WPC dosky info

Ahojte Budúci rok nám idú robiť fasádu na dom a rozmýšlam dať medzi dve 2 okná na oživenie WPC dosku. Viete mi poradiť dodávatela okrem firmy WPC SLovakia ? Prípadne aj firmu z Poľska ? Kludne aj vaše skúsenosti či sa to oplatí neoplatí a načo si dať pozor. Dakujem
Odpovedať
1
2
@mateu ja som dával na plot kupoval som v castorama polsko .pred 5 rokmi
Odpovedať
@fernando Ano o plote viem. to nie je problem kupiť a odviesť. Skor ma zaujma fasadné WPC dosky
Odpovedať
@mateu na plote mám použité dosky ktoré sú aj na fasadu
Odpovedať
neviem, či je to tak u každých dosiek, ale my čo sme kupovali od Timbermaxu, tak tie sa dajú použiť aj na podlahu aj na fasádu aj na plot... to je proste jedno kam, to je na tebe. len potom si naštuduj, že ako sa budú montovať na tú fasádu.
Odpovedať
@yelly1 Preto hladam firmu, ktorá by to spravila.
Odpovedať
@mateu však skús pozrieť toto, čo som písal, oni nie len predávajú dosky ale robia montáže. by si to mal fajn, že nemusíš hľadať niekoho, od koho kúpiš a niekoho, kto ti to spraví, ale máš to všetko v jednom rovno.
Odpovedať
Profilova fotka
HPL ma viac drevodekorov na výber ako WPC https://odvetranafasada.com/Referenci...
Odpovedať
Profilova fotka
Co sme boli pozerat WPC dosky v Timbermaxe, tak tych dekor resp asi odtienov nebolo veru malo. Ked to tak odhadom mam povedat, tak asi nejak okolo 20. Vzhladom na to, ze je to da sa povedat imitacia dreva, tak by som povedal, ze to je dost slusny vyber.
Odpovedať
@bohuslavs tak to mozem tiez potvrdit, my sme vybrali taky bledy odtien, ale musela by som pozriet, ze aky je nazov, lebo to akoze vobec si nespominam. ale keby mi das vybrat na obrazku z nejakych moznosti, tak to ti hned ukazem, ze ktory je on 🙂
Odpovedať
@stanii75 bledý hovoríš? tak to potom tipujem buď na Accoya alebo Ivory 🤔 nie, nepoznám to takto do detailov, ale just som si to otvoril a pozrel, že ktoré by mohli pripadať do úvahy.
Odpovedať
Profilova fotka
Ale vsak to je uplne jedno, aka farba sa vyberie, ziaden vplyv to na zivotnost ani odolnost ani nic taketo nema. To je cisto vec vkusu, co sa komu paci a co sa komu hodi. Preto je tych odtienov aj viacej, nech sa lepsie vybera. To je cisto len o tomto.
Odpovedať
Profilova fotka
To jedna vec je vybrat, ze ake dosky kupit, akoze co sa tyka vyrobcu a potom, ze ake vybrat, aky odtien. Ale ako Martin, ty hovoris, tak to je uz len v podstate vec vkusu. Hlavne, aby aj nieco tie dosky vydrzali, to je prvorade.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Vsak ano, len na to prisla rec, tak som to spomenula 🙂 Ta farba je cisto vecou vkusu a ako sa to hodi so zvyskom domu. Ale treba povedat, ze vyber je ozaj velky, to si najde kazdy svoje. Aj keby chcel take nieco, co bude vyzerat prirodne ako drevo alebo aj nieco take farebnejsie.
Odpovedať
@martin107 však to akože áno, to som ani nepovedal ani nijak nenaznačil, že by to malo takto byť. len ma to proste zaujímalo, že ktorý to môže byť. musel som to pozrieť, mi to nedalo 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@yelly1 hej hej, tomu rozumiem, zvlast teda v takomto pripade, ked je ozaj z coho vyberat. Mne sa niektore tie farby zlievali uz dokopy potom, ze neprislo mi to az take rozdielne. Ale tak to je moj chlapsky pohlad, vieme, ze zeny inak vnimaju farby, je to dokazane 😄
Odpovedať
@martin107 ano, to mozem potvrdit 😄 Moj muz niektore odtiene tiez nerozoznava, ale vsetko to hadze do jedneho vreca. Esteze mame dohodu, ze co sa tyka farebnych prevedeni, tak to mam na starosti ja, on je na tie technicke zalezitosti a odbornejsie veci. Takto sme obaja radi, ze o vsetko rozhodujeme 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@stanii75 ale si zober, že by ste to mali opačne, to by ešte len bolo 😄 A si písala, akú farbu si to vybrala? Lebo nevidím to nejak.
Odpovedať
Profilova fotka
@jano66 nemas to jedno? Vsak az ta zaujima ponuka, ake farby sa daju zvolit, tak si staci pozriet vzorkovnik, to aj na nete na strankach mavaju uvedene. Ked maju robit takto cez mail cenove ponuky alebo co, tak si to musi vediet zakaznik pozriet.
Odpovedať
Profilova fotka
