Kedy sa dáva 2. vrstva lepidla?

Ahojte, mame natiahnutí 1. Vrstvu lepidla na EPS. Fasádu budeme robit budúci rok. Kedy je vhodne dať 2. Vrstvu lepidla teraz alebo tesne pred tym ako sa bude robit fasáda? Dakujem
Odpovedať
lepidlo by malo vyzriet cize aspon 3 mesiace pred fasadou dat 2. vrstvu lepidla
Odpovedať
Profilova fotka
Mozes kludne aj teraz ale aj napenetruj ochranis lepidlo. Pred nanasanim fasady das znovu penetrak a tahas fasadu.
Odpovedať
@wolodymyr čo sa môže stať tomu lepidlu? Teraz sme dali 1. Vrstvu fasádu asi do jesene nestihneme, chceme sa povenovat dvoru a plotu a chodníkom nech sa hned nezničí. Takze možno na jar by sme to chceli riešiť. Môže popraskat alebo čo to lepidlo bez penetraku?
Odpovedať
Profilova fotka
@peto125 ked bude prsat natiahne vodu. Mne ked robili fasadu tak tiez do toho vosla zima a majstri dosli a dali penetrak ze nebude zvetravat vplyvom pocasia.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Caute, mam pred domom cca 7 rocne plotove mury, ktore su osietkovane a upravene do hladka lepidlom (pravdepodobne 2 vrstvy) - takto sme to kupili. Chcem to cez leto dokoncit - natiahnut silikatovu omietku. Otazka je, ci staci den pred tahanim omietky mur napenetrovat, alebo to mam aj radsej pretiahnut 3 vrstvou lepidla a az potom penetrovat a tahat omietku? Vdaka.
Odpovedať
@pier zalezi v akom stave je lepidlo. Pokial nieje zvetrale,poskodene,nedroli sa... staci napenetrovat a po 24h tahat omietku.
Odpovedať
ja by som co najskor natiahol aj 2. vrstvu lepidla a po vyschnuti napenetrovat
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@santos950 @wolodymyr mozem nanasat druhu vrstvu lepidla po naneseni prvej po dvoch dnoch? Netreba penetrovat alebo nieco podobne? miestami mi presvita sietka, tak som to chcel prebehnut este takym redsim lepidlom nech to je tak ako ma byt.
Odpovedať
@feriicko môžte.
Odpovedať
@profistavbari ok diki, inak je to bezna prax, ze sa dava este tenka druha vrstva lepidla?
Odpovedať
@feriicko Frajeri ju tahaju po par hodinách do zavadnutej prvej.
Odpovedať
@feriicko áno. Aj keď nie podľa Tech. Postupu😉 Ale fungujúca.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kejsix nie frajery, ale ty co sa im vlastne chyby nechce opravovat na druhy den 🙂 @feriicko sprav si trochu redsie lepidlo a jednoducho to natiahni so sirokym hoblom do stratena. Spoje medzi hoblom prestrekni trochou vody a zagletuj vhodnou spachtlou.
Odpovedať
@rkorba cele zle s tym riedkym lepidlom. To nech ho ani nenapadne robiť. Tak to môžu robiť iba 'cigani'. Aj zarobeny kleber musí mať dodržaný pomer klebru a vody, aby spĺňal technické parametre. K samotnej téme: Natiahnuť druhú vrstvu je ideálne hneď s tou prvou, kým ešte nie je zaschnuta, aby sa vytvoril pevnejší spoj medzi nimi. Potom o týždeň dva napenetrovat... A takto to vydrží aj 5 rokov...
Odpovedať
Profilova fotka
Penetrák na to aký dávať?
Odpovedať
Profilova fotka
@pier s treťou vrstvou opatrne. Pri tretej vrstve lepidla bez perlinky môžu vzniknúť praskliny.
Odpovedať
@vladohe systemovy od vyrobcu planovanej omietky
Odpovedať
@xkodiakx skor som myslel klasicky rozrobene lepidlo len ho pretiahnut este cez to uz nanesene v co najtensej vrstve ako to dovoli zrnitost lepidla.
Odpovedať
@feriicko určite lepšie ako s riedkym. Ale idealne jento robit v jednom kroku. Keď som robieval brigadnicky na strdnej a VS po sravbach, vzdy sme to robili hneď 2 vrstvy. Najprv prva do ktorej aa zatlacila sietka a prerovnala a na to bez cakania hned ďalšia vrstva dohladka. Veľký hobel co sme mali bol ostrý ako orezavatko co sme sa s nim natahali kilometrov sietky a klebru. My sme robili len rodinne domy a to len lukrativnejsim klientom. Doteraz sme nemali reklamaciu. A doteraz ta firma funguje, je to už 20 rokov čo sme vtedy začali zatepľovať.
Odpovedať
@xkodiakx zial v jednom kroku som to nestihol, preto to chcem urobit teraz po dvoch dnoch aby sa nemuselo penetrovat a pretiahnut to len co najtensou vrstvou.
Odpovedať
@feriicko kludne to sprav bez penetrovania. Ved nijak inac to ani majstri nerobia, len tu sa vzdy viac teoretizuje ako v skutocnosti praktizuje.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?