Je dobrý 4G Internet na doma od Orange?

Zdravim, chcem si zmenit internet a rozmyslam nad Domaci 4G internet Premium od Orange, ma obmedzeny objem dat na 300GB. Riesim takyto nejaky, aby som si ho mohol preniest do druheho domu, ked sa prestahujeme. Otazka znie: Bude stacit tych 300GB na mesiac, ak budu deti pozerat Youtube kazdy den + sem tam nejake stahovanie hry, hudba...? Mate to niekto doma, ste s tym spokojni aj co sa tyka rychlosti a stability pripojenia? Dakujem.
Odpovedať
1
2
Na youtube každý deň ti bude 300GB málo. Popozeraj sa skôr po neobmedzenom 4G internete ako má O2, Swan alebo 4ka..
Odpovedať
@peter977 O2 ma objem dat len 100GB biely internet, iny tu od nich neni. Swan tu neni, 4Ka tiez nie.
Odpovedať
@originalx 4ka neobmedzený internet za 14€. Je to bez zariadenia len simka, zariadenie si vieš kúpiť kdekoľvek. O2 modrý/strieborný/zlatý má 500GB v plnej rýchlosti
Odpovedať
@peter977 O2 modry tu neni. 4ka je obmedzeny, lebo pisu, ze po vycerpani dat sa plati 1cent za 1MB. A nepisu kde je dostupny a aky objem dat je za tu cenu.
Odpovedať
@originalx 4ka je neobmedzená v SR a obmedzené v zóne 1 v iných krajinách EÚ, tak po prečerpaní platí. O2 https://www.o2.sk/ponuka/pre-domacnos... Treba vedieť čítať
Odpovedať
@originalx takze 4ka dostupny len 3G a 2G.nech idu s tym zavadzanim do riti a este napisu, ze neobmedzeny. 4G tu neni. Na slovensku neviem ci je nejaky internet neobmedzeny, lebo vsetky su nejak obmedzene.
Odpovedať
@originalx my mame od O2 500GB a minul som maximalne 200. Pozerame denne netflix FullHD, obcas sa stahuju nejake veci, update, instalacky, filmy. Teda da sa s tym zit. Jedine kebyze mam 2 deti, ktore by tiez boli stale na PC tak by to bolo asi tesne. Neviem ci vobec niekto ponuka realne neobmedzeny a kvalitny 4G. Nas ide ale velmi pekne. Stabilne 30/5Mbit.
Odpovedať
@igor256 od O2 tu ide len biely a ten ma len 100GB. Keby tu bol ten zlaty, tak si ho dam, len neni. Tazko sa vybera z 3 ponuk, ked ani jedna neni normalna pre toto storocie.
Odpovedať
@peter977 no tak dobre citaj co pisu, ake odrby. Na toto skoci len ovca. 4ka: V rámci nového paušálu SLOBODA DÁTA získate neobmedzený objem dát v SR. Po spotrebovaní predplateného objemu dát platného v SR môžete naďalej dátovať iba za 1 cent za 1 MB. Mimo SR môžete v rámci programu Moja 4ka Svet dátovať v EÚ iba za 1 cent za 1 MB.
Odpovedať
@originalx mal som predtym (inde) orange, ale tam to nebolo take spolahlive ako O2. Malo to ist 30/3 a islo to realne tak 12/1... Ale myslim, ze islo o vytazenie vysielaca. Inak by mal byt orange tiez v pohode. Ake tam mas teda ponuky? Ziaden kabel? Ani sa neda prekopat kdesi?
Odpovedať
@igor256 orange mam v tablete, je tam len 12GB a to sa hned minie. No je tu v ponuke petroComp, Orange 4G, O2 Biely internet. Tot vsio. Mozno este Telecom, ale netusim aky.
Odpovedať
@originalx Telekom o tom moc nehovori, oni sa snazia tlacit do optiky/DSL ale pocul som, ze ponukaju tiez 4G s tym, ze mas asi 500GB cenu neviem a rychlost nie je obmedzena (teda kolko ide tolko ide). Asi by som zobral ale ten orange.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@originalx my mame presne tento Premium, cez den ide dobre, ale vecer, to realne z tych 30Mbit dava 5Mbit a menej a uz to na videach HBO a ine seka a to aj na HD, nehovorim, keby to chceme aspon na FullHD..konci nam viazanost, chceme to zmenit..
Odpovedať
@igor256 Nemozem ist teraz cez kabel, kedze sa budem tento rok stahovat. V orange mi robi z rodiny, tak behnem tento tyzden za nou nech mi urobi nejaku dobru ponuku. Dik za info.
Odpovedať
@maracana99 a aky mas primac? Len router, alebo mas aj vonkajsiu jednotku? No 5Mbit je strasne pomale, toho sa chcem vyhnut. Ono asi zalezi kolko ludi je pripojenych na tu jejich bunku. Si v meste, alebo na dedine? Tych 300GB ti staci?
Odpovedať
@originalx mam aj vonkajsiu jednotku odtial ide kabel do routra. Ano zalezi kolko ludi je pripojenych. Som 5km od Nitry. Keby som v meste tak mam optiku. 300 GB je v pohode, viac ako 100 sme neminuli este, ale je pravda, ze to je kvoli tomu, ze sme pustali max HD, lebo ostatne vecer nestiha. ale verim, ze 300GB by nam stacilo aj keby v lepsej kvalite. Pozerame kazdy den YT, HBO atd
Odpovedať
@maracana99 dakujem, behnem do orange.
