Koľko stoja posuvné dvere do púzdra?

18. mar 2022810
  • chcela by som sa spytat ci ma niekto z vas posuvne dvere z matneho skla? konkretne ma zaujima ci aj napriek matnemu sklu nevidno capky a ci su v konecnom dosledku pekne v interiery? mam na mysli nieco taketo co som nasla na internete 🙂

• Chcem sa opýtať, či sa nájde niekto medzi Vami , kto má skúsenosti s dverami do púzdra ale v bez zárubňovom variante. Ako ste s tým spokojní a išli by ste do toho opäť ? Mne sa najviac páči takáto verzia.

• Ahojte, poraďte mi prosím dodávateľa na číre a pieskované dvere do púzdra. Ďakujem

• Sponzor fóra
  • @ivooo  sklanerstvo niekde v okoli, kebyze si z KE poradim sklenarstvo na Triede KVP

• Ahoj, nie som z KE, ale z RA, ale v KE som dva-trikrát do týždňa. Pošleš mi kontakt na nich?

• @ivooo  kontakt nemam, je to sklenarstvo na Triede KVP, ked dojdes na KVP, tak parkovisko pod poliklinikou a potom smerom dole k LIX pod panelákmi su take tri podstavby s obchodmi, sklenar je v tej stradnej na prizemi, vojdes tam od hlavnej, adresa nech ta nemyli, vstup maju z hlavnej
    https://www.zlatestranky.sk/firmy/Ko%C5%A1ice/H1296284/DK+SERVIS,+spol.+s+r.o./

• Ďakujem pekne...

• @kape  ahoj prosím ťa porušili ste tie dvere bez zárubní? Aj my sme sa pre také rozhodli tak každá rada dobrá 😀

• @mimikri  - nam sa byt este len stavia, ja som to musela zacat riesit kvôli zmene dispozicie - zakreslenie do projektu, takze ako to bude vyzerat je este daleko. Budu do puzdra , bez zarubni a kedze sa jedna o dvere do spalni a kupelne pojdu plne dvere, nie sklo. Potom budeme mat dvojo dveri - zachod a spajza klasika otvaracie (nebol priestor na posuvne), ale zarubne skryte a prechod medzi obyvackou a chodbou bude casom - uvidíme -velke sklenene s viditelnym kovovym zavesenim, nebudu sa zasuvat do puzdra.

• @kape   " nebol priestor pre posuvné" - pre takéto prípady existuje stavebné puzdro pre posuvno-zalamovacie dvere.

ECLISSE NOVANTA je stavebné puzdro pre čiastočne posuvné a čiastočne otočné dvere.
    Súprava puzdra ECLISSE NOVANTA a posuvno-zalamovacích dverí je ideálna pre malé úžitkové priestory a toalety, kde je
    málo miesta pre zabudovanie bežného puzdra.

• @exponent-  budeme mat zrovna EClisse stavebne puzdra, ale vsetky sme riesili bezzarubnovo, neviem ci aj toto by slo tak riesit. Ale osobne sa mi tie zalamovacie dvere nepacia.

• Keďže sme predelovali deťom izbu tak sme to riešili sadrokartónom a puzdrom do sadrokartónu. My sme sa rozhodli pre Knauf Pocket Kit. Ešte dvere a je hotovo. Chceme plne biele keby sa deti rozhodli ze si ich chcú otapetovať.

• @franz666  prepáč dlhšie som tu nebola dvere ešte nemáme 🙂 aj som to začala obiehať ale potom začal školský rok a v robote to od septembra gradovalo tak som chodila taká vypluta že som nemala chuť riešiť dvere. Ale už to pôjdem riešit tak potom napíšem.

• Ja ako začiatočník sa chcem opýtať na jednu vec.
    Ako môžem dať puzdro aj do hrubšej / nosnej priečky. Viem že to ide a navrch pôjde preklad. Jedná sa mi ale o hrúbku steny... Všade pri púzdrach píšu, že sú pre stenu určitej hrúbky... 100, 125, max 150 mm
    Ale nosná priečka bude 250 mm... a také rozmery nie ponúkaných puzdier nie sú...
    Napríklad tu na tejto stránke (+ obrázok):
    https://eclisse-eshop.sk/30-eclisse-jednokridlove#/l-1000/hrubka_dokoncenej_steny-100-125/typ_steny-murivo

Rozumiem tomu tak, že si kúpim puzdro napr. na hrúbku 125 mm a potom ešte obmurujem z oboch (alebo jednej) strán, aby konečná hrúbka bola požadovaných 250 mm?

• Sponzor fóra
  • @rowwer  presne ako sa pytas. U nas do 30ky priecky.

• Dakujem @pistikus
    Pomohlo! Takže budeš musieť mať veľmi širokú zárubňu, ktorá bude (samozrejme) na mieru...
    Vidím, že do takéto vymurovanie z oboch strán je v podstate výhoda, lebo sa tam v pohode zmestili aj elektrikárske krabice a rozvody.
    Aké široké bolo toto tvoje konkrétne puzdro?
    A ešte jedna dodatočná otázka. Aký široký je dverný priechod? vyzerá to aj na 110 mm.

• @rowwer  mam dvojkridlove. Sirka puzdra je asi 100 mm. Islo do 300vky priecky.
    . Teda 2x 750 mm

• 😉 Masívne smrekové krídla+obložková zárubňa v ECLISSE s dorazovým tlmičom.

• @pistikus  pekne ste to urobili. Tiez rozmyslame kam s puzdrom, co do stredu alebo viac na stranu.

• @pistikus  kolko ta to cele vyslo?

• @pistikus  cena? Kto to robil? Robil aj interiérové dvere? Dík 😉

• @martin107  
    @predatorzv  
    Robili to stolari od nas z vychodu. Nakolko mi robili 13 dveri plus tieto, kvazi dvoje, plus schodisko w zabradlie tak cena bola na komplet. Standardne taketo jedno dvere na zapad sr montuju za cca 650 - 800 ks. Zalezi podla poctu.

• @pistikus  dik za informaciu. Lebo dobre to vyzera, aj kvalitna robota 😉

• Ahojte, ak som spravne pochopil,tak sa puzdra montuju pred omietkou a podlahou, a polozia sa na podlozky?

Viete mi niekto poradit ZA/PB firmu čo to predáva a namontuje? Prípadne ľudí čo to montujú, nerad by som to dal "majstrom" čo to vidia raz za rok... aké značku cena/výkon odporúčate?

ďakujem

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém
    Odporúčaní dodávatelia
    Obrazy, fototapety, šablóny, nálepky, rámiky, farby.
    www.decotrend.sk
    www.tapetymix.sk
    Je krásne byť doma! ♥ Bývanie, stavba, rekonštrukcia, záhrada a ešte niečo navyše... 🙂 Navštívte náš web a inšpirujte sa!
    Machovna.sk
    Bratislava
    Machovna.sk - všetko pre Vaše machové obrazy.
    Články od našich partnerov
    Vonkajšie omietky Ytong si dokonale rozumejú s obvodovými stenami z tvárnic Ytong a Silka
    Tepelné čerpadlo FHA Monoblok. Jednoducho univerzálne.
    Vetrajte bez úniku tepla!
    Archív článkov od partnerov