Dvere medzi obyvacou a spalnovou castou

Prosim o radu, akymi dverami oddelit v bungalove obyvaciu cast od spalnovej hlavne kvoli hluku. / murovane, posuvne, zatahovacie /. Ak mate prosim skusenosti dakujem za radu. Pekny den
Odpovedať
@defulik aký hluk sa v čase spánku šíri z obývacej časti? 🙂
Odpovedať
@sousedekovci89 ked deti uz spinkaju a my chceme s muzickom pozerat telku napriklad
Odpovedať
@defulik tu pomôže veľmi efektívne bez nákladov zníženie zvuku na tv. Všeobecne ľudia majú tv zbytočne nahlas. 🙂 dvere do izby a steny by pri rozumnej hladine zvuku mali postačovať.
Odpovedať
Kamarat tak maju oddelenu vlastne chodbu do nocnej casti. Cize deti deli od hluku chodba, dvere vo chodby a este aj dvere do izieb, co je uplna parada lebo nepocut nic. Lebo viem, ze spominal, ze jeho zene vadi aj ked len trochu hluku a ze nezaspi, takze to riesili takto a ze dobre.
Odpovedať
@defulik zvukovo by sa museli izolovať i steny nie len dvere, pri tých až taký problém nie je stačí pridať tapacírunk, lepšie by bola zmena polohy medzi detskú a obývačku, tak isto oddeliť i spálne
Odpovedať
@pastierik a tie dvere maju normalne vymurane? ci nejake posuvne?
Odpovedať
@duzu uz je neskoro, dom uz stoji 🙂
Odpovedať
@defulik ale miestnosti ide meniť vždy, väčší problém by bol meniť kuchyňu kúpelňu
Odpovedať
@duzu Riešil som podobne dvere medzi dennou a nočnou časťou domu. Pôvodne sme ich nechceli ale postupne sme sa rozhodli že by bolo dobré to predeliť. Keďže šírku otvoru máme 1,4m prichádzali v úvahu posuvné dvere no nechcel som žiadnu viditeľnú koľajnicu. Poriešil som to systémom zavesenia "Terno magic" kde je posuvný záves krytý dverami. Keďže dvere majú väčšiu hmotnosť ide to troška tuhšie ale nič strašné - sme spokojný.
Odpovedať
@treborztv mozete mi to prosim odfotit, dakujem
Odpovedať
@defulik Môžem jasné - keď ovšem nezabudnem 🙂
Odpovedať
@treborztv ste zlaty, dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
@defulik Ja som chcel čo najviac oddeliť obývaciu a spálňovú časť, tak som dal medzi spálňu a obývačku dvoje dverí. Jedny dvere - posuvné - oddeľujú celú nočnú časť. Za nimi sú potom detská izba, spálňa a kúpeľňa oddelené samostatnými dverami. V tejto diskusii som dal fotky tých posuvných dverí, za nimi je chodbička, z ktorej vedú ďalšie 3 dverí do tých jednotlivých izieb. http://www.modrastrecha.sk/forum/proj... Ani cez stenu nie je počuť, lebo stena má hrúbku 40 cm a navyše na celej stene medzi obývačkou a spálňou je v spálni vstavaná skriňa, ktorá tiež tlmí hluk.
Odpovedať
Ahojte, podobne teraz riešim posuvné 2 dielne teleskopické dvere, medzi vstupnou chodbou a chodbou, viete aj niekoho poradiť na výrobu, najlepšie okolie NR, TO?
Odpovedať
Ja som dala dvere aj na zabezpečenie zvukovej pohody, ale najma preto, že neznášam, ak sa mi do spální šíria z kuchyne pachy a vodná para, ktorá vzniká pri varení. Žiadny digestor neutiahne všetko a para sa šíri stále do tej najvzdialenejšej miestnosti. A v severnom kúte domu sa potom objavuje pleseň.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako to máte momentálne? Aký je tam otvor? Prechod veľký myslím? 🙂
Odpovedať
@wewio Ak si sa pýtala mňa, tak my tam máme normálne dvere 80tky, ktoré sa otvárajú do chodby.
Odpovedať
takto to mame otvorene, sirka 120 cm
Odpovedať
@mamkaeva1 ake mate prosim hrube vnutorne priecky?
Odpovedať
@defulik Vnútorné priečky máme hrubé 115mm.
Odpovedať
@mamkaeva1 aj my tak a je pocut z izby do izby?
Odpovedať
@defulik samozrejme bez omietky
Odpovedať
@mamkaeva1 Je to v pohode, ale my sme len dvaja nahluchlí dochodcovia. 🙂
Odpovedať
@defulik maju celu stenu urobenu tak ako oblozenu drevom a v nej maju tie dvere urobene, cize to vyzera akoby to bola len jedna stena. Vies, ze to nie je nejako na pohlad vidiet, nie je to rusive, ze je tam vstup.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?