Samostatný šatník v rodinnom dome (walk-in closet)

Ahojte, chystáme sa prerábať jeden starší dom a ja by som v ňom rada mala samostatný šatník, teda malú miestnosť slúžiacu ako šatník (tzv. walk-in closet). Máte s týmto skúsenosti, je to dobrá vec? Ak áno, ako ho máte veľký? Máte tam veci celá rodina alebo len rodičia? Vďaka.
Odpovedať
takychto tem je tu uz milion.. A odpovede najdes presne dve. :-D A za mna.. Mame samostatny satnik, veci tam mame cela rodina, neviem si to uz ani inak predstavit. Ja nemam rada velke vstavane skrine pomaly v kazdej izbe. Takze mne plne vyhovuje toto riesenie. Plus je k nezaplateniu, ze mam kam hodit pradlo a nemusim ho hned spratat, zavriem dvere a je poriadok.. Prasnost, ktoru tu riesia odporcovia satnikov je podla mna vec irelevantna. Veci, ktore su sezonne, mame v obaloch a skatuliach. A veci, co sa nosia, tak sa zaprasit urcite nestihnu..
Odpovedať
@aleks666 je to výborný nápad. 8,4m2 je súčasťou rodičovskej spálne, ale ešte nie je v užívaní - nie je dokončená spálňa :-)
Odpovedať
Podla mna je to dobry napad len v pripade, ak ma satnik prirodzene svetlo - okno. Ale to je len moj osobny nazor.
Odpovedať
@opicaskorica jeden moj znamy ma satnik v podkrovi,ma tam male stresne okno a po roku zistili jednu obrovsku nevyhodu satniku s oknom, svetlo vytahovalo z oblecenia farbu a to dost vyrazne.samozrejme ze len na miestach,ktore boli osvetlene, cize ked roztiahol dlho nepouzivany, zlozeny sveter, vyzeralo to velmi komicky,takze na toto bacha
Odpovedať
@opicaskorica preco jedine s prirodzenym svetlom? Odpovede budes mat 50:50. Ja som bola najskor proti, dnes som celkom tada ze ho mame. Mame satnik rodicovsky a satnik vstupny kde su bundy,mikiny, topanky, daydniky, kabelky,ruksaky, kopa veci ako cistic etopsnok,snurky,spreje, parcemy,hrebene.......
Odpovedať
@aleks666 My tak budeme mat - prave sa rekonstruuje. premiename jednu plnohodnotnu izbu cca 15-18m2 (fakt ni e som na odhady). Skrine v nej budu 50:50 - velka na posuvne dvere + otvorene police. zaroven v izbe budem mat komodu a kozmeticky stolik a pracovny stol na sijacie stroj a potreby + malu obdlznikovu taburetku. Zatial tam budeme mat veci iba my dvaja, kedze deti nemame, ale myslim ze aj do buducna to tak ostatne.
Odpovedať
my máme šatník 3,15x5,20m pre rodičov aj deti dokopy, šírka by kľudne mohla byť o niečo užšia,ale dom sme prerábali, nestavali nový, tak nám to takto vyšlo. máme tam okno s mliečnym sklom, ale len tak vo vyššej výške. podľa mňa skvelá vec. takto sú izby priestrannejšie a "nezavadzia" tam vstavaná skriňa, ktorá taktiež dosť obmedzuje ďalšie rozloženie zvyšného nábytku
Odpovedať
Mam satnik. Nemam v nom otvorene police ale velku vstavanu skrinu. Kvoli prachu. V satniku mame vysavac, odkladaci stolik, metlu. V prip potreby sa tam zmesti postel. Je tam aj okno. Momentalne tam je aj tlaciaren a sanony, A4...
Odpovedať
@aleks666 satnik je super vec :) Mam ho len pre seba,kedze priatel sa nechcel vzdat skrini v spalni...a deti maju vlastne vstavane skrine..dom je velky tak nepotrebnu miestnost som si zariadila ako izbicku pre seba :) velkost cca 3,5 x 3. Vsade otvoreny system polic.Nemenila by som..
