Max širka dverí na vstavanej skrini

Dobry den, nepodarilo sa mi nájst nikde max šírku dverí na vstavanú skrinu preto hladám radut tu. My by sme potrebovali 118-120cm na výsku 255cm.
Odpovedať
@viki120 drevotriesky sa vyrabaju v takých rozmeroch, ze sa to vyrobit da, len pocitaj s tym, ze to bude tazke, pojazdy budu trpiet. jedny dvere odhadujem na 20 kil, mozno menej, mozno viac
Odpovedať
Profilova fotka
@viki120 ako vy potrebujete aby jedny dvere boli 120x255cm??? Dobre tomu rozumiem?
Odpovedať
Naša ma 3.5m šírku a máme 3ks dverí a výška 2.5m
Odpovedať
@viki120 ako pise @zita19, ono to bude skor otazkou hmotnosti toho kridla a pouziteho kovania, sirka nie je problem
Odpovedať
Profilova fotka
ak by si chcela otvaracie, tak da sa nieco taketo: http://www.modrastrecha.sk/blog/sgt/a... kupoval som v Leroy Merlin (PL), je to borovica a robia rozne sirky/vysky, tak si to vies vyskladat ako chces.
Odpovedať
Profilova fotka
Posuvne roldorky max 125cm v hlinikovom rame
Odpovedať
@sgt toto do spálni by som riesila na satnik @stempi hej tak zvazujem bud 3ks rozmer 120x255 alebo 6ks 60x255
Odpovedať
zalezi od kvality kovania ...pouzit sa da prip. aj tensia 10mm drevotrieska a kriz to spevnit ... problem v tom osobne nevidim nechcu vam to niekde vyrobit ?ci ako ?tak chodte inam ...
Odpovedať
Profilova fotka
@viki120 dá sa to spraviť z latovky tá nie je taká ťažká....(do formátu 1,2m širokého by som iste nešiel....je to nepraktické ...radšej 4x dvere ale užšie ako 3x široké...)
Odpovedať
@shadowmilan sami si to chceme robit , ze si dáme napílit drevo a tak. Ete som sa nebola roadit nikde v obchode.
Odpovedať
ja som si tak nechal robit a ok, ale ako myslim ze pri tej 10mm by ste tiez nemaly problem ...sak kupte na skusku kovanie a dosku a ked bude ok dokupite alebo teda iny postup ja mam tusim 80x270 10mm a nebol stym ziadny problem ...to je v zvislej polohe, nebude to polica alebo pod ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Keby sme chceli mať dvierka 5x108 cm (stena 540 cm), môžu byť aj vnútorné priestory a teda aj police také široké? Je to šatník. Nebudú sa police prehýbať?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@priadka zalezi co tam bude, pokial to nie je skrina na bowlingove gule ale na satstvo tak bezproblemov. Su aj sufliky 100cm. Pokial to budu dvojkridlove dvere teda sirka police 216cm bude uz potrebne police pripevnit zozadu o stenu.
Odpovedať
@svetlo1 ďakujem. Ide o vstavaný šatník, takže šírka políc/zásuviek korešponduje so šírkou dvierok: cca 108 cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@priadka nezabudni ze posuvne vere sa prekryvaju takze pole kde budu zasuvky musi byt bud uzsie aby presahujuca cast dveri nebranila suflikom v pohybe alebo sa vklada uzsi zasuvkovy kontajner. Neparny pocet dveri je horsie riesenie ako parny lebo mas pri 3dverach moznost otvorenia 1tretiny pri 5tich 2patiny kdezto pri parnom pocte napr4 vzdy polovicu alebo dve hociktore stvrtiny.
Odpovedať
@wolodymyr ďakujem za správu. Mne sa vizuálne nepáči mať dvere 6x90cm. Vzniká taká harmonika dverí. Som praktik a uprednostňujem rozumné riešenia, ale 6 posuvných dverí na vstavanej skriny "od steny po stenu" je proste moc veľa. Stolár mi napísal, že tabuľa lamina má šírku 207cm, takže pri šírke dverí 108 by vznikol zbytočný odpad... Napadlo mi ešte, že by sme mohli mať 4 sektory po 100cm ako šatník (čiže párny počet dverí) a na kraji jeden široký sektor 140 cm ako úložný priestor na veci z domácnosti. Na tom širokom sektore by mohlo byť zrkadlo š140 v260? Dá sa také veľké zrkadlo vložiť do hliníkového posuvného rámu?
