Ako vyriešiť zárubňu?

16. sep 2022470
  • A co takato chutovecka 😂😁

• @filipe11  Do toho rohu niekto navrhol dvere? Tak to nedomyslel. Tam treba niektorú stenu domurovať.

• da sa, len to budeš musiet dat stolarobi dorobit aby to malo neaku uroven

• Sponzor fóra
  • @martinmatko  Prepač, chcem sa ešte opýtať že keby som tam priskrutkoval dreveny hranol to prečo nie je dobré riešenie? Kde vznikne tam škára? Nie je to to iste či domurujem alebo prichytím hranol?

• a normálna zárubňa sa tam nedá dať? železná...

• @mdavid  možeš, aleked daš fošnu tak nebudeš mat ani neako menej roboty a tiež budeš mat sparu zo strany chodby , musiš ju presietkovat a zaomietkovat a na dreve by ti tam mohola skor praskat, no musel by si aj tak presietkovat, a ved drevo by ti nedalo ani menej roboty. prilepit porfix to je absolutna banalita, protivnejšie je to sekanie. ale možno ani nebude treba presietkovat - podla fotky tažko posudit
    problem nie či dat fošnu ci porfix ale dorobit omietku zo strany chodby až pod zarubnu. ked si to nakresliš hned ti to bude jasne

• Prikladám fotku ako som to nakoniec doriešil. Na jednu stranu som pridal z druhej som odsekol. Dufam že uz to bude v ok. Ďakujem každému za cenné rady.

• Koľko cm mám vypustiť ako ostenie pre obložku zárubne ?

• Foto

• @purplesticks  ahoj, zavisi aj od zarubne ale 5cm podla mna staci

• @milanista  takže vymurovať 6cm ostenie ? (1cm zoberie omietka)

• @purplesticks  a uz mas priecky hotove tak ako na projekte alebo este len sa budu realizovat?

• @palo18  Zajtra ráno začínam murovať... Koľko navrhuješ, aby som nechal trčať ostenie ?

• Podla zarubne, podla mna 5cm je dost na knap... ja som daval 8-10. Daj viac, kedtak zrezes 😃

• @purplesticks  ja som mal v kupelke cca 5cm a oblozka sa krasne zmestila ale tak zalezi aj o to aka je to miestnost a ci tam ide o to aby bolo co najmensie ostenie alebo nevadi ked sa dvere posunu o 15, 20cm.
    Hlavne to dobre prevezuj, nie ze to spravis do L a potom tam prilepis 5cm porfixu.

• Sponzor fóra
  • Nooo nakoniec si si poradil celkom fajn

• niečo podobné smer aj my riešili, nemurovali sme ale nalepili sme tam styrodur a potom namontovali zárubňu

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém
    Odporúčaní dodávatelia
    Vyberte si z ponuky krásnych kobercov do obývačky, spálne alebo detskej izbičky! 🙂
    Obrazy, fototapety, šablóny, nálepky, rámiky, farby.
    www.decotrend.sk
    www.tapetymix.sk
    Machovna.sk
    Bratislava
    Machovna.sk - všetko pre Vaše machové obrazy.
    Články od našich partnerov
    Vonkajšie omietky Ytong si dokonale rozumejú s obvodovými stenami z tvárnic Ytong a Silka
    Tepelné čerpadlo FHA Monoblok. Jednoducho univerzálne.
    Vetrajte bez úniku tepla!
    Archív článkov od partnerov