Odpovedať
@aleks666 podľa mňa dobrá vec, praktická. Eliminuješ nutnosť skríň v izbách. A k prašnosti, ktorú tu niekto nadhodil ako zaužívaný protiargument k šatníkom - práši sa aj do skríň. Denne by som mohla stierať okraje políc v stavaných skriniach.... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
My mame dva satniky..povodne to mal byt jeden velky..ale rozdelili sme ho na 2. Jeden zo spalne.miesto skrine...a druhy z chodby..na zimne vetrovky,kabaty,topanky,obliecky,zaclony,sanony a pod..velmi dobra vec..velke skrine zaberaju moc miesta v izbach a takto mame nielen spalnu priestrannejsiu :) takze za mna ano ..
Odpovedať
mne satnik zrusila zena, dala tam samostatne WC :D vyhoda satniku: je bezudrzbovy narozdiel od POSUVNEJ skrine. miesta rovnako, cize plocha a je jcena je totozna, ale kolecka na skrini su naklad navyse. len ho treba dobre umiestnit.. a neexistuej arugment proti nemu :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
satnik je super vec, len ma jednu nevyhodu, ked vyrastu deti, neviem si predstavit, ze sa rano stretnu 4dospely ludia v satniku, ale to sa da vzdy poriesit.
Odpovedať
JA viem, že je to mimo témy a od veci, ale pri čítaní názvu témy som si spomenul na túto reklamu: https://www.youtube.com/watch?v=mOvoO...
Odpovedať
@chrobak7 necha chybu :)
Odpovedať
este nemam ale budem mat. uz sa tesim. cca 15m2. bez okna. skrine PAX z IKEA bez dveri - bohate vnutorne vybavenie - lacne.
Odpovedať
ehmm tie argumentyy ako zabera skrina vela miesta a satnik asi nezabera nic? boze zeny radsej varte. @dusantt ty si pil?? BEZUDRZBOVY? a co udrzujes na vstavanej skrini?? volas technika na rocne prehliadky? Plocha vstavaneho satnika je rovnaka??? a ten priestor co je v satniku je co? ved to je obrovska polocha navyse! Plocha a cena neni totazna satnik stoji viac, cena za 1m2 domu je min od 400 po standardne cca 800-1000€ tazke plocha je kurevsky drashia, Kolecka su navyse? a dvere do satnika su co? preboha ja umrem z tycho kecov, sa pozrite na obrazok zlta plocha je plocha skrine, v satniku mate trrocha viac miesta ale priestoru zabera vzdy VIAC!! a to som ho dal este malinky, cim vacsi tym viac plytvania!!! Kto chce satnik nech si ho da lebo ho chce a paci sa mu nie preto ze je lespi, lacnesjI, cistejsi proste sa mu paci, ked si kupim porse nekupim ho lebo ma vela miesta malo zere a je cacne, ja drahe, zle neprakticke ale ho chcem a hotovo. FAKT TOTO TU CHODI VOLIT SA NECUDUJEM
Odpovedať
@jaaadu preco by som sa mala stretavat v mojom satniku s detmi. Stanik mam zo spalne a tam deti nechodia. maju svoje izby a satniky alebo skrine.
Odpovedať
@atlaska to je tak ked obetujes detsku izbu v prospech satnika a deti potom musia zit v nom :)
Odpovedať
@zuzzqa @tilu @jaaadu No my idem dostavat jednu hrubu asi 20-rocnu stavbu, cize dispozicu menit velmi nemozem, ale zvazujem, ze najmensiu izbu, ktora je vedla spalne prerobime na satnik, bude to dost velke, lebo izba ma asi 12-15m stvorcovych, neviem presne, ale moze to sluzit aj na odkladanie vysavaca, cistiacich prostriedkov a pod. Moj partner ma zlozvyk hadzat veci z tyzdna, ktore uz nosil, ale este si ich chce obliect v spalni na stolicku, co vytvara neporiadok a takto by to mohol mat v satniku, kde by sme to zatvorili a bolo by... Deti zatial nemame, ale myslim, ze satnik by bol len pre nas a deti by mali svoje veci v izbach, maximalne by si tam odkladali sezonne veci, ako napr. zimne bundy - tu narazam na koment od @jaaadu, ze pri velkych detoch by tam bola tlacenica - ano, to uplne suhlasim.
Odpovedať
@aleks666 pri spálni by som určite zvolila samostatný šatník. Ako odkladací priestor na vysávač a čistiace prostriedky by som využívala skôr práčovňu alebo technickú mini miestnosť.
