Výstavba rodinného domu cez ŠFRB

Dobrý deň, má niekto reálnu skúsenosť so stavbou rodinného domu cez ŠFRB za posledné 2-3 roky?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od maro212121:

Dobrý deň, má niekto reálnu skúsenosť so stavbou …
@maro212121 Čo potrebuješ vedieť? My to plánujeme ale až niekedy v apríli najskôr.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@maro212121 Čo potrebuješ vedieť? My to plánujem…
@fero1821 Dobrý deň, ja by som sa tiež zapojila. Máte prosím overené, že je možné žiadať aj výstavdu domu? Na stránke je uvedené: Výstavba bytu vrátane bytu získaného nadstavbou, prístavbou alebo stavebnou úpravou budovy, ak vznikne byt v bytovom dome, rodinnom dome alebo polyfunkčnom dome. Máte skúsenosť s tým, ako uvoľnuju peniaze, či sa dokladu bločky zo stavby alebo tak?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hrachoviste:

@fero1821 Dobrý deň, ja by som sa tiež zapojila. …
@hrachoviste Veď odpoveď sa skkrýva v tom čo ste tam napísala. Výstavba bytu v rodinnom dome v preklade znamená, že sa to týka obytnej plochy v rodinnom dome. Áno dá sa to na dom, ale musíte splńiť podmienky. Hlavne pokiaľ ide o príjem a založenie nejakej nehnuteľnosti, aby ste mohla vôbec požiadať. Všetko je na ich stránke napísane, prípadne v zákone. Taktiež Vám poradia na Mestskom úrade v okresnom meste. A uvoľňujú peniaze na základe faktúr, kde doba splatnosti je 30 dní.
Odpovedať
Áno, je to aj na výstavbu rod. domu. Peniaze uvoľnujú na základe faktúr, technicky k tým peniazom vy nebudete mať prístup. Bohužiaľ, je to samá byrokracia. Samotní zamestnanci ŠFRB alebo stavebných úradov nevedia zodpovedať niektoré dôležité otázky týkajúcich sa podmienok. Ani sa nečudujem, že je o to malý záujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?