Kedy osadiť dvere?

Strechaci chcem od vas radu.Ideme obkladat kupelnu aj kotolnu.Kupelku chceme oblozit az po vrch a kotolnu iba do polky teda po parapet okna.A neviem ci dat teras zarubnu alebo az po obložení.Za kazdu radu a odpovet vam dakujem.
Odpovedať
@petka456...akú máš zárubňu??? Ocelovú-plechovú alebo zárubňu-obložku imit.dreva napr. z M-Marketu??? Ja som dával z M-Marketu až po všetkom, uložené obkladačky z kúpelne ako aj z chodby a tiež uložená podlaha..Aj tak som musel z dverí spíliť cca 1cm..ale to nie je problém skrátiť dvere...Len nezabudni ak nemáš ešte obložky tak musíš vziať do úvahy že obklad z jednej aj z druhej strany "STENU NADNESIE" a prída na šírku nejaký cm a zárubňa Ti nemusí pasovať hoci je variabilná...treba kúpiť /zárubňu a dvere/ ak je už všetko hotové a vieš hrúbku steny presne a PODĽA toho objednáš zárubňu a dvere.. ;-)
Odpovedať
@technik007 Diky.Ja nemam praveze este ani kupene zarubne ale budem tiez kupovat z MMarketu a oblozkove nie plechove ved to uz ludia ani nedavaju iba do pivnice budem davat plechove.Tak do kupelne dam az po oblozeni obkladu aj dlazby ale do kotolne dat kedy ked tam az do vrchu nebudem mat oblozene ci my hore nad zarubnou nevznikne velka spara teda velka medzera.
Odpovedať
@petka456 ak ides obkladat a nevies kedy dat zarubnu tak neviem ci zvladnete oblozit ked nemaze taketo elementarne vedomosti. Ak zelezna tak ide ako prva, ostatne typpy az po oblozeni.. Medzeru vdacim vyplnis - tmel, pripadne mozes aj omietkou zarovnat odskok kachliciek .. je uz na tebe ako sa ti paci,
Odpovedať
@sysell Aj som si myslela ale my to nejdeme si sami obkladat na to su ludia ktory to vedia pekne oblozit my to nevieme.Ale radsej sa tu vas popytam aby som vedela co sa robi ako prve.Dikes.
Odpovedať
@petka456 hlavne si uz radsej pozri dvere - rozmery aby to dako nedodrbalia montazny otvor mal zodpovedajuce rozmery - aby nebol maly alebo velky po oblozeni..
Odpovedať
@petka456 Takže ako budeš mať hotové obklady, /alebo budeš vedieť hrúbku steny po obklade / ako aj podlahovú dlažbu môžeš zájsť do MM ale nezabudni že je to na objdnávku a budeš čakať ako aj ja cca 2mesiace po zložení zálohy....A osadiť zárubňu nie je veda, len ďalej musíš vedieť /dodržať inštal. otvor/ na obložku-zárubňu..Skrátka povieš hrúbku a veľkosť otvoru a on Ti objedná podľa toho zárubňu+dvere... ;-) Ja som si robil sám uloženie obložky a nič na tom nie je..Máš tam návod...Pri montáži potrebuješ montážnu penu a podložky /zdvihnúť, pritlačiť/ ako aj pri montáži nezabudni v STREDE zárubne dať VZPERU z dreva...aby Ti pena nezdeformovala stred zárubne..Po zaschutí /ja som nechal zvečera do rána/ a potom som zložil druhú časť..Ja som druhú časť NELEPIL nakoľko ak budem maľovať jednoducho to len rozoberiem a môžem veselo maľovať.. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?