Skúsenosti s výťahom v RD

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či je tu niekto, kto riešil malý osobný (s jednou stanicou na prízemí a jednou na poschodí) výťah v rodinnom dome. Aké máte skúsenosti a koľko vás to stálo? Je vôbec na Slovensku firma, čo niečo také vyrába a inštaluje? Vopred ďakujem za každú podnetnú radu :) (prikladám aj ilustračné fotografie, čo som našla na internete)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marika789:

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či je tu niekto, kto …
@marika789 Je plno firiem, ktoré ti takýto výťah dodá, napr.: https://www.velcon.sk/sk/blog/blog-pr... https://www.aresvytahy.sk/produkty/os... V podstate každá firma, čo montuje výťahy (napr. aj Schindler, Kone, ....). Onoho času som zisťoval, koľko by stálo pre mojich starých rodičov posuvná sedacia plošina na schody (koľajnica montovaná na stene). Cenové ponuky boli od 6 000 do 10.000 €. Pre výťah tipujem, že ponuky by začínali niekde pri 20-30 tisíc €. Treba myslieť na to, že je to zdvíhacie zariadenie, ktoré potom podlieha pravidelnej revízii, takže k nákladom za inštaláciu a dodanie by si musela rátať aj s cenou za pravidelnú revíziu (myslím, že je kvartálna).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marika789:

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či je tu niekto, kto …
@marika789 Ešte sú plošiny, podobné výťahu, avšak sú tam rozdiely, predovšetkým, čo sa týka rýchlosti pohybu (plošiny sú pomalšie), avšak sú lacnejšie a podľa typu sú není potrebné ani periodické revízie. Ceny? Snáď není problém osloviť firmy a na základe potrieb, technických možností a predstáv si zistiť cenu. To nebude nik robiť za teba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?