Odpoveď na príspevok od romino:
som v starej bytovke, mame klasicky bytovy telefo… @romino všetko je to o tom, aký je výrobca dodávaného systému. Každý výrobca má svoje sofistikované riešenie a tým pádom aj sofistikované možnosti komunikácie. Bezdrátovo? Pochybujem. Tieto činžiakové riešenia nebývajú bezdrátové. Existujú aj bezdrátové set-intercom-vrátniky, ale tie bývajú určené skôr na použitie v rodinnom dome.. Sú aj také, kde je možné bezdrátovo pripojiť na jednu vonkajšiu stanicu štyri vnútorné.. Ale pravdepodobne to nie je tvoj prípad. Neexistuje unifikované riešenie a ak chceš vedieť možnosti, pozri si typ telefonu ktorým komunikuješ a vyhľadaj k nemu výrobcu a následné možnosti namontovanej zostavy. Potiahnuť ďalej, alebo urobiť paralelku k bytovému telefonu by nemal byť problém, ale žiaľ iba drátovo a nie všetci výrobcovia. Niektoré bytové telefony sa párujú kódom k centrálnej jednotke a nie je možné pripojiť dva aparáty s rovnakým kódom. Tam by nebolo možné urobiť ani drátovú paralerku..Odpoveď na príspevok od romino:
som v starej bytovke, mame klasicky bytovy telefo… @romino ale napadlo mi jedno vylepšenie, ktoré ponúkajú takmer všetci výrovcovia a to je domontovanie externého zvončeka ku existujúcemu telefonu, aby ho bolo lepšie počuť.. Ale drátovo.. Možno existuje aj také riešenie, ktoré by vyhovovalo aj tebe. Ja o takom neviem a silne pochybujem, že taký neštandard máte namontovaný vo vašom obytnom dome.Odpoveď na príspevok od zicher:
@romino ale napadlo mi jedno vylepšenie, ktoré p… @zicher ok, dik za odpoved. No proste som len skusal, ci daco take neexistuje. Ten telefon, tam kde je teraz - ze by sa len vymenil za daku sucasnu "modernu verziu", alebo za daku "zakladnu" - nadalej napojeny na povodny kabel dole od zvonceka. Ze s tym by sa inak absolutne nic nerobilo. A potom az na tento "moderny" telefon / "zakladnu" ... pripadne parovat este nieco bezdrotovo. Ale tak ocividne chcem daky nezmysel.