@stanii75 Dolezite je najst take riesenie, ktore vyhovuje vsetkym. Da sa to aj takto napriklad 😄 A nebol proti tomu bledsiemu odtienu? Viem, ze je to v podstate jedno v tomto pripade, lebo rolu to hra akurat tak esteticku. Ale moze to budit ten dojem, ze sa blede skor zaspini atd.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, ak by ste mali záujem máme v ponuke Wood dekor. V posledných rokoch popularita používania dekoratívnych fasádnych dosiek (napodobňujúcich skutočné drevené dosky) výrazne vzrástla. Na fasádach budov pôsobí organicky a dáva výzor celej fasáde domu. Svojou jednoduchou aplikáciou oslovuje čoraz viacerých spotrebiteľov a realizátorov. Nepochybnou výhodou panelov s imitáciou dreva je odolnosť proti vode, poveternostným podmienkam, jednoduchá aplikácia na podklad. Môžu byť použité ako dekoratívne prvky na fasádach a aj podhľadoch rodinných domov, ako aj v obytných priestoroch a verejných zariadeniach. Dekoratívna fasádna doska si udržuje trvalú farbu, je ohybná a môže sa položiť napríklad na klenuté steny. V našej ponuke KREISEL odporúčame práve takýto systém využívajúci dekoratívnu fasádnu dosku. Základným prvkom je tu dekoratívny panel s prirodzeným mapovaním dreva v bielej farbe. Frézované okraje dodávajú fasáde jedinečný, prirodzený vzhľad. Je ideálny na dokončenie všetkých povrchov fasád a ich fragmentov. Konečná farba dosky je ovplyvnená použitou farbou ACRYL LAZUR 1003 a to s výberom v niekoľkých odtieňoch. ACRYL LAZUR 1003 je akrylová lazúra - špecializovaný výrobok s vysokou priľnavosťou ku kompozitnej doske, má vysokú odolnosť aj proti UV žiareniu a poveternostným podmienkam.
Odpovedať
My sme toto aj pozerali, ze by sme to dali na fasadu. Ale ked mame terasu od Timbermax, akoze dosky aj nam ju robili, ale tak ta robota je teraz vedlajsia. Ale to chcem povedat, ze ked mame takuto podlahu, tak aj na stenu by sme dali radsej asi tiez tie dosky.
Odpovedať
@stanii75 tiež máme s nimi dobrú skúsenosť, ale my sme ich kupovali s tým, že sme ich dávali ako výplň na plot. aj montáž sme si sami riešili. akože úplne iná situácia ako u vás, akurát dosky ostávajú tie isté 😄
Odpovedať
Tie ceny sú maseker, ako vyleteli hore. 😂 Možno sa oplatí počkať, kým budú za prijateľnejšiu cenu.
Odpovedať
Profilova fotka
Vieš kúpiť aj lacnejšie aj drahšie. Záleží, čo očakávaš od tých dosiek. Či chceš, aby ti vydržali rok alebo desať rokov. Či chceš len tak nejaký vzhľad, alebo aby to aj nejak vyzeralo. Či majú byť aj protišmykové a tak ďalej. Jasné, že keď očakávaš od toho viacej, tak aj viacej o niečo zaplatíš.
Odpovedať
Profilova fotka
@jano66 Idealne je asi ked vydrzia co najdlhsie, nie? Vsak ked uz staviam alebo prerabam, tak s tym chcem mat potom na dlho dlho pokoj a nie aby ochvilu sa zase muselo nieco robit. Akoze okolo domu je stale co, to pozname vsetci. Ale tak co sa zariadovania a prerabok tyka, to je clovek rad, ked to ma za sebou konecne.
Odpovedať
Profilova fotka
To je uplne idealne 😄 Tak u mna bolo dolezite aj to, aby to bolo rychlo spravene, nechcel som byt bez terasy dlho, naco by mi bola taka rozrobena, ktora by sa nedala normalne vyuzivat. Toto sa splnilo vyberom vhodnej podlahy a teda to, ze je aj bezudrzbova, tak to nemam najmensie vyhrady voci tomu.
Odpovedať
Profilova fotka
@machac0 WPC si teda daval? A ktore, ak to nie je nahodou tajne 😄 Ako dlho si to mal teda rozrobene? Ono uz to kladenie samotnej podlahy, tak to vie byt rychla zalezitost.
Odpovedať
@martin107 Tak zalezi aj ci si to clovek sam robi, tu pokladku podlahy alebo mu to pride urobit nejaka firma alebo nejaka partia. Ked uz v tom ma niekto prax, tak to ide lepsie od ruky, spravi sa to rychlejsie.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od machac0:

To je uplne idealne 😄 Tak u mna bolo dolez…
@machac0 Rýchlo spravené znamená v tvojom ponímaní čo? Tam počítaš akože čas čisto pracovný, že kedy sa robila podlaha. Alebo odkedy sa spravila objednávka?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jano66:

@machac0 Rýchlo spravené znamená v tvojom poníman…
@jano66 Rychlo spravena je terasa behom dna alebo dvoch. Zalezi aka sa dava podkonstrukcia pod tie samotne dosky. Ked to robi firma, tak je to rychlo spravene. Vsak tiez sa s tym nechcu zapodievat neviem kolko, aby im nestala robota zbytocne.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?