Informácie na rok 2026

Ahojte. Chceli sme s manželom tento rok požiadať o štátny fond rozvoja bývania, ale pravdepodobne to už nestihneme. Nemá náhodou niekto z vás informácie z "kuloárov", či by mali podmienky šfrb na budúci rok zostať aspoň podobné, ako sú teraz? Poprípade či ho náhodou aj nezrušia? (Áno, viem že to nie je také jednoduché). Samozrejme si uvedomujem, že nikto nemá vešteckú gulu a nedokáže to predpovedať. No možno tu je niekto, kto bol s niekým zainteresovanejším a má presnejšie info, ako máme my. Budem vďačná za každú info. Ďakujeme.
Odpovedať
Profilova fotka
ak plánujete podať žiadosť v roku 2026, začnite si pripravovať potrebnú dokumentáciu vopred, aby ste boli pripravení na podanie žiadosti hneď po otvorení výzvy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od katat2:

ak plánujete podať žiadosť v roku 2026, začnite s…
@katat2 Určite úvery budú poskytovať, líšiť sa to však môže vo výške , ktorú poskytnú, prípadne môžu zmeniť úroky. Momentálne sa v pripomienkovom konaní nachádza zákon, ktorý upravuje podmienky poskytnutia podpory, preto je predpoklad, že k nejakým úpravám dôjsť môže, no nemusí. Ale ako bolo povedané, musíte mať všetky papiere ktoré sa dajú vybaviť do konca roka, teda ak idete stavať musíte mať projekt a stavebné povoleni, ak iba kúpiť tak to máte lahšie. Potom už len na začiatku roka potvrdenie o príjme a čím skôr dať aby ste neostali vysieť na konci roka a budete trpnúť, či na Vás vyjdu peniaze. Nám sa to stalo a museli sme podávať na dvakrát.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@katat2 Určite úvery budú poskytovať, líšiť sa to…
@fero1821 dakujem za reakciu. Ja osobne si myslim, ze to tento rok uz podat nestihneme. Tento tyzden podavame ziadost o stavebne povolenie, ale vieme ako to funguje v tejto republike. Papiere k sfrb samozrejme riesime, viem ze je to na dlhe lakte. A inal ak by sme to aj stihli podat tento rok, peniaze uz nemusia byt. Al to chapem spravne, to sa stalo aj Vam. Riesili ste potom podanie v januari? Dakujem za odpoved
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zuzana_janos:

@fero1821 dakujem za reakciu. Ja osobne si myslim…
@zuzana_janos Prosim písal som správu. Tu je pomalá komunikácia, tak skúste odpísať na správnu a možno sa spojiť aj inou cestou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?