit Bang (to by som zakazala predavat :-p :-p :-p )
Odpovedať
@trnavacka súhlas, mne manžel nakázal max 2 práčky denne alebo 1 práčka a 1 umývačka. ;-) Ale domestos nerozchodia.
Odpovedať
podla mojich info. nemaju sa pouzivat prostriedky obsahujuce chlor a tie, ktore obsahuju chloran amonny... moze sa pouzivat fixinela... v obmedzenom mnozstve... a vseobecne.. dve pracky denne max... (alebo objemovo podobne, teda jedna pracka jedna umyvacka jedna vana a pod)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ahojte....našla som túto tému ale vidím, že už je rok stará =-) ....tak by ma zaujímalo či pribudli nejaké prostriedky, ktoré sú kamarátske s čovkou...poprípade nejaké nové značky...my to s ňou ešte len začíname, tak budem rada ak mi poradíte.... :-) ;-) :-) ;-)
Odpovedať
@luciat123 neviem, ci pribudli, ale ja som presla takmer vylucne na ocot :-D je lacny, ekologicky a cisti suverenne najlepsie obzvlast, ked mas tvrdu vodu, ako napr. my.. Okrem toho ma aj dezimfekcne ucinky a neutralizuje smrad. Takze ja s nim umyvam dlazky, kupelnu a WC, aj linku, chladnicku, proste vsetko..
Odpovedať
a pridávaš do vody iba ocot? Alebo aj napríklad jar?
Odpovedať
@luciat123 nepridavam nic, len ocot.. On smrdi chvilku, ale rychlo vyprcha a potom je vzduch uplne sviezi. Obcas umyvam len vodou a kvapnem par kvapiek silice, co davam do aromalampy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
mame ČOV asi mesiac a strašne nam zapacha v kupelni z odpadu čo by ste odporučili na ten zapach ??????? pozerala som aj WC net ,lene neviem sa rozhodnuť :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@mariana0915 no v prvom rade by som odporucal mat vodu v sifone :). COV sa zabehava niekolko mesiacov. Al eka je voda v sifone, nema ako smrdiet kupelna.
Odpovedať
Profilova fotka
@mariana0915 namontovat kanalizacnu klapku
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
Akurát som vyskúšal ten vriaci ocot a sódu bicarbónu v pomere 2 šálky octu a pol sódy na uvoľnenie zapchatého odtoku na vani a funguje to !!!! Hurá a vďaka za radu
Odpovedať
Profilova fotka
@bosoriak môžete mi poslať výsledky odberov? malo by to vyzerať takto, tento je na hornej hranici prípustnosti. @33andrej33 miešať ocot so sódou? to by sa malo navzájom neutralizovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 a existuje aj nejaky zimny vysledok ?
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj novšie nemám, to sa už stará majiteľ, zaujíma ma to najviac na začiatku, potom to beží samo.
Odpovedať
@jan45 no v chemii nie som doma ale pokus preukazal, ze to funguje. Priebeh bol podobny ako ked som v starom byte pouzival Sifo. V skratke, voda uz odteka, zajtra to este zopakujem aby to bolo uplne vycistene, lebo to dlho nebolo riesene ale fungovat to funguje.
Odpovedať
my už sice mame kanalizaciu, ale ked sme mali ČOV tak nam kazali použivat fixinelu
Odpovedať
Profilova fotka
@33andrej33 ja viem, že to funguje, ale časť sa navzájom zneutralizuje a až zvyšok je účinný, skôr by som to bral samostatne, niečo účinkuje na tuky ( hydroxid) niečo na ostatné (ocot)
Odpovedať
@jurosk nemám sice ČOV ale napojenie na kanalizáciu, ale môžem odporučiť ocot na pomaly všetko v domácnosti http://www.pluska.sk/ipeknebyvanie/se..., takých článkov je mnoho
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?