Chystáme sa vziať hypotéku na dostavbu domu. Skúsili sme SLSP, kde máme bežné účty, kde nám vypočítali pri 50 000 sume splátku 230 € bez poistenia na 29 rokov, s 5 ročnou fixáciou. Myslíte si, že je možné v inej banke získať výhodnejšiu ponuku?
Nová info : Volala pani zo SLSP a vraj sú ochotní predĺžiť dobu splatnosti ( na výnimku ), znížiť úrok na 3,09% na 5 rokov fix a minimalizovať poplatok za hypotéku . :-)
Že by sme boli pre nich zaujímaví ? Okrem iného počúvli sme Madein-a a Dominika a navýšili sme sumu na 60 000€
@astor73@mirooslav unicredit bola jediná banka, kde bolo životné poistenie podmienkou, ale len v prípade, že klient chcel sadzbu 2,99% (v BA to bolo aj 2,69%) - pokiaľ sa rozhodol pre 3,49%, tak životku nemusel robiť- v tomto prípade problém životky bol jednoduchý - 3% z úveru bolo poistné na 5 rokov - ak niekto zobral hypo na 100.000 eur, tak ďalšie 3.000 eur bolo jednorázové poistné, t.j. ročná platba do poistenia bola 600 eur a za to sa v pohode dala urobiť slušná riziková poistka. Otázka je, čo bude o 5 rokov po skončení poistenia - v uni sa mi síce dušovali, že sa bude na životku prihliadať, ale už dnes je situácia taká, že sa to vôbec neberie do úvahy - ak chce si banka klienta udržať, tak je vôbec nezáleží, či má životku alebo nie.
...je podmienka! Každopádne ja som spokojná s tou pani, čo nám všetko vybavovala a všetko vysvetlila...pracovníci bánk nie sú tak vyškolení ako títo poradcovia...
@kosakum idea je to urcite zaujimava, ale vzhladom na maly pocet vstupnych udajov, je vypocet iba orientacny a dalsie udaje vedia zasadne zmenit "vysledok".
@kosakum uver som pocitala v Oberbanke. Napriek urokovym sadzbam maju niektore striktne pravidla, ktore je s nimi dobre odkomunikovat, aby bol uver skutocne vyhodny. V tomto pripade naozaj odporucam SKUSENEHO hypotekarneho poradcu, ktory Vam s tym vie pomoct.
@evkaspa Ahoj dokazes poradit banku na najvyhodnejsiu hypo s dotaciou pre mladych? zabezpeka bude buduca uz rozostavana stavba (buduca hodnota podla projektu 140.000 €). Uver by som chcel brat kolko zene z platu vyjde. Pobera rodicovsky 245€ a ma este trvaly prijem 600 € v cistom. Vyzivuje dve deti, slobodna, uver berie sama, dom a pozemok je na nu. Dakujem ak budes vediet poradit a skalkulovat aktualne co je na trhu naj. A uvazujem o 5 rocnom fixe...
@astor73 Mate pravdu, Uni mal tuto ponuku s u.s. 2,99% bez poplatku do konca minuleho roka. Uver bol vsak navyseny o 3% kvoli poisteniu, ktore plati prvych pat rokov. Pri 100% financovani to bola zaujimava ponuka.
@mirooslav Pri tomto prijme vychadza uver "natesno" vo vyske 50 000 Eur so splatnostou 25 rokov, u.s. 2,72%, fix 2, splatka cca 230 eur, bez poplatku. Uver som pocitala bez vydavkov, s 1 dietatom:-), nakolko neviem Vase presne udaje..
finsluzby ma pravdu, aj v slsp je mozne ziskat uver na vynimku bez poplatku. Ak Vam zalezi hlavne na urokovej sadzbe pri Vasej hodnote nehnutelnosti by ste sa mohli dostat aj na sadzbu 2,69%. Zalezi samozrejme aj od Vasich prijmov, ci by boli pre inu banku akceptovatelne.
