Samostatná práčovňa v dome

AHojte, ak máte samostatnú práčovňu v dome, čo všetko tam máte?Ako ju máte riešenú? Bola by som rada aj za foto inspiracie,dakujeeem :-)
Odpovedať
1
2
@sajmoonka My ideme stavat novy dom a tiez tam budem mat pracovnu, bude tam aj sprcha, wc, umyvadlo a bude to miestnost pristupna aj zvonku. V sprche budem kupat psa a wc sa vyuzije ked si bude niekto potrebovat odbehnut zvonku, prip.z bazena. Rozmyslam ze by som tam mohla aj zehlit, tak si tam mozno dam aj malu TV aby som sa pri zehleni nenudila.
Odpovedať
@sajmoonka se*te na práčovne to potrebuje 2 m2 práčku a sušičku. Namiesto toho si spravte wellness, saunu... :-) Šaľene slowaci furt ľem na robotu dumaju
Odpovedať
Všetko to závisí od zvyklostí a potrieb, ale aj od umiestnenia práčovne. My máme okrem práčky a sušičky v práčovni menšiu vaňu, podmurovanú tak, aby bola vyššie. Plus stojan, kam dávam veci, ktoré treba žehliť a vešiam tie, u ktorých sa mi osvedčilo nesušiť ich celkom dosucha, ak ich nechcem žehliť tiež. Dodatočne sme montovali aj závesnú tyč, kam vešiam košele (máme ich veľa). Veci zo sušičky treba niekde aj poskladať, na to je dobré myslieť. My máme práčovňu ďalej od spální, takže poskladané veci dávam do prepraviek, tie si potom decká berú do izieb . A treba premyslieť aj to, kde budú umiestnené koše na špinavé prádlo, prípadne či bude zhoz a odkiaľ, kam a v čom sa prípadne bude prádlo prenášať. Tak nejako si predstaviť celý ten "obľúbený" proces, až po žehlenie ;-) Ja mám veci na žehlenie a aj žehlím vedľa v miestnosti pri TV.
Odpovedať
Nemám nijako veľkú pracovňu, ale dostal som do nej stôl do L, knižnicu, komodu a gauč s jedným kreslom a konferenčný stolík. Žena mi to potom doladila kvetinami.
Odpovedať
@nagymar a pračku máš v kupelni...
Odpovedať
@nagymar Pre tých, ktorí ignorujú interpunkciu - v téme ide o PRÁČOVŇU, nie PRACOVŇU. Teda miestnosť, kde sa perie. @sajmoonka My máme technickú miestnosť, ktorá slúži aj ako práčovňa. Okrem kotla a zásobníka vody je v nej práčka, sušička, výlevka, čistiace potreby a zmestil sa tam aj stôl s PC.
Odpovedať
@sajmoonka ešte nebývame, ale práčovňu mám v pivnici, z hornej kúpeľne (máme poschodový dom) bude zhoz na bielizeň. Okrem práčky v nej je wc, vaňa (vyvýšená) a pribudnú nejaké skrinky, resp., niečo ako kuchynská linka, zvyšok ešte uvidím, ako poriešim, sušenie, žehlenie atď...
Odpovedať
x-)
Odpovedať
Práčka vyperie sama, zobrať z práčky a rozvešať tam kde je teplo, na druhý deň zavčas rána 10-15min požehliť bábätkovské veci, poskladať. Pre mňa by to bol luxus mať na takéto činnosti samostatnú a pomerne komplikovanú miestnosť(odpady, voda, elektrika, svetlo) Fakt, radšej doživotne prať a žehliť, ako prácne šporiť a budovať samostatnú práčovňu dimenzovanú ako pre celý regiment.
Odpovedať
@slavoslav len naivny chlap, ktory este nezistil akym sposobom sa jeho spinave ponozky z dlazky reinkarnuju do cistych v sufliku si mysli, ze k praniu staci pracka a susicka. Su veci, ktore do susicky nemozu (tie treba dosusit na susiaku), su veci co do pracky nemozu (treba ich preprat rucne v lavore, v lepsie navrhnutej pracovni je na to specialna vylevka), su veci, ktore na svojaj puti z kosa so spinavym pradlom do skrine stretnu este zahlicku (v pracovni je zehlicka, zehliaca doska). Nehovoriac o tom, ze práčovňa sluzi ako vacsine zien ako čochtáreň (ekvivalent chlapskej garazi). V umne vymyslenej práčovni (alebo pracovni? aj tam by mohli byt) sa skladuju aj stroje a veci na upratovanie. A teda kos so spinavym pradlom je tam urcite.
