Odlepena apu lista po nanasani lepidla

Ahojte, viete mi poradit ako najlepsie opravit odlepenu apu listu? Na nejakych 30 cm sa mi pri nanasani lepidla odlepila a teraz nedoliaha ku ramu dveri. Zial pocas prac som si to nevsimol a teraz ju po vytvrdnuti lepidla uz neviem zatlacit. Rozmyslal som, ze by som ju na tom kusku s nozikom zarezal aby sa dala dotlacit k ramu a natiahol by som este jednu tenku vrstvu lepidla. Je to blbost? Alebo radsej sa na to vykaslat a medzeru len vyplnit nejakym bielym silikonom?
Odpovedať
Silikon neni vsemocny a po par rokoch skor problem. Silikon starne a nehovoriac o jeho vonkajsom pouziti. Vyrezat nakomplet a znova osadit. Pracne, ale stale lepsie to urobit teraz, ako neskor riesit zatekanie, ked uz je fasada hotova.
Odpovedať
@feriicko To je z exteriéru?
Odpovedať
@chrobak7 ano, je to zvonka. Rozmyslam ze len to prerezem cepielkovym nozom aby som ju mohol pritlacit spat. Nasledne to pretiahnem tenkou vrstvou lepidla. Je to len nejakych 30 cm tak by to hadam sarapatu nemalo robit. Inak dvere su kryte a nezaprsi na ne.
Odpovedať
@feriicko Keď to je vonku, tak to treba opraviť. Či to opravíš dokonale, alebo len tam natlačíš silikón, je v podstate jedno. Rozdiel je len v tom, koľko tá oprava vydrží. Lištu by som už nerezal. Buď daj do tej medzery silikónový tmel, alebo akrylátový exteriérový tmel, alebo tú lištu vymeň celú a natiahni na tom mieste novú omietu. Veď to ešte nevyzerá na finálnu omietku, na to ešte niečo pôjde, nie? A to sú aké dvere? Ak je to zárubňa, tak to je nejaké úzke a divné. To asi nebudú vchodové dvere?
Odpovedať
@chrobak7 este je to v lepidle ale odrthavat to uz nechcem lebo mam apu listu uz v rovine kde mala byt len sa odlepila. Uzke sa to zda preto ze tam je este ta lamacia cast z apu listy, ktora sa po naneseni okietly odlomi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?