Odpoveď na príspevok od katat2:
ak plánujete podať žiadosť v roku 2026, začnite s… @katat2 Určite úvery budú poskytovať, líšiť sa to však môže vo výške , ktorú poskytnú, prípadne môžu zmeniť úroky. Momentálne sa v pripomienkovom konaní nachádza zákon, ktorý upravuje podmienky poskytnutia podpory, preto je predpoklad, že k nejakým úpravám dôjsť môže, no nemusí. Ale ako bolo povedané, musíte mať všetky papiere ktoré sa dajú vybaviť do konca roka, teda ak idete stavať musíte mať projekt a stavebné povoleni, ak iba kúpiť tak to máte lahšie. Potom už len na začiatku roka potvrdenie o príjme a čím skôr dať aby ste neostali vysieť na konci roka a budete trpnúť, či na Vás vyjdu peniaze. Nám sa to stalo a museli sme podávať na dvakrát.Odpoveď na príspevok od fero1821:
@katat2 Určite úvery budú poskytovať, líšiť sa to… @fero1821 dakujem za reakciu. Ja osobne si myslim, ze to tento rok uz podat nestihneme. Tento tyzden podavame ziadost o stavebne povolenie, ale vieme ako to funguje v tejto republike. Papiere k sfrb samozrejme riesime, viem ze je to na dlhe lakte. A inal ak by sme to aj stihli podat tento rok, peniaze uz nemusia byt. Al to chapem spravne, to sa stalo aj Vam. Riesili ste potom podanie v januari? Dakujem za odpovedOdpoveď na príspevok od zuzana_janos:
@fero1821 dakujem za reakciu. Ja osobne si myslim… @zuzana_janos Prosim písal som správu. Tu je pomalá komunikácia, tak skúste odpísať na správnu a možno sa spojiť aj inou cestou.