Krokva vo farbe alebo v plechu

Zdravím, potrebujem radu. Idú mi oblepiť dom polystyrénom a plán bol spraviť aj štablóny vo farbe. Plán bol dať do farby aj čelá krokiev, kde je vynechané cca 3,5 cm ku škridle. Zatepľovačom sa do nepozdáva, že špinenie, vtáky, malá medzera na to aby tam dali EPSko lepidlo, sieťku a farbu. Mne sa to páči vo farbe. Možnosť je dať plechovú lemovku, minimálne dvoitu, alebo trojitú aby to nevyzeralo príliš blbo na výšku krokvy. Zostane ale škaredá medzera ku škridle. Možnosťou je aj rezať OSB, skrutkovať ju na krokvy a dať plech. - Prácne. Alebo povedať zatepľovačom, že to jednoducho chceme vo farbe fasády a nech sa s tým potrápia. Poradte prosím za a proti.
Odpovedať
@pistikus nikto?
Odpovedať
Aj my to prave riesime a ked som to obzerala,neviem akoby sme tam davali eps. Tiez sme chceli natiahnut fasadu a mat to vo farbe,ale budeme musiet asi oplechovat. Skoda,na tento detail sme nemysleli,ked sa robila strecha.
Odpovedať
@hoblinka13 my mame vynechane ako som pisal, tak teraz ani ani. Nvm ci malo alebo ozaj to nie je dobre tak spravit.
Odpovedať
@pistikus ak mate vynechane,nemal by byt problem. Preco potom hovoria,ze malo miesta. Skor by som mala obavy,ci mi to dobre spravia,ked uz teraz sa im do toho nechce.
Odpovedať
@hoblinka13 vraj sa celkom ku skridle neda dat sietka, tym padom to je potencialne miesto pre vrabce, a ze sa to moze sj spinit viac ked bude voda kvapkat z boku skridly.
Odpovedať
@pistikus myslíš ten detail pri krajovke, či ktorú krokvu?
Odpovedať
@megdesign hej ten. Mas to vo farbe alebo plech? Ak vo farbe kolko cm eps tam voslo? Resp. Aku fugu si tam mal v takom stave ako na foto?
Odpovedať
@pistikus cca 4cm. Pôjde tam XPS 2cm, sieťka, Kleber, fasádna farba.
Odpovedať
@megdesignnam sa to tak pacilo. Ideme do bielej farby, tak asi budeme trvat na svojom a nech sa potrapia. Nemam rad pristup lydi, ked mi hned hovoria co a ako nejde a neda sa. Ale caksl som za nimi skoro rok a referencie dobre.
Odpovedať
Nech neotvaram nove temy. Lepia mi epsko pod podbitie, kde mam spravene koniky s rozostupom od steny cca 17 cm. Epsko 15 cm, farba tam samozrejme nepojde, ale otazka je ci tam musi ist aj sietka do lepidla, lebo by sa tam davala dost blbo. Moze zostat to epsko co bude zakryte len s natiahnutym lepidlom bez sietky? @megdesign
Odpovedať
@pistikus ja by som tam sieťku dal. Neviem ktorý detail presne myslíš, ale prečo tam nechceš farbu?
Odpovedať
@megdesign no zateplenie medzi podbitim a stresnou foliou.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pistikus tam som ja eps nedával. Až myslíme to isté miesto. Nemáš foto?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?