Odpoveď na príspevok od zita19:
Mozno by pomohlo ak umyjete fasadu wapkou. A ak j… @zita19 vďaka, skúsime vyvapkovat, to sme mali aj v pláne, len ako na potvoru sa nám wapka pokazila, tak vyskúšame. Netuším aká je to farba, dom sme kupovali už postavený, ale je možné, že su to aj riasy, len som to nazvala tak ,,familiárne,,. Vďaka za radu :)Odpoveď na príspevok od beaurebelle:
Ahojte, pod oknom sa nám urobila pleseň. Manžel t… @beaurebelle Však to vyčistil, nie? AKurát nevyčistil celú plochu, ale len pár fľakov. Treba celú stenu postriekať savom - dať do záhradného postrekovača a nastriekať to, potom to buď poriadne hadicou vystriekať alebo wapkou umyť. Po zime aj ja savom umývam na severnej strane domu stenu, kde sa vytvorili zelené škvrny na fasáde. Ale najprv skúste len tou wapkou, či to naozaj nie je len špina a prach. Čo je v tej miestnosti za tým oknom? Lebo to vyzerá skôr, že tam kúrite drevom a dym, čo ide z okna zašpinil stenu nad oknom. Ja mám podobný fľak okolo vývodu z rekuperácie.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@beaurebelle Však to vyčistil, nie? AKurát nevyči… @chrobak7 to je kúpeľňa.. nikdy inde sa to nerobí len pri tomto okne.. drevom vôbec nekurimeOdpoveď na príspevok od starysomar:
Presne - preniesol som výrez toho Savom vybielené… @starysomar tak to skúsime vyvapkovat a uvidíme, naživo som to ešte nevidela, nie som teraz doma, on skôr tvrdí, že je to ako keby spálené od toho SavaOdpoveď na príspevok od beaurebelle:
@starysomar tak to skúsime vyvapkovat a uvidíme, … @beaurebelle mne to tiež príde ako vyčistené a možno taký výraznejší rozdiel, lebo aj zvyšok fasády je od prachu. A to znečistenie mi príde, že je spôsobené tým že tam býva okno otvorené na vetračku a vlhký vzduch po sprchovaní ide hore nad okno a tam sa to vyzráža a je to vlhké. Potom sa tam môžu tie riasy vytvoriť.Odpoveď na príspevok od beaurebelle:
@starysomar tak to skúsime vyvapkovat a uvidíme, … @beaurebelle neplanujete namontovat nejake odvetravanie potom ked to uz odstranite aby sa to neopakovalo? mozno lokalna rekuperacia by nebola odveci..Odpoveď na príspevok od patrox5:
@beaurebelle neplanujete namontovat nejake odvetr… @patrox5 kvoli jednej miestnosti? oplati sa to?Odpoveď na príspevok od stano_33:
@patrox5 kvoli jednej miestnosti? oplati sa to? @stano_33 lokalna rekuperacia riesi jednu miestnost