Odpovedať
@originalx pozor! Orange 4G na doma je viazany na konkretnu adresu. nie je mozne ze budes s routrom behat hore dole. Mozno po prestahovani nahlasit akurat zmenu - ale zisti si to dopredu. Co sa tyka pouzitelnosti - ja ho mam doma uz treti rok - dedina pri Presove. Pracujem z domu ako programator, takze spojenie potrebujem denne v dobrej kvalite. Aj ked vysielac je daleko spojenie je stabilne a dostatocne. Viac ako 200 GB sa snad za mesiac ani nemimulo - a to aj decka pozeraju veci na tablete a pod. Osobny nazor: Inak osobne si myslim ze 10 GB na den je dostatocne. Ak nie, zamyslel by som sa nad travenim casu sledovanim youtube a tv cez net.
Odpovedať
Myslim, ze momentalne ponuka lepsiu hodnotu za peniaze Strieborny O2 na doma. Pozri aj na to.
Odpovedať
@mr79 aj ked sa prestahujem bude stale pripojeny k tomu istemu vysielacu, akurat o 1km dalej, takze podla mna by nemal byt s tym problem. Netusim kolko sa da minut GB za mesiac, mne osobne by stacilo len par GB.
Odpovedať
@bigjamajko neni tu strieborny, len biely a ten je slabucky, hlavne, ze maju reklamu. A za hento, ze neobmedzeny objem dat by som daval milion € pokutu, lebo to je podvod.
Odpovedať
@originalx aha, skoda. Jasne, neobmedzeny nie je, ale 500GB je stale dost. My ideme netflixy a internetove tv dve domacnosti a za mesiac sme dali max 420GB.
Odpovedať
Profilova fotka
Sused menil Orange za miestneho providera. Orange bol taký vyťažený, že často mu to nešlo ani 2Mbps. Obec medzi NR a Topoľčanmi.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx- k skusenostiam z 4ka/orange (mame na bodoch jedneho aj druheho, takze si dovolim porovnat) 4ka: + je ze NEMAS viazanost - tzn. kupis si SIMkartu za 4e, natlacis na nu kredit. Na bazosi alebo z litvy si kupis novy LTE modem za 22e a mas pripojenie ktore mozes odskusat. Ak to nechodi ako chces, modem predas. Mozes ho prenasat po slovensku ako macka mlade + do decembra sa do dalo vramci pausalu+data sloboda nekonecno za 20e, teraz myslim 22e limit dat je 300GB/mesiac. Papierovo ta sice mozu po 20/20Gbit obmedzit, ale nerobia to + rychlost je AK je pokrytie 4Gsietou dobra, ale pokrytie v ramci SR je slabe. Ak je, chodi to dobre (rozumej viac ako 30/5Mbit realne, porovnatelne s DSLkom s vysokymi profilmi). - ak je pokrytie len 3G (tzn.narodny roaming Orange), tak to chodi pomaly. Nieco ako 8/1-10/1 DSLko. Na netflix atd. nepouzitelne, cisto internet OK. Modem musis nastavit na manualne pripojenie k sieti. Najhorsie je ak si na rozmedzi 3g/4g, 4ka ma toto vyriesene otrasne. prepnutie medzi sietami 1m, si bez netu. -pokrytie 2g - nepouzitelne, maximalne prenos nejakych telematickych dat Orange - + pokrytie 4g o triedu/dve lepsie - viazanost - cena. Ak mas aj pausaly, da sa urobit nejake rozumne combo - si viazany na jedno miesto /btsku o2 - nemam skusenost
Odpovedať
@mgx 4ka tu nema signal, tak pre mna nic. Orange mam v tablete 12GB sa rychlo minie a niekedy to ide ozaj dost pomaly, preto som chcel vediet ci ten Premium je stabilnejsi a rychlejsi, tych 300GB by snad mozno aj stacilo, netusim kolko sa da minut za den. Netflix ani netusim co je.Viazanost na 24 mesiacov mi ani nevadi, ked je nieco ok, tak to budem vyuzivat dlho, ak nie tak zrusit sa da hocikedy za nejaky poplatok. 4G signal tu mam dobry, orange tu ma len jeden vysielac., O2 ide asi cez nich a telekom tu ma dalsi vysielac, tiez dobry signal.
Odpovedať
https://www.porovnat.sk/ Dopln svoju adresu
Odpovedať
@originalx nie je moznost ineho pripojenia? S orangom len zle skusenosti,nestale pripojenie, vzdy tvrdili ze u nich problem nie je. :-) nikdy viac
Odpovedať
@jozefsv je tu este tento, ale je pomaly:
Odpovedať
@jobobe toto mi naslo:
Odpovedať
@originalx tak to je ubohe. ja nechapem ako pri TT nemate poriadny net. na vychode uz davaju aj dediny pod optiku. Cele mesto ide pod optiku, ja uz ju mam druhy rok, najvysiu rychlost pre domacnost 600mb nieco cez 20 euro. daj si cokolvek bez viazanosti kym nebude nieco normalne. ziadny pevny nie je moznost? s mobilnymi to nikdy nebude ono
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?