Akú máte čističku odpadových vôd?

Ahojte... Chem sa opýtať na čov-ky...aké máte a odkial máte, ste spokojný?? dík....
Odpovedať
Tak to by zaujímalo aj mňa :)
Odpovedať
možno nám dá niekto odpoveď :-) :-) :-) :-)
Odpovedať
@ganga3 @janula94 My ešte nemáme vybavujeme povolenie, ale budeme brať ČOV řada Topas od firmy Sabtikas.cz
Odpovedať
my máme od Ekoprim. fakt super aj zaškolenie aj projekty nám nakreslili aj nas žaškolili su najlepší nie nerobím pre nich :-D
Odpovedať
@janula94 @ganga3
Odpovedať
mam čističku od fi.AQATECH 5-rokov a som s ňou spokojny vypust mam do miestneho potoka treba sa o ňu starať (doplňať bakterie občas ju pustiť na rýchli chod kde sa čisti výpustna triska ale toto robi niektorim aj firma,tiež tu treba sledovať množstno kalu na 1l odpadovej vody všetky tieto veci su v navode) treba povolenia od obce ,životneho a v mojom pripade ešte od spravcu toku nie všade ju povolia je možnosť aj vsakovacieho vaku alebo zachytnej nadrže na druhotne použitie vody (zavlaha.....) čističku mi doviezli až domov osadi ju aj jeden človek treba mať len pevne dno(najlepšie rovný beton na ktorý sa nasipe piesok asi 5-10cm a položiš na ňu čističku opsipeš ju pieskom až po vrch(stači 10cm okolo celej nadrže, podstata je vykopať jamo ako studňu do kruhu o cca 20cm väčšju ako je priemer čističky a potom sa to ľachko zasipava pieskom až po vrch čističky ) je to plastova nadoba kôli tomu ten piesok. pri zasipavani musiš nadrž postupne plniť vodou aby ju tlak zeme nezdeformoval alebo nepraskol. je to super zariadenie ak sa o ňu staraš. kompresor ktorým vhaňaš vzduch do čističky(kôli tvorbe bakterii a rozmelnanie odpadu) mam v pivnici poradil mi to vodar pretože v zimnon obdobi sa môže stať (v pripade že je vonku) vhaňa studený vzduch a ochladzuje kal a to neprospieva bakteriam pri množeni.tak asi tolko
Odpovedať
Profilova fotka
@sagvo ako často sa zapína kompresor?
Odpovedať
@danielao kompresor mi ide non stop jeho stotreba je 40W ale množstvo ludi to ma na časove hodiny (je tichy a mali)
Odpovedať
Profilova fotka
@sagvo mne sa zdá že náš kompresor dosť hučí :( , ešte nemáme zapojenú čističku a chceme ho dať vonku, pretože nemáme pivnicu ani garáž a to som myslela že ho dáme do kuchyne .
Odpovedať
ja ho mam na hrubej gumenej podlažke (nie je to až taký problem keď bude vonke treba dať pozor aby tam nebola veľka vlhkosť a aby mal odkial brať čerstvi vzduch)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som riesil Aquatec na stranke je pekne vysvetlene co a ako: http://www.pasivnydom.net/aquatec/ kamaratovi som to poradil je uplne spokojny, komplet instruktaz, zapojenie.. od aquatecu mam zbernu nadrz ma vodu, dokonca mi to primrzlo lebo som to nestihol zahrabat a ten plast je uplne v pohode ;) mam tam 2000 litrov vody v tom teraz...
Odpovedať
do čovky ide aj voda z práčky?? Nebudte to velký prítok vody v pomere na tie kaly?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ganga3 urcite nebude. My mame tiez COV, trvalo asi 2 mesiace, kym zacala COV na 100% fungovat, ale nemusis sa bat ani prania ani cistenia toalety Savom. Ak su bakterie namnozene, nic sa nestane pri beznom fungovani domacnosti :)
Odpovedať
ďakujem...si super.
Odpovedať
@carolinka zaujimalo by ma ci tu cisticku nie je v lete citit , ci nezapacha, ci je dobre utesnena .... potrebujeme ju osadit blizko letnej terasy
Odpovedať
Profilova fotka
@dani777 ked spravne funguje, tak nie je absolutne nic citit. My ju mame tiez osadenu hned vedla terasy a nie je s tym ziaden problem. Inak urcite ju nebudete moct utesnit, lebo potrebuje staly pristup vzduchu. Ak sa budete o nu starat, nemusis sa bat ziadneho smradu :-)
Odpovedať
Platia nejake pravidla pri umiestneni cisticky? Mam na mysli v mierne svahovitom terene, ci moze byt umiestnena "nad domom".
