Exteriérové žalúzie do hotového domu

Profilova fotka
Ahojte, preluskal som asi vsetky temy na MS, ale nenasiel som odpoved na svoju otazku... Mame hotovy dom, fasada, vsetko... A teraz sme zistili, ze by sa nam hodili exterierove zaluzia... Nakolko uz mame fasadu hotovu, budeme tie kastliky resp. bubny ci ako sa to vola priznavat... co sa mi moc nepaci, ale rezat zateplenu fasadu a vytvarat si tak tepelne mosty asi nie je to najlepsie :(. Poznate vyrobcu zaluzii, ktory ma dajaky nizky bubon? Resp. riesil to niekto? Ksystem maju minimalnu vysku 20cm co je hrozne vela... Dakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
To by zaujímalo aj mňa ako to poriešiť.
Odpovedať
my máme climax má 12 cm. tiež sme si to rozmysleli až po vymurovaní, tak teraz zetepľujeme tiež 12 cm EPS a kastlík je priznaný, ale zarovno s fasádou. Nám radili ešte jednu variantu podotýkam pred založením okien, aby sme dali kastlík pod preklad- t.j. znížila by sa svetlá výška okna. Ale v tvojom prípade, keď už máš všetko hotové neviem neviem, idú tam totiž vodiace lišty, ktoré musia byť zarovno s ostením okna. ak žalúzie naozaj chceš asi budeš musieť rezať zateplenie. ešte ma napadá jedna komplikácia. aké chceš ovládanie? ak nemáš el. prípravu vypínače nehrozia takže ti ostávajú buď len kľuky, alebo centrál diaľkové(ale je dosť fin. náročné), ale ak ho budeš riešiť skús to cez nejakého elektrikára nie cez firmu čo robí žalúzie- všetci to majú predražené. @vovo
Odpovedať
my sme robili vonkajšie žalúzie z firmy sierant. Tiež som nechcela znižovať okná tak nám kastlíky trocha vyčnievajú do poredia a natreli sme ich fasádnou farbou. ak pošleš mail, tak ti to môžem poslať na fotke....
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám eps 15cm, to je v pohode. Mňa skôr trápi výška kastliku, aby mi neuberal svetlú výšku z okna... Teda nie príliš. @lenka1311 mail posielam do ip @katkaahoj
Odpovedať
Profilova fotka
@katkaahoj listy problém nie sú, problém je iba to ci kastlík bude priznany alebo nie. Ak áno chcem čo najnižší, aby mi neuberal veľa zo svetlej vysky okna.
Odpovedať
@katkaahoj Prosim ta ako sa to montuje pod preklad? To je priamo nad oknom? Som pozeral na stranke climax a vsetky nacrty maju iba take, ze kastlik je pred oknom, nie nad nim. Alebo som ta iba zle pochopil?
Odpovedať
ta vyska kastlika zalezi kolko lamiel do neho potrebujes schovat, je rozdiel okno a dvere. Elektrinu treba aj k dialk.ovladaniu.
Odpovedať
@dom2013 daj do vyhladavania - uloženie žaluziovej skrine RST (nejde o reklamu).
Odpovedať
@vysoketatry Diky za tip
Odpovedať
Ja mam vonkajsie zaluzie robene tiez az po fasade. Neznizovala som vysku okna, je to az za oknom. Vyzorovo mi to neprekaza, funkcne je to rovnako. Mozno ti pomoze foto: http://www.modrastrecha.sk/blog/compr... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@compra zaujimave riesenie, nikdy by ma nenapadlo, ze to nemusi vyzerat az tak zle :-). Aka velka je medzera medzi tou listou a fasadou ked su zavrete? Nebuchocu?
Odpovedať
@vovo :-) Fuga je tam asi 4 cm. Na to, ze pri mne celkom fuka, tak to nebuchoce. Este nikdy som ich nemusela pri burke vytiahnut. Obcas ich "pocut", ale nic strasne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@compra nedalo by sa to dajako zaslepit, myslim tu medzeru od fasady? Asi ste to nerieili...
Odpovedať
@vovo Da sa. Vedia to prekryt tym plechom, cim je zakryty ten kastlik. Povodne som to tak chcela, ale nakoniec som to nedala. Nasla som to tu: http://www.sundoor.sk/produkt/30_exte... Ta firma mi to aj robila. Pacilo sa mi, ze sa prisposobili podmienkam a netvrdili hned, ze to nejde. Montaz nakoniec prebehla bez problemov.
Odpovedať
Profilova fotka
@compra dakujem velmi pekne za info
Odpovedať
@dom2013 nám to ponúkli ako možnosť, dá sa to pod preklad , ale musí sa tam dať rozšírený rám a to sme my nechceli, bolo by to z vnútra škaredé, ale kto nemá inú možnosť...
Odpovedať
zle som pochopila tú šírku no myslím že to sa nedá nejak ovplyvniť záleží to od veľkosti okna resp. jeho výšky.
Odpovedať
@vovo je otazka ako to chces ovladat... tam nie je nizky bubon (bubon ej pri rolatach) tu je to proste balik lamiel + napr. motorcek. Rucne by som to ovladat nechcel, takze budes musiet tahat elektriku. Na to trebalo mysliet skor... doraba sa to uz blbo...
Odpovedať
Mame tiez spredu plech vo farbe zaluzii ako @compra a mali sme to uz v projekte tak, mame ale inu fasadu a plech ide cez celu fasadu a je hned pod strechou. Firma vzala projekt a vyrobila vsetko vcetne slnolamov,nic sa im nezdalo divne. Podla mna to takto riesia bezne. Len ta predpriprava elektriky ti asi bude chybat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Ahojte, ako by mala vyzerat predpriprava elektriky na vonkajsie zaluzie? Staci von vytiahnut 230V kabel niekde z boku okna pod prekladom?
Odpovedať
nam vyviedli na stred nad okna 230V ,tak by to malo byt a + kable na vnutorne ovladanie...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@lenka1311 Ja by som poprosila poslať foto, lebo tiež uvažujeme, či urobiť predprípravu, alebo nie. Ďakujem.
Odpovedať
@micusa napíš mi mailovú adresu do IP
Odpovedať
prepáč, ale ja neviem ako zistím tvoju IP?
Odpovedať
Profilova fotka
@micusa IP je interna posta - ta obalocka pod spravou :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
je mozne medzi dodatocne dorabane zaluzie a okno umiestnit sietku v posuvnom rame? pripadne ako ste riesli zaluzie a sietku na dvojkridlove dvere?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
@vovo , zaujímalo by ma ako ste to vyriešili so zaluziami. Tiež rozmýšlam nad touto verziou, len by som uvítala foto priznaného kastlíka na žaluzie z vnutornej strany okna /teda z miestnosti/.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska , poslala som IP
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@vovo: tiez to teraz riesim a premyslam, ze orezem trochu fasadnej hrubky..ca polku( cize mam 10 CM a pod klaslikom nechma asi 5) a zvysok znova zeteplim...neviem preco by pri takom rieseni mali vzinkat teplene mosty. Jednia nevyhoda je dodatocna investicia do zateplenia. mate nejake ine skusenosti/RADY?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?