Napojenie novej fasady garaze na existujucu fasadu RD

Ahojte, existuje nejaky sposob ako napojit novu fasadu garaze na existujucu fasadu rodinneho domu ale tak, ze spolu napojene steny vytvoria rovnu plochu, tzn. ze sa nenapajaju pod 90 stupnovym uhlom. Mozu sa vobec spolu prepojit alebo by tam mala byt nejaka distancna medzera, co bude dost spatit.
Odpovedať
Ano.....fasadny obklad. Ma to len jeden problem.. garaz pokial je dostavana, bude sadat inak ako stary dom a preto pokial to nebude dilatovane, tak casom to pri spoji popraska. Riesenie je fasádny obklad, s nejakým vertikálnym delením, kde spoj jednotlivých dielcov umiesnis pred dilataciu objektov.
Odpovedať
@sc4th to je tiez napad. Momentalne uvazujeme, ze by sme garaz uchytili o dom a jedine fasada by bola odilatovana tymi plastovymi dilatacnymi profilmi, ktore sa pouzivaju na okna a dvere.
Odpovedať
Profilova fotka
@mareqm A uveríš mi, ak ti poviem, že omnoho krajšie by to mohlo vyzerať, ak by si normálne priznal novotvar a teda aj prechod jednej hmoty do druhej....?
Odpovedať
@leonardom Jasne, ze uverim. Je to krasne. Ide o to, ze nechceme dat dreveny fasadny obklad kvoli udrzbe a ine fasadne obklady vychadzaju dost draho. Ale ten prvy obrazok je paradny.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Mozem tento problem vyriesit aj cez APU listy? Tzn. ze by boli uplne oddelene od seba, akurat by bolo vidiet predel, ale s tym by som sa vedel zmierit.
Odpovedať
Zas dalsi... naco sa pytas ked si sa rozhodol ze to prepojis? Ved to oddel tie dve stavby dvojkou polystyrenom, natiahni fasadu a ten detail potom prejdi silikonom.
Odpovedať
@marekjahoda netreba hned nervozne reagovat... Napojit jednu stavbu na druhu musim, otazka je len ako. Ako potom zabezpecim aby sa to pri tahani sietky a fasady nespojilo s druhou stavbou:? Len pomocou papierovej pasky? Stavby su oddelene EPS. Jedna stavba ma natiahnutu sietku a druha na nu caka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?