Odpovedať
Profilova fotka
@roman_x no skus to robit niekolkokrat do tyzdna a potom napis, ci by to bol luxus ;-) ked raz muz povie, ze stavame dom tak budem trvat na kuchyni s 10m kuchynskou linkou a pracovni, kde budem mat vsetko, co je spominane vyssie a aj ten zhoz z kupelni. Ale to az ked vyhrame v lotte, ktore nepodavame :-D tak 500 000 :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Ospravedlňujem sa, čítam a nemyslím, v práčovni máme samozrejme práčku, sušičku, dosku na žehlenie a pozdĺž steny skrine so zásuvkami na špinavé oblečenie, povlečenie a uteráky, na protiľahlej stene potom šatníková skriňa na zimné a športové oblečenie. Nechýba wc.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ale slavoslav ma dobry napad - wellness po tom fitness okolo pradla a upratovania sa zide kazdemu, kto sa tymto cinnostiam venuje. Zamerne pisem, tomu, kto sa venuje, lebo sa najdu aj taki muzi, co to robia aj ked je ich drviva mensina ;-)
Odpovedať
@roman_x pre teba tiez plati prvy odstavec z mojho prispevku vyssie. Ak je priestor a moznost preco nie samostatna miestnost a nevyzdobovat si byt girlandami zo spoďarov...
Odpovedať
@sissik - na dome treba čo najviac zjednodušovať, inač sa nedoplatíte. Ak na to máte budget, prosím, ale väčšinou sa dnes stavia tak, že už na pozemok treba požičať.
Odpovedať
@slavoslav počuvaj mam aj vírivku aj saunu...ale aj tak najviac žena perie, žehlí suší...
Odpovedať
@zita19 si strašne vedľa. Neexistuje vec, ktorá nesmie ísť do sušičky (aspoň tej našej) a to už ani nehovorím o práčke. Ak by taká vec aj bola, nezaslúži si právo existencie v našej domácnosti. A radšej ako by mala byť žena zavretá v práčovni kvôli žehleniu nech si hovie vo Wellnesse. A ak chce silou mocou žehliť tak aj tak to robí radšej pri telke v obývačke. Nepatrím medzi tých naivných chlapov, takže sorry :-) neviem či by za cenu tej práčovne neprišla 1-2 krát do týždňa na 2 hoďky profi gazdiná a požehlila by a poriadila na veľa rokov :-)
Odpovedať
@daralbajda na ňu platí ta posledná veta môjho prvého príspevku :-)
Odpovedať
Určite si práčovňu v domčeku naplánuj :) Práve dokončujeme stavbu, v práčovni budem mať pračku a na nej sušičku a vedľa asi 2 m dlhú skrinku na saponáty a pod. s menším umývadlom. Oproti mám cca. 2,8 m plochu na žehlenie, pod ňou 3 výsuvné koše na prádlo, nad ňou tyč s vešiakmi. Dokonalosť sama o sebe ;)
Odpovedať
Pre inšpiráciu:
Odpovedať
@slavoslav ty si vedla. Asi nie ste majitelmi apatrneho flitrovaneho topu. Ten do susicky ist nemoze aj keby flitriky boli prisivane, nie lepene. Zas o pradle sa so zenou nehadaj, ani s takou, co jej na zehlicke narastla pavucina :-N A za mna, ja by som sa obcas celkom rada zatvarala do práčovňe s vyhovorkou "zehlim" nech mam od vsetkych (vratane TV a ostatnych ohucovacov) svaty pokoj. Aj ked mozno by sa dal svaty pokoj uzivat aj v privatnom wellnesse. Len wellness treba po pouziti aj scivilizovat, zehliacu dosku staci drbnut do skrine, zehlicku nechat vychladnut.
Odpovedať
Profilova fotka
@sajmoonka vaňu,wc,jednu práčku,policu so všetkým možným,prádlové koše.
Odpovedať
@zita19 Zitka, Ty dnes ides x-) , ze "čochtáreň" :-D Inak ja mam taku jednu v byte, ale muz sa mi tam se.ie so svojim naradim a paksametlami, pomaly polovicu polic mi zabral....
Odpovedať
@maminecka2 ja mam dnes nejaku "separacnu" fazu :-N :-N Aj kuchynu oddelujem v inej teme. A to ma ten moj celkom vynimocne ani nena(toto) :-D
Odpovedať
@zita19 :-D :-D :-D Ja v noci casto snivam aj nad separe spalnou ;-) (A potom bojujem sama so sebou ci ho udusit vankusom ci nie...)
Odpovedať
@maminecka2 ja uz mam asi hodinu koncert pre cirkular :-p A najhorsie, ze ked vypnem telku odplazim sa do spalne tak skor ako zaspim sa koncertmajster dostavi za mnou, aby som neprisla ani o jednu notu 8-(
Odpovedať
my budeme mať práčovňu, samozrejme práčka a ešte sa rozhodneme či sušička, ďalej by tam žena chcela dostatok miesta keby tam potrebovala aj obyčajný stojan postaviť a tiež sme rozmýšľali nad menšou vaňou položenou trochu vyššie, to sa v dome so záhradou isto hodí
Odpovedať
Ja som po pracovni tuzila, no bohuzial nam na nu neostalo miesto. No moja mamka ma a je aj dobre poriesena. Vyperie, ususi aj vyzehli v nej pradlo, takze jej vo vnutri nikde nespati ani nezavadzia
Odpovedať
Profilova fotka
@ifik5 Je to veľmi fajn, keď má človek priestor, niet nad to, ked nie je vidieť po baráku sušič alebo tony neožehleného prádla. Takto to má svoje miesto ;-)
Odpovedať
@ifik5 co je pre muza pracovňa, to je pre zenu práčovňa :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?