Bezpečnostná kamera do ulice

Ahojte. Aktuálne riešim umiestnenie bezpečnostnej kamery pred domom. Bývame v radovej zástavbe, priamo pred vchodom a garážou je verejný chodník, pred ním máme parkovacie miesto, vjazd do garáže a následne je verejná cesta. Moja otázka znie, či legislatívne nad garážovú bránu môžem umiestniť kameru, ktorá mi bude snímať vjazd do garáže, môj vlastný dom (vchod a garáž), parkovacie miesto, ale zároveň teda sníma aj verejný chodník a kus verejnej cesty. Nikde som nič takéto nedočítal. Osobne si myslím, že je to legislatívne v pohode, keďže nepozerám nikde susedom do okien ani na pozemok. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
nie je to v pohode. Ak chces, aby to bolo v pohode, musis vyvesit oznam o tom, ze sa vstupuje do monitrovaneho priestoru, ci sa spracovavaju a uchovavaju osobne data, ak ano, na aku dlhu dobu,....kto k nim ma pristup, ci sa poskytuju nejakym spracovatelom za hranicami,....vsetko najdes v zakone o ochrane osobnych udajov.
Odpovedať
Priznám sa, že netuším ako je to legislatívne ale ja som si kamerku nainštaloval a nikoho som sa na názor nepýtal s tým, že ak to bude niekomu vadiť - tak sa azda ozve. Zatiaľ ju nik so mnou nijako neriešil. Tak isto ako nikto so mnou neriešil kameru v aute. Sused má na chate kamery tiež ale s tým, že na hranici pozemku má tabuľku s upozornením, že tento priestor je snímaný. https://www.autoviny.sk/novinky/12172...
Odpovedať
Nie je to v poriadku, ale ja by som ju tak dal. Riesil by som, az ked sa niekto ozve. Aj to by som sa snazil vyriesit ustne a presvedcit toho cloveka. A ked sa nieco nelegalne stane, kolkokrat aj policajti prosikaju ludi o zaznam z kamery, ktora zabera aj cestu.
Odpovedať
Profilova fotka
@toky1 nemusis sa pytat na nazor, ale mal by si tam dat nejaky oznam. Nevies, kto sa toho moze chytit, aby si nemal z toho nejake problemy nahodou.
Odpovedať
@wavrinecova12 A kto to bude riesit .Akoze urad na ochranu osobnych udajov ,ktory preukazatelne nefunguje ? 😄 Policajti to neriesia ,su radi z kriminálky ked sa niekde niečo stane ,že možu ist za majitelom a drankaju z toho dna záznam ,nech vec vysetria ..
Odpovedať
Keby prišlo k najhoršiemu, stačí vymazať záznam a povedať, že to je aj tak nefunkčné. Vlastná skúsenosť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?