Odpoveď na príspevok od angel1:
Kto máte el. od spoločnosti Magna? Ste spokojní (… @angel1 zamysli sa, mýliš si dva pojmy - viazanosť a výpovednú lehotu. MAGNA ENERGIA uzatvára zmluvy na odber energií s odberateľmi na dobu určitú s možnosťou prolongácie zmluvy. Domácnosti uzatvárajú zmluvu najviac na 1 rok, teda s dobou trvania zmluvy do 31.12. kalendárneho roka, v súlade s reguláciou ceny zo strany ÚRSO. Firmy môžu uzatvoriť zmluvu aj na obdobie dlhšie ako 1 rok. V prípade, ak odberateľ v rámci predzmluvného kontaktu požiada o uzavretie zmluvy na dobu určitú, k tejto požiadavke pristupujeme osobitne. Štandardne zmluvu na dobu určitú možno ukončiť zo strany odberateľa oznámením o neakceptovaní zmeny ceny komodity na nasledujúce obdobie, a to v lehote 40 dní (pri elektrine) resp. 20 dní (pri plyne) pred ukončením naposledy dohodnutej ceny (teda spravidla v novembri predchádzajúceho kalendárneho roka, ktorého sa cenový návrh týka). Zmluvu uzatvorenú na neurčitý čas môže odberateľ vypovedať bez uvedenia dôvodu. Výpovedná lehota je jeden mesiac a začína plynúť prvým dňom mesiaca nasledujúceho po doručení písomnej výpovede a skončí sa uplynutím posledného dňa príslušného mesiaca.Odpoveď na príspevok od foox:
@angel1 zamysli sa, mýliš si dva pojmy - viazanos… @foox takže môžem ukončiť zmluvu len každý november? Je jasné, že určite u nich nejaký rok zotrvam, veď som sa pre nich rozhodol z nejakého dôvodu. TakžeOdpoveď na príspevok od angel1:
@foox takže môžem ukončiť zmluvu len každý novemb… @angel1 ano, k 1. novembru by si mal doručiť výpoveď, ak chceš skončiť k Novému roku. Ak ju nepodáš, tak sa zmluva automaticky predlžujeOdpoveď na príspevok od foox:
@angel1 ano, k 1. novembru by si mal doručiť výpo… @foox ok. dakujem.Odpoveď na príspevok od angel1:
nejake skusenosti uzivatelov? Magna je tu roky, t… @angel1 som u nich tri roky (s FVE), bez problémov, spokojnosť, zatiaľ nemám dôvod meniť dodávateľaOdpoveď na príspevok od marekjahoda:
Som u magny roky, nemam FVE, maju najlepsiu cenu.… @marekjahoda nie je to pravda , pre každého odberateľa je najvýhodnejší ten dodávateľ silovej energie, ktorý má pre jeho spotrebu najnižšiu cenu, pre moju spotrebu v mojej sadzbe ju Magna už dávno nemá, a to je prvý alternatívny dodávateľ, ked vznikol mal som určitý čas i Magnu , časom pribudli daľší pre mňa výhodnejší,v súčasnosti je to takmer jedno pokiaľ máme týmto spôsobom dotovanú energiu, ten kto spotrebuje najmenej platí za vyhrievanie bazénov, je už kopa návrhov na zmenu ale ktorý bude platný stále nevieme