Odpovedať
@aleks666 chces mat walk-in closet tak si ho tam naplanuj ;-) naozaj. vacsina tu riesi tento typ satnika v dome, my sa ale budeme o chvilu stahovat do bytu a budeme mat v spalni tento typ satnika tiez. velmi sa nan tesim, stolar nam uz vyraba jeho vnutorne vybavenie. Prva vec na ktoru sa tesim, ze nebudem musiet stale posuvat posuvne dvere ako je to teraz pri vstavanej skrini v spalni. Druha vec je super, ze ciastocne nahradi komoru ktoru teraz mame v byte a v novom nebude. V staniku urcite budeme mat veci len my s partnerom, ale zaroven vsetky take tie rodinne, ako obliecky, rezervne paplony, vankuse, deky, taktiez sezonne zimne oblecenie, kufre a inu batozinu a napr mam tam naplanovane miesto aj na zehliacu dosku ci kabelky (nemam ich vela ale predsa). Mam tam vyhradene aj miesto na kos na pradlo - biele, tmave, farebne. V skrini na chodbe budu uz len nejake bundy, mikiny a topanky. Tu bude aj priestor pre vysavac a ine podobne veci.
Odpovedať
@sysell "a dvere do satnika su co? " - dere stoja 80eur, zarubne tiez, to je 160eur, nejaka klasika. myslim ze dvere do skrine, posuvne, resp rolldor su za viac ako 160eur. asi si este nemal satnik, ze ? zabite miesto je mensie, kedze tam mozes ZAVESIT nieco, co by si do volneho priestoru nemohol dat. okrem ineho, kritizujes co sa mi paci, ale treba si uvedomit, ze pred plochu posuvnej skrine nedas zhola nic. cize zdvojnasob ten priestor, nakreslim ho ja, vid priloha alebo inak - ty mas pred vstavanou skrinou vyuzity priestor? naopak, ak ju tam nemas, tak tam mozes mat vyuzity priestor. a je bezudrzbovy, pretoze satnik nema nic pohiblive - kolecka sa casom znicia, sice aj dvere na satniku. PS: mal som aj aj, takze mozem porovnat. pisal som z realneho zivota. ono satnik je defacto murovna skrina, ale bez zlozitej povrchovej upravy, bez mechanickcyh casti (pokial tam nema niekto sufliky) a nie je nutne ho nejak extra dizajnovo kombinovat do miestnosti, nie je nutne si priplacat za plochu 250cm vyska krat 300-400cm dlzka povrchovej upravy.
Odpovedať
@sysell nemal si to porovnavat s porsche. porsche je najlacnejsi supersport celkovo, kupuju ho ludia zvacsa lebo je ekonomicke. ferarri, lamborghini, su nasobne drahsie, len na ukazovanie, porsche je cisto sport. sice aj zvuk.cize cena vykon je porsche z pomedzi supersportov jasna kupa. pisem to z osobnej skusenosti, kedze sice ho nevlastnim, ale jeden kolega ano, za roky co ho vlastni neprerobil (ba na nom zarobil), je pohodlne co sa podvozku tyka, a za tie peniaze ziskal vykon za lacny peniaz. kupoval ho pre zabavu, ale on je extremny setrilek, cize kupoval ho v mene lebo je lacne. jednoucho technickou analyzou k tomu dospel, tak ako ja k tomu satniku. UZNAVAM ale, zalezi dom od domu. ak tam niekto da vyklenok na SKRINU, tak mu to moze vyjst lacnejsie ako murovany satnik. okrem toho, vela domov, aj co osobne poznam, no nevlastnim, maju satniky take, ze nie stratene medzi 3stenami ako tvoj priklad, ale 1 jeho stena/strana je vidiet co povazujem osobne za dost hnus rusivy element. napr http://www.nabytok-uhlar.sk/wp-conten... http://dinteriermk.sk/wp-content/uplo... ale zda sa mi ze toto su bytove, ale chapes co chcem povedat... jednocuho som chcel povedat, ze murivo nahradi drahy plast satniku ktory sa musi vzdy hybat, ked nieco z neho potrebujem, a nemozem ho ani uplne otvorit. je nekomfortne pokial hlbka nie je dostatocna a podobne.. osobna skusenost :D
Odpovedať
mojsejová so šatníkom na každom rohu...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?