Točená alebo škrabaná fasáda

Dobrý deň. Prerábame dom a nevieme sa rozhodnúť či dať točenú alebo škrabanú fasádu. Čo teraz letí a čo by ste mi poradili? Ďakujem
Odpovedať
@janusik2021 ja (by) som dal tocenu. Teraz som videl jeden dom so skrabanou. Nevyzera to vobec zle, len mi to prislo tak, ze sa to tak robilo pred 15 rokmi.
Odpovedať
Pri ryhovanej omietke jej veľa zostane na zemi, zoškrabeš až na penetrák, bola moderná pred 20 rokmi
Odpovedať
Mne sa viac paci ryhovana. Asi preto, ze vsade na dome mame iba tocenu 🙂. Tocena sa asi aj lahsie nanasa - robil som to sam na vonkajsich muroch.
Odpovedať
Áno, roztieraná je pracovne jednoduchšia. Hlavne treba kvalitnú omietku, niektoré sú oproti iným zlepené, najlepšie pozrieť niekde naživo, takisto pigment pri lacnejších vybledne.
Odpovedať
Profilova fotka
to je tazko povedat, treba sa riadit tym co sa vam paci, no hlavne by som si dal pozor na vyber samotnej omietky a toho, kto vam ju bude robit
Odpovedať
Ďakujem....
Odpovedať
Profilova fotka
@janusik2021 ešte by som pridal do diskusie, že je dobré si aj potvrdiť pojmy a vzhľad omietky. Pre finálnu štruktúru sa niekedy používajú rôzne názvy, iné ľudovo, iné realizátor, iné výrobca. Točená - šúchaná, ale aj niekedy škrabaná (z nemeckého slova Kratz) Škrabaná - ryhovaná (z nemeckého slova Rille) Zákazníci momentálne u nás viac preferujú šúchanú (u nás sa volá škrabaná) omietku a to 2 mm zrno.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?