Odpovedať
Profilova fotka
@priadka kolieska znesu 125cm sirku viac vyrobca neodporuca a plati pravidlo ze kolko dveri tolko poli za nimi nech neprekryvaju police a vesanie treba urcity komfort 🙂
Odpovedať
@wolodymyr myslela som to tak, že sektory/polia budú rôzne široké a dvere budú podľa nich. Čiže 104+104+104+104+124(zrkadlo)
Odpovedať
Profilova fotka
@priadka a ked budes mat pole 124 a zasunies tam 104 kridlo ako ho komfoetne vyberies? Iba odsunutim 124ky vysunutim 104ky a zasunutim oboch na svoje miesto. Druha vec kam zasunies 124ku ked miesto bude 104. Nevymyslaj koleso neoplati sa to. Mas moznost spravit akoze 3dverovu cast a dvojdverovu tak by to bolo ok. Kolko mas sirku??
Odpovedať
@wolodymyr no ja v tom nevidím žiadny problém: zľava 124+104+104+104+104 = 540 cm 4 dvere šatníka 104 je predsa párny počet, takže ich môžeme podsúvať len navzájom pod seba, nemusím jedny z nich zasúvať pod to zrkadlo 124, aby som potom mala problém, že sa mi tam schovajú :-D A keď cca 3x za týždeň zasuniem 124 ponad 104 a trochu o 20 cm odsuniem aj tretie dvere v poradí, nič sa nestane, nie? Za zrkadlovými dverami 124, ktoré budú úplne na kraji, budú veci zriedka využívané, spacáky, plachty, obrusy, sezónne veci. Robiť na skrini oddelene 3dverovú a 2dverovú časť sa mi zdá byť úplne nepraktické, však by sme si poriadne obmedzili prístupnosť jednotlivých sektorov.
Odpovedať
Profilova fotka
@priadka ked si stym ztotoznena tak do toho 😉
Odpovedať
@wolodymyr a zrkadlo na posuvných dverách š124 / v260 je teda v pohode? Dáme to do hliníkových rámov.
Odpovedať
Mam 3 vstavane skrine v roznych miestnostiach. Za seba mozem povedat, ze ak su jedny sirsie ako druhe, je to problem a tie druhe vam tam budu utekat. Tiez sa dvere prekryvaju, mat napr len 2 je problem. Pride mi lepsie mat viac rovnakych. Inak dvere absolutne nemusia korespondovat s vnutrom! Vnutro moze mat rozne sirky (kazdu jednu skrinu v 6m dlhej skrini mam inak siroku) a pritom dvere mozu byt rovnako siroke... a nikdy neodsuvate len 1 dvere, vy ich odsuniete akokolvek, aj niekolko, dokonca u mna su casto pootvarane, aby veci v skrini vetrali (obcas sa zvykne robit plesen, ak nevetra a su nahodou na zlej stene). Mat 1 dvere sirsie mi pride ako blbost, ono ich obcas aj uplne inak preskladate. Vnutro rieste zvlast a dvere si dopasujte ako chcete, kludne aj 6 uzuckych 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@priadka ano to ke pohoda ale aj tak mi to vrta hlavou lebo na 540 sirku 5 kridel vychadza jedno kridlo 110cm co sa vobec oplati spekulovat s tym 124cm kridlom.
Odpovedať
@wolodymyr to aj kvôli tomu, že nechceme plytvať materiálom - aby nevznikol zbytočný odpad. Pretože ldtd dosky majú šírku 207 cm. Keby ich stolár rezal na šírku 110, bol by obrovský odpad odrezkov v šírke 97 cm. A stolár nám napísal, že dekor Egger krémová béžová U222 nie je úplne bežný, že by to potom nemal kde využiť. Takže ich nareže na polovice - šírka 103 a to zrkadlo 125 cm sa nám páči, že bude také širšie. @lopka1313 ďakujem za správu. My budeme mať iba jedny dvere širšie -125 cm. Tie budú zrkadlové a budú vždy na kraji - pri okne. V priestore za nimi len veci, ktoré nepoužívame denne. Zvyšné 4 dvere budú šatník, 2 priestory moje a 2 manželove. Takže pekne si budeme podsúvať do zákrytu vždy len "svoje" dvere. Doteraz sme mali vstavanú skriňu 4dverovu. Tie 2 stredné dvere boli väčšinou otvorené, presneez dôvodu, ktorý píšete - aby sa šatník vetral. Čiže v podstate to budeme mať rovnako ako doteraz, len tam budú na strane piate dvere, ktoré budú stále na svojom mieste. A naschvál planujemyk tomu zrkadlu svoju časť šatníka, aby to manžel neprehadzoval a neposúval dvere poza tie zrkadlové.
Odpovedať
Profilova fotka
@priadka material od vyrobcu Pfleiderer ma sirku 210cm a pri rame Yukon a Calgary je to akurat na rez. Neber to ako presviedcanie ale ako profesionalnu deformaciu 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?