Odporucte Interierove dvere zo Sika

Ahojte prosím vás mate niekto interierove dvere zo Sika? Máme tam 25% zlavu a chceli by sme to využiť. Pozerám Naturel Ibiza biele a výplň je dierovana drevotrieska povrch CPL a Naturel Latino a výplň vostina a lakované. Ktoré sú lepšie a aku výplň a povrch pozerať? Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od aklatanmal:

Ahojte prosím vás mate niekto interierove dvere z…
@aklatanmal An ijedny nie sú horšie alebo lepšie. Jedny majú výplň drevotriesku, preto budú asi o niečo drahšie ako voštinové. Vnútri aj tak nikdy nevidíš a v interíéri je to plne jedno, pokiaľ si vyslovene neželáš drevotriesku alebo masív. Z pohľadu to ani nerozoznáš. Naopak, lakovaný povrch je kvaltnejší, ako CPL. Keby som mal zoradiť povrchové úpravy, tak to bude asi - lakovaný papier, fólia, CPL či HPL, dýha a lak. Lak býva lesklý, alebo matný. fólia je zvyčajne hladká. U CPL či HPL sa dá dosiahnuš štruktúrovaný porvch (akože štruktúra dreva). Niekomu sa páči tá štruktúra dreva, niekomu vysoký lak. Takže to nie je o tom, čo je lepšie. Nejlepšie sú asi lakované z masívu. Ostatné je všetko o tom, ktoré sa ti páčia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od aklatanmal:

Ahojte prosím vás mate niekto interierove dvere z…
@aklatanmal Dierovaná drevotrieska tiež lepšie tlmí zvuk. 💡 Voštinové by som dala len do komory. Prípadne sa spýtajte, či je možné za príplatok mať lepšiu výplň alebo povrchovú úpravu. Niekedy sa človeku páčia nejaké dvere, ale po technickej stránke nie sú úplne ok - často sa to dá za príplatok vylepšiť.
Odpovedať
my mame takisto z masivu a vobec by sme nemenili. zo sika sme uz zopar veci mali a ta kvalita vobec nebola taka, ako sme si predstavovali. ale tak dvere sme tu este zatial nekupovali, to je pravda :-)
Odpovedať
tie dvere maju byt do akej miestnosti? mozno aj to by som bral v uvahu. ale celkovo si myslim, ze ak dvere nebudu z masivu, tak ten rozdiel nejaky vyrazny nebude.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bigmar:

tie dvere maju byt do akej miestnosti? mozno aj t…
@bigmar a masívu ako ako pohybujú ceny za dvere? Vôbec nemm prehľad
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od aklatanmal:

@bigmar a masívu ako ako pohybujú ceny za dvere? …
@aklatanmal neviem ti povedat bohuzial. ale to o dost viac si myslim ako za drevotriesku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od aklatanmal:

@bigmar a masívu ako ako pohybujú ceny za dvere? …
@aklatanmal Ceny za dvere z masívu sa pohybujú rovnako, ako u dverí z iného materiálu. Dvere z drevotriesky môžu byť rovnako drahé, alebo aj drahšie, ako dvere z masívu. Záleží od ich vzhľadu, povrchovej úpravy,.... atď. Dvere z masívu zoženieš už aj za necelé dve stovky €. Prečo chceš dvere z masívu? Vieš, čo to obnáša? Dvere z masívu môžeš dostať s alebo bez povrchovej úpravy. Ak sú bez úpravy, musíš si ich niečím natrieť - moridlo, lak. U dverí z masívu ide o to, že vidno prírodnú štruktúru dreva. Je tam ale riziko, že ak nebolo drevo dobre vysušené, tak sa ti môžu točiť a deformovať. Z pohľadu úžitkovej hodnoty nie sú masívne dvere výhodou - ide len o dizajn. Najlepšie sa hodia na nejakä chatu, drevenicu, alebo keď máš štýlovo zariadený dom do dreva. Napr. Hornbach má tieto dvere z masívu: https://www.hornbach.sk/p/interierove... ale sú bez povrchovej úpravy. Páčia sa ti? Chcela by si také? Z pohľadu údržby sú lepšie iné povrchy. A keď som pozeral, tak Siko nemalo v ponuke dvere z nasívu. Zvyčajne to robia stolárske dielne na zákazku. Ak chceš dvere z masívu len preto, lebo je to masív, tak si to nekupuj. Je to pre teba zbytočné. Vyber si radšej iný materiál.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?