@mirooslav na každom blábole je aj niečo pravdy, úroky sú pekná vec a 2,99% je super, ale táto sadzba sa dá v pohode podliesť aj v normálnych bankách - dnes som riešil pre klienta refinanc z VUB potencionálne do SLSP, resp. Zberby a kydali tie baby v bankách na seba ako sa len dalo, len nechápali, že klient a ja máme vlastný rozum a kvôli napr. poplatku za vklad na kataster nebudem zamietať lepšiu ponuku
@mirooslav co asi povie teta v slsp ked potrebuje predat hypoteku? jasne ze v m banku bude vsetko zle :) ale zase je pravda ze kamenna banka moze chybat ked budes nieco potrebovat. na to treba tiez mysliet ze vsetko co budes potrebovat budes vybavovat v pripade m banku cez mail. je to zdlhave a po urcitej dobe otravne.. Vlastna skusenost... ;)
Máme novú ponuku M-bank. Najlepšie úroky 2,99 na 3 roky fix , bez poplatku . Vybavoval z Vás niekto v tejto banke hypotéku ? V SLSP nám povedali vraj v M-bank majú problém zo zmenou v hypotéke ( napr. výmena založenej nehnuteľnosti) Rád by som osobné skúsenosti . Ďakujem .
@abobo Hypotekárny broker (sprostredkovateľ úverov) = finančný agent (finančný sprostredkovateľ) za finančné sprostredkovanie platí odmenu finančnému agentovi finančná inštitúcia. Finančné poradenstvo vykonáva finančný poradca, ktorému platí odmenu klient a nie finančná inštitúcia. http://www.nbs.sk/sk/dohlad-nad-finan...
Informačné povinnosti voči klientom ;-)
http://www.nbs.sk/sk/dohlad-nad-finan...
@mirooslav Hypo brat co najviac a na co najdlhsiu dobu. Pri hypoteke je hlupost pozerat na celkove preplatenie. To celkove preplatenie je v horizonte 20-30 rokov. Nikde nie je napisane, ze hypo nemozete vyplatit skor. Povedzme, ze si vezmete hypo 60tis na dostavbu. Na konci vsak zistite, ze by sa vam este 10 tis zislo, co potom? Dom zalozeny, dalsi uver? Asi tazko. Osobne by som bral viac (najma ak Vam banka da a to za vyhodnych podmienok). Vezmete napriklad 70-80 tis. na konci zistite, ze 60 uplne postacovalo, tych 20 tis mozete vyuzit na nieco uplne ine, co Vam moze peniaze zhodnotit. Napr investovat. Odporucam precitat:
http://cmorej.blog.sme.sk/c/179180/Pr...
@madein1974 manzel mal na mysli poistenie nehnutelnosi a domacnosti,ktore musi byt u nich,len vtedy je ten urok 2,99.vy ste si nemuselí u nich poistit nehnutelnost a domacnost?to robi mesacne cca 14 eur,poistna suma 15000.snad len domacnost,ale aj tak málo,takže clovek si to este dopoisti
nerozumiem prečo musíš vziať 60 000 €? snáď aspoň sumu si určíš sám...
tiež riešime úver, obehali sme vub, tatru, csob a písal som aj do finančnej hitparády alebo ako sa tá stránka volá a prišli mi ďalšie ponuky od oberbank a iných
tiež máme problém s vekom, teda oni, výhodné to vyzerá v csob - aj s mimoriadnymi splátkami - 3,15 , oberbank dáva 2,99 ale mladej sa nepáči neznáma banka, vub dnes ponúkla tiež 2,99, mne sa tam zas nepáčia podmienky, poistenia a rôzne poplatky, ktoré určite vylezú z nich neskôr ako ich poznám...
@madein1974 Proste je len hypo rozložená na menej rokov , nevýhoda len vo výške splátky , ale ak beriem do úvahy menšie preplatenie celého úveru nevýhoda sa stáva výhodou :-)