Poraďte fasádu k oknám vo farbe zlatý dub

Ahojte, prosím Vás poraďte mi nejakú fasádu k oknám a k dverám vo farbe zlatý dub + môže byť aj kombinácia s obkladom. Len prosím Vás nie zelenú, žltú a oranžovú. Tieto farby vyslovene na domoch, či stenách neznášam.. Alebo pls hoďte nejaké linky na stránky, kde nájdem nejaké fasády znázornené priamo na domoch. Ďakujem ;-)
Odpovedať
@sonickav Nechces jednoduchu bezovu alebo nieco v takych smotanovych odtienoch? V jednoduchosti je krasa... Zbytocnymi kombinaciami sa da vsetko dokonale zabit :-(
Odpovedať
@sonickav ja by som ti odporucil niejaky odtien ako caramel so niejakym tmavym obkladom https://www.google.sk/search?q=fas%C3...
Odpovedať
Len si myslím, že bledé farby budú za pár rokov ešte bledšie, vytiahnuté od slnka. Celkom sa mi pozdáva taká horčicová. Páči sa mi aj šedá, lenže k našim oknám asi nie. Manželovi sa pači zelená. Ale taká tmavá. Ja zelenú neoblubujem. Ale tak možno by som pristala na takú tmavú zelenú + nejaká hnedý obklad na jednej strane, kde je jedno kuchynské okno, je vedla vchodových dverí. Myslíte že by to pasovalo?? A obklad vo farbe podobnej k zlatému dubu, alebo nejaký tmavý?? Videla som už aj červený a na tom hnedý obklad... Vyzeralo to zaujimavo, len toho sa nejak bojím :p
Odpovedať
toto som skúšala online Vizualizáciu, dom nie je náš. :-)
Odpovedať
@sonickav Bojis sa, ze bleda vybledne a tmavej sa nebojis? Ak by vybledla, bude to x-krat horsie vyzerat, bud si ista. A myslim, ze farba okien vobec nie je dolezita. A osobne? Nikdy by som taku tmavu na dom nedala, je to zurive, ale je to tvoj dom ;-)
Odpovedať
No lebo napriklad na našej ulici ma jedna rodinka bledozelený už pár rokov, ale teraz je uplné vyblednuty. A len lezenky okolo okien svietia na zeleno, lebo to bol tmavši odtien zelenej. Ďaľší maju tmavohnedý a už snáď 8rokov a vybledol len minimálne. A takýto zelený som videla raz v jednej horskej dedinke, jedna strana obložená tmavohnedým drevom a vyzeral krásne. Vyzeral tak lesne a príjemne na mna posobil. Hlavne nechcem taku farbu, čo ma každý druhý dom a chcem niečo moderné. :-) No ja práveze pozeram aj na farbu okien. Lebo som rozmyslala nad šedou farbou, ale v susednej dedine som taky videla, nemali sice okná zlaty dub ale tiez niečo také podobné a nešlo mi to k tomu. Skor by som sivú fasadu vedela dať k bielym, čiernym alebo nejakým tmavym oknam. Ale kazdý ma iné oko :-)
Odpovedať
:p
Odpovedať
Profilova fotka
Ja osobne keby si volím také okná tak by sa mi páčila biela (príp. slabulilinko sivá) a v kontraste k tomu nejaký tmavší sivý kameň resp. obklad na časť fasády + čierna strecha, alebo ak decentnejšie a tón v tóne tak jemnučká béžová a obklad tmavšia hnedá určite ako sú okná + tmavo hnedá strecha. Do tretice prípadne veľmi jemná staroružová plus tmavo hnedé obklady a strecha.
Odpovedať
My máme tmavohnedú strechu aj ríny....Okná a dvere zlatý dub. Terasové drevo bude natreté na zlatý dub. Mne sa tiež páčia bledučké farby. Krémová, bledohnedá. Ale tiež sa mi páčia aj tá tmavozelená, aj keď som nikdy nechcela zelený dom :-N No každopádne chcem dom v zaujimavej farbe, aby som " trafila domov ", nakoľko každý druhý dom je rovnakej farby. Aj keď stavba ovšem iná. Chcem niečo nové, čo nemá každý :-) nemyslím tom v zlom, ale potom su už také farby otrepané :-)
Odpovedať
@sonickav tak aj my sme mali problémy s vybraním správnej farby. Žltú,zelenú,bielu,marhuľkovú - to sme nechceli.Od začiatku sa nám páčila škoricová a nakoniec sme od nej neupustili a sme s výsledkom spokojní. Okolo okien a dverí máme svetlo šedú farbu a sokel bude tiež šedý - ten budeme robiť tento rok.Každému sa niečo iné páči a tak napr. niekomu sa to nemusí ľúbiť,ale tak čo už :-p .Hlavne,že majiteľ je spokojný ;-) .My máme hnedú strechu, eurookná vo farbe gaštan aj dvere a podhľady a nosné piliere máme asi čerešňu. Počula som taký názor,že na dome by mali byť použité najviac 3 farebné odtiene - čo je strecha,fasáda,sokel,dlažba .. Mne sa napr.šedá fasáda páči,ale nie na našom dome.Na každý tip domu sa podľa mňa hodí niečo iné.Držím palce,aby ste si vybrali dobre a boli s výberom spokojní ;-)
Odpovedať
@sonickav este si uvedom jednu vec - dnes mas velky vyber druhu omietok - akrylatove, silikonove, silikatove... Ktovie aku si davali na fasadu ti susedia pred rokmi, ze im tak vybledla........... Neporovnavaj kvalitu omietok pred 8 rokmi a dnes.
Odpovedať
@stanica v pohode :) ja neporovnavam. Len pisem, ze by som nechcela mat dom rovnakej farby ako je kazdy druhy. Cize hnedy, kremovy..... Aj ked pre mna kazda moc bledá farba na dome vyzerá ako vytiahnutá ...A vies mi prosim ta teda poradit, ktorá nevybledne, nech je farba akakolvek? Teda či dat akryl, silikon... Ďakujem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sonickav silikonova, ale pozri si tu je tom viacero diskusii
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?