Odpovedať
@carolinka vdaka, tak ju tam dame :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero môže byť, použil by som malú žumpu (do 3m3) na prečerpávanie, spojovacie potrubie stačí Ms 70, denná spotreba na prečerpávanie je cca 30W. Treba dať pozor, aby kapacita čov nebola poddimenzovaná, ak sa používa myčka, je to ako ďaľší traja obyvatelia. @dani777 čov treba odvetrať potrubím, zníži to riziko šírenia zápachu pri nedokonalom spracovaní.
Odpovedať
@jan45 Dakujem velmi pekne. Do cisticiek sa zatial vobec nevyznam, ale kedze robime projekt domu, musim vediet, kde vyviest kanalizaciu. Niekto ma nastrasil, ze cisticka musi byt umiestnena na tej strane domu, kde klesa svah, aby presakujuca voda nepodmyvala zaklady domu. Mne by sa to vsak hodilo na opacnej strane, lebo na tej strane mam kupelnu, WC, aj kuchynu. Svah je velmi mierny, cize cisticka by nebola umiestnena "nad domom" doslovne, ale len na vyssej strane svahu. Este by som sa chcel spytat na moznosti vyuzivania precistenej vody napr. na umyvanie auta, bicyklov, polievanie travnika, pripadne na splachovanie WC. Bolo by to komlikovane? Treba na to mysliet uz pri projektovani domu?
Odpovedať
@calimero Neviem ako myslis "nad domom", ale dufam, ze si nezabudol na potrebny spad potrubia, ktore ide z domu do COVky. S tym vyuzitim precistenej vody, no, malokedy je ta voda taka cista, ze sa nou da umyvat auto alebo splachovat, to by som si do domu nezaviedla. A ak sa vyskytnu problemy (a ony sa vyskytnu, kedze ide o "zivy" stroj), tak by som nechcela, aby sa mi zle vycistena voda vracala spat. To urcite neodporucam. Skor si zariadit to polievanie, ale opat, radsej len rucne hadicou, aby sa ti pri pripadnych problemoch nezasvinilo potrubie a rozprasovace na zahrade. Alebo poriesit samotne vytiahnutie zbernej nadoby. Mozno nejaky casovy spinac (neviem, ci take cosi existuje aj na frekvenciu povedzme 1 mesiac), pripadne pripomienka do mobilu :-) Co sa tyka vsakovania, samotnu vsakovaciu jamu si predsa mozes umiestnit na tej nizsej casti domu, alebo vedla domu, ved ju nebude vidiet.
Odpovedať
@bosoriak "nad domom" som myslel na vyssej strane svahu. Predstav si luku, kt. sa mierne zvazuje zo S na J. Na tej luke je postaveny dom, kt. ma na severnej strane situovane WC, kupelnu a kuchynu. Teda automaticky cloveka napadne na severnej strane spravit vyvod kanalizacie a umiestnit tam cisticku. No a jeden pan ma upozornil, ze vsakovana voda moze pod zemou tiect v smere svahu, teda zo S na J a podmyvala by zaklady. Cisticku som este na vlastne oci nevidel, ani vodu z nej, tak preto tie otazky. Niekde v TV bola reportaz o vyuzivani vody z cisticky na splachovanie WC, tak ma to zaujalo.
Odpovedať
@calimero TO je OK, ja rozumiem umiestneniu, len pre istotu som pisala, aby sklon odpadovej rury bol z domu smerom k COVke. My COVku mame, som spokojna, ale na splachovanie by som to nepouzivala z vyssie uvedenych dovodov (vobec to nebolo myslene ako poucovanie, cisto odporucanie zo skusenosti :-) ). My tym polievame zahradu, ale len cez kalove cerpadlo a rucne hadicou.
Odpovedať
@bosoriak Diky. Ano, sklon potrubia sa urcite bude zvazovat smerom k COV. Uz len to umiestnenie ma trapi, momentalne som zmateny, lebo projektant domu mi zas hovori, ze je jedno, na ktoru stranu svahu to dam.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?