Interierove dvere - rozmery

Prosim Vas potrebujem poradit. Chceme vymenit dvere v starsom byte. V izbach nie je problem, su to "80-tky". Cize sirka vo falci 82cm a v sirsej casti 85cm.vyska 197cm. Do spajze a wc vsak neviem vybrat rozmer. Sirku v sirsej casti maju presne 70 cm a vo falci 67cm. Vie mi niekto povedat ci su to 70-tky ci 60tky ci atypicke? Neviem najst nejaku tabulku kde by boli presne rozmery dveri. Pripadne odmerali by ste mi vase dvere 60 alebo 70. Vdaka za kazdu radu. Nechcem sirku staveb.otvoru, zarubnu nechavame, len chcem vediet rozmery novych dveri 70 alebo aj 60 vo falci aj v sirsej casti.
Odpovedať
Však a v predajni kde to máte v pláne kupovať, nevedia poradiť? Kto Vám to bude montovať?
Odpovedať
@terrry1 namontujeme si sami, chceme z netu objednat
Odpovedať
@rkmirka pozri podla rozmerov specifikovanych vyrobcom tych dveri...
Odpovedať
Profilova fotka
@rkmirka Ja by som povedal že to je 70 ale, neviem aký starý je to byt lebo niekedy sa nedávali tak veľké dvere na wc a špajz. Aké máte zárubne obložkové alebo klasické oceľové najlepšie bude keď si to pred objednaním skočíš odmerať do nejakého merkuimarketu alebo niekde.
Odpovedať
@rkmirka Šírky dverí sú typizované po 10 cm - 60, 70, 80, 90, .... atď. Tento údaj udáva šírku svetlého otvoru, ktorý tiež nie ej prresne 70 cm. K nim sú typizované zárubne - teda zárubne majú rozmery pre dané dvere - ak sú to 70-ky, tak zárubňa je tiež 70-ka. Neuvádza sa iný presný rozmer zárubne, napr. vo falci alebo celková šírka. Je to proste 70-ka zárubňa. Ak je aj zárubňa aj dvere vyrobené podľa slov. normy, tak do nej budú pasovať akékoľvek dvere vyrobené tiež podľa slov. noriem, lebo aj pánty aj kovanie bude pasovať. To je presne dané, v akej výške sú tieto veci - 1. pánt. 2. pánt aj 3. pánt. Jediné, čo je variabilné, je spodok dverí. Ak treba prispôsobovať, tak sa píli zo spodku dverí. Dvere sú na to prispôsobené, je tam tuším vnútri 5-10 cm hranolu, ktorý vždy tvorí spodok dverí, aj keby sa z neho zrezali 3 cm.
Odpovedať
Pridal som príspevok skôr než som ho dokončil. Chcel som ti ešte napísať, že musíš overiť, či tie tvoje dvere sú podľa slovenskej normy - dole som ti priložil obrázok s rozmermi. Ak sú dvere - teda aj zárubňa podľa slovenskej normy, tak môžeš kúpiť akékoľvek dvere "70-ky" a budú ti pasovať (v najhoršom prípade zospodu bude treba prirezať). Ak sú to neštandardné dvere, tak také nekúpiš. Otázne je, či ti nejaká firma vyrobí len samotné neštandardné dvere. Zvyčajne dajú ponuku na dvere aj so zárubňou, lebo nemajú istotu, že tie vyrobené dvere budú pasovať do pôvodnej zárubne. Takže zober do ruky nejaké presné meradlo a zisťuj. .
Odpovedať
Byt ma asi 50-60 rokov. Zarubne kovove uz musime nechat. Je to slov.norma kedze su 3 panty. Osobne sme boli u jedneho co objednava dvere a on povedal ze je to nestandartny rozmer. Ani 60 ani 70 podla neho.ide o par cm. Asi vie co vravi, no nezda sa mi to. 80-tky co mame v izbach sedia presne podla tabulky, tu som nasla http://www.magnettrade.sk/interierove... .... Neviem, este skusim uz ked vyberieme konkretnu stranku zavolat si presne rozmery dveri. Este sme rozmyslali nad renovaciou, len cenovo je to drahsie ako nove dvere a predsa len aj renovacia je obmedzena....nebudu to dvere ake chceme. A stolar nam tiez nespravi rovnaky odtien ak si zvysne dvere do izieb objedname..., no nic nejako to hadam vyriesime 😀 dakujem vam za rady
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
rkmirka chcem sa opytat ci ste zohnali tie dvere so sirkou 67cm ? Aj my take potrebujeme
Odpovedať
@drak202 nemáme zatial. U stolára najlepšie len keď ide o atypické rozmery
Odpovedať
@drak202 najlepsie stolára, určite, treba dať však pozor pri výbere prevedenia dverí, keďže sa bude spilovat po dĺžke s jednej strany , aby nevznikol estetický problém
Odpovedať
@rkmirka Ak máte neštandartné rozmery dverí a staré zárubne nie je možné demontovať, sú v ponuke ešte OKZ zárubne (obloženie kovových zárubní) , ktorými sa dajú zakryť staré zárubne. Budete mať nové obložkové zárubne aj dvere podľa Vášho výberu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?