Otvaranie garaze: nespokojny zakaznik

Zdravim, dal som si namontovat Hörmann branu. Myslel som, ze to necham na odbornikov, vsetko bude profesionalne. Prisiel som na hotovu namontovanu branu, vysledok v prilohe. A teraz otazka: Dali sa vodiace listy namontovat pod asi 5 stupnovym uhlom, aby nekoncili pred oknom ale nad nim? Alebo co by konstrukcne/cenovo obnasala takato zmena? Ak by sa motor dvihol o 15 cm, v pohode by sa zmestil... Vdaka za info m.
Odpovedať
Profilova fotka
@mickeyminer nechať na odborníkov ste mali výšku prekladu,
Odpovedať
myslim ze riesite zbytocnost, nato naco tam je okno, svetlo, tam aj tak nebude, vyhladovo zvnutra sa vam nic nezmeni, lebo aj tak uvidite konstrukciu ... a co vam nato ta firma povedala ?
Odpovedať
Profilova fotka
@shadowmilan asi tak nejak
Odpovedať
"...ak by sa motor zdvihol o 5cm" - myslis kam? Lebo ja ho vidim namontovany uplne na doraz na plafone 😄 Mozno sa len zle pozeram...
Odpovedať
@marekjahoda ano, zle pozeras
Odpovedať
Profilova fotka
@mickeyminer Ked to na konci aj s motorom zdvihnes o 15cm co myslis ostane to na zvyraznenom detaile v pravom uhle? Ostane tam zlom a to by asi nerobilo zrovna dobrotu.
Odpovedať
@mickeyminer nič v zlom ale chyba nenastala na strene realizátora dverí. Nemajú to ako inak spraviť, inak by ti po zatvorení bráni odstávala vrchná časť brány.
Odpovedať
Súhlasim s Jan45, pre brany hormann maju stanovene urcite rozmery, najma vysku nad prekladom. Tiez som riesil trosku inac preklad, ale to bolo specifikum moje garaze, aby som tam dostal branu aj s pohonom. Ked si nechcel , aby ti konstrukcia zasahovala do okna, tak vyska nad prekladom , mala byt podstatne vacsia. Druhá vec, pri branach horman , konstrukcia musi byt kvoli vedeniu pohonu , aj kvoli samotnej brane vo vodovahe, nie ako ty spekulujes so sklonom. Tazko davat chybu montaznikom brany. Skor by som povedal, ze to bola tvoja chyba pri vybere brany, a ked tak mal si ich upozornit.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Aj ja sa zapojím do tejto diskusie, nakoľko som riešil toto tiež. Chyba je na strane firmy ktorá bránu dodávala. Výrobca Hormann má samozrejme aj vyššie kovanie, tak ako väčšina predajcov brán. Len u nich akonáhle chcete niečo mimo tých predvyrobených rozmerov s nízkym kovaním cena letí hore extremne. Ja mám od firmy ISO brány z Pezinka a tam mi hneď pri zameraní pán Uhlárik poradil zvýšené kovanie, alebo vyrobiť bránu s presahom cez preklad a zhodou okolností taktiež kvôli oknu ako je vidno aj na fotke. Nakoniec som sa rozhodol pre vyrobenie brány s presahom čiže asi 18cm z vrchného panelu mám prekrytých za prekladom a pri montáži mi koľajnice ešte jemne prihli ku stropu mimo vodováhu. Hlavný dôvod bol typ kovania. Bezúdržbové kovanie s ťažnými pružinami po bokoch mi prišlo lepšie riešenie ako tie pružiny na preklade, ktoré treba časom dopružiť keď oslabnú (tak mi to odporúčil pán Uhlárik a to isté som sa dočítal aj na internete) a som spokojný. Páni od Hormanna mi pri zameraní nič také nenavrhli, iba povedali že keď chcem čo najlepšiu cenu tak nech nemením kovanie, a že okno nevyužijem a podobné. Som rád, že som sa nimi nakoniec neriadil.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?