Ako obložiť železné zárubne drevom?

Dobrý večer, menil- teda obkladal už niekto železné zárubne dverí drevom? Ako to vyzerá-dobre?Nechceme tie železné vybúrať a počula som, že sa to nejako dá. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
a preco nechces dat prec tie zelezne?My sme ich prave bez problemov vymenili za drevene a vyzera to ovela lepsie....
Odpovedať
lepšie je ich vybrať, ale daju sa aj obložiť , ale sa zmenší prechod o dosť cm. ak nechceš burať, daju sa aj obtiahnuť foliou, ale jedná vraj vychadza dosť draho.
Odpovedať
jak pise majina.b opravdu to zmensi prostor.. a ta folie.. to je spis jako nouzove reseni, nevypada to zle, ale fakt jen na chvili.. to vybourani jde lehko a je to rychle. Premyslela bych radsi o tom, ze bych to vybourala..
Odpovedať
da sa to aj oblozit. Jedna sa o specialny typ zarubni presne na toto. Aj Sapeli tento typ robi ale fakt budes mat o dost zmenseny otvor tak aby ste potom nemali problem keby ste nieco potrebovali dostat z izby alebo do izby.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my jsme je obložili a vypadá to super, uplně jako nové. Je pravda, že to není tak kvalitní jako nové dřevěné, ale zatím po roce a pul s tím nemáme žádný problém. A je to o dost lacnější. Jedno foto je i v mém albumu.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som zarubne neoblozkovavala... ale mama 4 roky dozadu robila taku vacsiu rekonstrukciu celeho bytu... a 2 zarubne sme uz nechceli burat... nechala si to oblozkovat u tej istej firmy ako mala ostatne + dvere... vyzera to super... ale my sme mali skusenost s cenou prave naopak - ta oblozkova zaruben bola drahsia ako klasicka... my sme mali dvere z firmy SAPELI...
Odpovedať
Profilova fotka
No my si to dělali sami, takže cena za práci tam nebyla žádná. A materiál na obložení je minimum. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak to je fajn... nam vtedy zomrel oco... a boli sme radi, ze sme zohnali firmy a dobrych a spolahlivych majstrov... ja mam chvalabohu sikovneho priatela, takze sa obcas spolahnem, ze dokaze vsetko :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ďakujem za všetky odpovede, my by sme ich chceli búrať preto, lebo sú vraj hlboko vsadené a bol by s tým dosť problém. Zuzana
Odpovedať
Profilova fotka
aj my by sme chceli oblozit zarubne drevom...neviete mi povedat, ze kolko to cca stoji?
Odpovedať
no nam to bol pozriet jeden pan z predajne, a povedal, ze sa zmensi priechod o 10 cm dokopy /5+5/co sa sirky tyka, takze nam to nesadlo na niektorych dverach. A tiez povedal ze tym padom ze mame starsi byt ktory prerabame a teda nie standardizovane otvory, ze by nas to vyslo drahsie ako keby sme si dali tie zarubne vybrat a dat nanovo tie drevene, pretoze by tie dvere museli upravovat aj na vysku atd... Teraz sme v takom stadiu, ze sme vybrali stare zarubne a riesime vselico ine :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ja som si teraz nechal oblozit kovove zarubne s dverami od f. Sapeli a je to super.Ziadna spina a za chvílu boli hotovy.Zmensil sa mi otvor o cca 5 cm.Zo 70 cm na 65 cm.Cena dyhovanych dveri zo zarubnou je okolo 18.000,-Sk.Som velice spokojny. :-) :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ahoj, naši mají už několik let nové dveře Sapelli a mají i obložené zárubně. Hnusná kovová futra jsou úplně zakrytá. Ano - dveře se zmenšily, ale zatím to nikomu nevadilo a není to ani poznat. Můžu klidně změřit současnou šířku dveří co mají. Rozhodně to ale není o 10 cm, spíš tak těch 5 jak píše chello...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Prosím vás dá sa obložiť kovová zárubňa, ktorá je pri stene, v rohu? Oplatí sa robiť obložkovú zárubňu na 60-tky dvere alebo radšej vybúrať? A keďže sa zmenší ten priestor potom ste dávali atipické dvere? :-|
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
zuzume • Dnes o 09:59 Chcem sa spýtať už máme hotové podlahy a omaľované steny a chceme vymeniť plechové zárubne za drevenné len neviem či sa nejak neporuší podlaha keď sa budú vyberať....
