Kanlizacia - vyškovy rozdiel

Ahojte chcel by som sa opytať. Chystam sa stavať dom ktorý bude stať jednou častou na existujucej pivnici ku ktorej budem prirábať novy zaklad. Vyvod kanalizacie z domu bude v mieste kde bude novy základ. Keď budem viesť kanalizačnu ruru z miest ktoré su podpivničené smerom k miestu kde su nove základy vnikne tam určitý vyškovy rozdiel (skok). Nakoľko som čítal že ležatá kanalizácia by mala mať rovnomerný sklon 1 - 3 % na meter. Bude to veľky problém keď tam budu väčšie vyškove rozdiely a väčšie spády ? Ďakujem
Odpovedať
Doplním že pivnica v prednej časti domu je kamenna klembova bez betonovej platne. (Betonova platna bude zaliata spolu s novými základmi)
Odpovedať
Profilova fotka
@peterr66 o akej vyske sa bavime? Bezne sa to riesi spadoviskom alebo podobne ako na stupacke (s cistiacim T-ckom).
Odpovedať
@mgx ten skok medzi vrchom pivnice a vyustením ležatej kanalizacie z domu niečo cez pol metra. Ale na cele chcem vyliať platnu tak neviem kde by a ako by som tam dal Tčko
Odpovedať
Profilova fotka
@peterr66 skus to nakreslit pripadne odfotit a hod to sem. neviem si to predstavit ako to mas.
Odpovedať
@mgx. Skusil som obrazok len tak v telefone narýchlo. Vidno tam predna čast domu je pivnica (existujuca) ktora je vyšie pochopiteľne a potom tam je vidno časť nových základov a to medzi tym je ten skok. Čiernou farbou je len znazornena ležata kanalizacia pre predstavivosť.
Odpovedať
Profilova fotka
vies to naciarkat aj ako bokorys?
Odpovedať
@mgx no skusil som. Na tej pivnici budem mať jednu kupelňu takže odtial bude viesť ležata kanalizacia smerom k novemu zakladu až k vyusteniu z domu. Dlzka toho noveho zakladu je 6 m.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?