Kotvenie FV panelov na fasadu.

Ahojte, dosiel som do stavu, ze strecha je plna a vykonu v zimnych mesiacoch poskormne, tak planujem panely na fasadu. Mate uz niekto nahodene panely na fasadu hrubky min 200mm? hlavne ide o spolahlive kotvenie. Jednoducha zavitova tyc napr /10-12/ nieje ziadnym riesenim, ak pouzijem tyc za pomoci rurky - to zas bude velky zasah do fasady. Steny mam z betonu. Panely budu bifacial full black. @mgx @kejsix @rkorba
Odpovedať
Profilova fotka
@rapidek skus napisat kompletne zlozenie fasady. Tzn. mas beton (20-30cm) a na tom rovno omietka, ci zateplenie (ake, kolko).
Odpovedať
@mgx 150mm beton/200mm EPS/7mm lepidlo-sietka-omietka
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

Ahojte, dosiel som do stavu, ze strecha je plna …
@rapidek o kolko panelov sa jedna? Konstrukcia hlinik?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@rapidek o kolko panelov sa jedna? Konstrukcia hl…
@rkorba panely budu vselijako, plan je na lezato v poliach 2x2, alebo 2x3. alebo zacnem od atiky a tam by to bolo 4x1. rozmery panela cca 1700x1300
Odpovedať

@rapidek o kolko panelov sa jedna? Konstrukcia hl…
@rkorba co sa tyka konstrukcie, plan bol hlinik, ale neviem ci to bude dost odolne. Rozmyslal som aj nad Hilti nosník MQ-41-L. Nechcem dat za to dve kopy penazi, ale zas nechem aby to lietalo po susedoch :D
Odpovedať
Profilova fotka
@rapidek Hilti je klon Unistrut-u. Pouzil by som ten, zozenies asi lacnejsie ako origo Hilti, kde platis za cervenu farbu 3nasobok. Video tuto https://www.youtube.com/watch?v=emAul... Druha moznost je na laser naniest vysku (vodorovne, vertikal), na sirku panelu urobit 2 drziaky a kotvit co ja viem kazdy meter. Hmozdinka nejaky fischer s prerusenym tepelnym mostom na sposob zavitnice, na tu L-ko so skrutkou a na druhej strane prisrubujes klasicky solarny profil 40x40 (len si kup taky, kde je drazka nielen hore a dole, ale aj zboku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@rapidek Hilti je klon Unistrut-u. Pouzil by som …
@mgx pozrel som to video, ale cavo to dava na fasadu bez EPS. Ak to budem takto kotvit, tak potom to vidim na podlozenie profilov roznasacimi platnami, aby som nedeformoval EPS
Odpovedať

@rapidek ked das rurku len trochu sirsiu ako zavitnica, nic to s fasadou nespravi, robim to tak, ze ukotvim zavitnicu a potom cez nu natlciem rurku - konzola ju prekryje, nic neni vidno... Pouzival som kovove aj plastove, vsetko mi drzi... A co mam vo venci a balkone, tam perfektne drzi prievlacna kotva... Mam 20 takychto kotveni na dome, hojdacky, markizy, pristresok, klima. Rychle a funkcne... Nenasiel som pevnejsie kotvenie v 20cm eps zatial...
Odpovedať

@rapidek Hilti je klon Unistrut-u. Pouzil by som …
@mgx unistrut sa da kupit aj niekde na slovensku?
Odpovedať

@mgx unistrut sa da kupit aj niekde na slovensku?
@rapidek nemam cas sa tomu venovat, varim si pivo :-) Vratim sa ku tomu vecer ked nezabudnem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rapidek myslim ze len CR, ale uz som davno nekupoval, nepouzivam to. skus pozret este toto. pouzil by som bezne dostupny solarny profil 40x40. https://forum.mypower.cz/viewtopic.ph...
Odpovedať

@rapidek nemam cas sa tomu venovat, varim si pivo…
@rkorba ked budes nachmeleny, tak asi zabudnes :D
Odpovedať

@rapidek myslim ze len CR, ale uz som davno nekup…
@mgx pri tomto jednoduchom uchyteni /z linku co si dal/ ma vyrusuje to, ze panel nieje isteny zo spodu.
Odpovedať
Profilova fotka
@rapidek zospodu? A naco? Mam panely na solarnom plote, ktory je vetrom zatazeny omnoho viac ako nejaka smiesna fasada a drzi 30m plota kazdy panel na 4 uchytoch, pricom su vzdy zdielany omega drziak pre 2 panely. Ak si to potrebujes pridrzat, tak si bud urobis nejaky dreveny pripravok kde spodny rad opries pocas montaze, kym neuchytis boky. Aj tak budete musiet byt minimalne 2ja. hornu radu uz opries o osadeny panel (mozes si zasa spravit pripravky).
Odpovedať

@rapidek panely chces naklonit ci budu vodorovne s fasadou ako na odkaze?
Odpovedať

@rapidek panely chces naklonit ci budu vodorovne …
@rkorba vodorovne. keby som spravil naklapanie celej plochy, tak konstrukcia by musela byt masivnejsia.
Odpovedať
Článok sa načítava...

@rkorba vodorovne. keby som spravil naklapanie ce…
@rapidek Prečo bifaciálne? Veď tie na tej fasáde nedávajú význam.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@rapidek Prečo bifaciálne? Veď tie na tej fasáde…
@frantisekca pre mna maju velky vyznam, ide o bezpecnost.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?