Odpovedať
prosim potrebujem vediet kolko vas vysla jedna zarubna aj s prahom
Odpovedať
Ahojky, jasně od sapelli je to pěkné, a průchodný otvor se zmenší méně než o 5cm. šikovný truhlář to ale také jistě zvladne. Cena - nejlepší je zajít do prodejny a nechat si zdarma udelat cenovou nabidku.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
chcem sa opýtať či niekto nepozná inú firmu ako Sapeli, ktorá obkladá železné zárubne?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@charlinka prosím ťa pošli mi firmu kto ti obložil železné zárubne a poprosím aj cenu. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@elvita Dobrý den, pro Vaši informaci zasílám ceny obkladu kovové zárubně SEPOS, který pořídíte pro tloušťku zdi 6 až 15 cm za 2 300 Kč (v povrchové úpravě fólie kašír), za 2 600 Kč (v PVC, laminu nebo 3D dekoru). Odborná montáž se k obkladu připočítává. Kdyby Vás zajímala přesná kalkulace, jsem k dispozici.
Odpovedať
Len to ze sa zmensi otvor ale zaliate zarubne betonom to je riadne fuska to vyrezat :( Poznam jednu firmu co to dokazu urobit ,znamemu to robili a su tu od nas z vychodu ...
Odpovedať
urcite ak prerabate byt, mate cas a energiu je lepsie demontovat kovovu zarubnu a vycistit stavebny otvor pre novu klasicku zarubnu. Ak na toto priestor nie je, urcite riesenim je obklad kovovej zarubne (OKZ - Sapeli), resp. obklad ocelovej zarubne (OOZ - Solodoor). Ine znacky to nerobia, teda aspon aj o tom neviem. AKo bolo pisane, zmensi sa tym otvor a pojdu mozno ine dvere, hrozi aj atyp, za ktory je priplatok. Preto krajsie a ekonomickejsie je buranie, ale zasa viac prace a spiny v byte... @mirinda obklad kovovej zarubne ide aj do rohu - zalezi od pripadu, da sa urezat prinajhorsom, ze to bude tensie z jednej strany... ak robite OKZ tak netreba atyp dveri, pri hociakom rozmere. Atyp je potreba len keby bola kryva zarubna.
Odpovedať
Profilova fotka
Mohu potvrdit, že pokud obložíte kovové zárubně, kde před obkladem sloužily dveře 80, budete je moci po obkladu opět použít. Obklad zárubně totiž dveřní křídlo, dá se říci, předsadí před průchod, a proto se zachová šířka původních dveří (i když se samotný otvor o něco zmenší). Obecně se obložení kovových zárubní nedoporučuje u dveří 60, většinou v případě vstupu do koupelny, protože potom průchodem nepronesete například pračku, která má šířku 60 cm (či jiný nábytek).
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ja som si v byte obkladal kovove zarubne, lebo vybrat ich by bola makacka. Nebola to zarubna ktora sa da rozobrat ale zaliata do betonu. Kedze rekonstrukcia v byte nebola lacna zalezitost hladal som najlacnejsiu alternativu, nakolko hladal som docasne riesenie. Z drevotriesky som urobil zarubnu tak ze som oblozil povodnu kovovu a v baumaxe som kupil obycajne vostinove biele dvere za 20 €, ktore som potiahol tapetovou foliou. Material (bez prace) ma vysiel cca 100 € dvere + zarubna, musel som to taktiez riesit aj kvoli tomu ze ziadna firma mi nevedela urobit dvere zo zarubnou so svetlou vyskou otvoru 195 cm jedine na mieru drevene co by vyslo pekne draho. Ale s odstupom casu konstatujem obtiahnut zarubnu a dvere foliou je riesenie na 5 max. 10 rokov, ta folia sa znici, obvzlast ak mate male deti, alebo ak polovicka presuva susiaky na pradlo 8-( . Tiez treba upozornit ze dverny otvor som oblozenim zmensil z 90 na 80 cm, na vysku tie cca 5 cm, co vsak nebolo nic strasne. Ak chcete nieco co vytrva Vam dlhsie radsej dajte o nieco viac ale nebudete musiet po 10 rokoch znova tapetovat. Na druhej strane mozte po 10 rokoch ak budete davat novu tapetu pouzit iny dekor a mate novu vizaz dveri a zarubni. Upozornujem je to piplacka a ked ste to nerobili treba si to nastudovat a vyskusat na nejakych dverach do pivnice co nebude zadarmo.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?