Fasáda bez zateplenia

Čauko. Náš dom má škaredú brizolitovú fasádu a ja ju chcem budúci rok (čiže zatiaľ predbežne zisťujem) robiť. Tzn. natiahnem sieťku lepidlo, exterierovu omietku a silikatovu/silikonovu farbu. Otázka je, či to bude takto držať, ide mi najmä o ten styk brizolit-lepidlo, zožerem kvantum lepidla kvoli členitosti brizolitu, ale ak by som ho zosekával, tak by som mal tri tatrovky brodelu, čo by ma vyšlo ešte drahšie. Podľa mňa by to držať malo, veď aj polystyren sa pri zatepľovani dáva na lepidlo ne? Reči o tom, že by som mal zatepliť a bla bla bla si nechajte pre tých, koho to zaujíma.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

Čauko. Náš dom má škaredú brizolitovú fasádu a ja…
@arcticcode bude drzat pokial drzi ten brizolit. Niekolko miest pred zateplenim som opravoval a lepidlo roztahoval az do brizolitu (kedze som to chcel mat ako tak esteticky). Nezabudni pred tym ale brizolit vystriekat wapou je kvalitny zberac prachu. Ked mas ale brizolit predpokladam asi v buducnosti zateplenie? Vykaslal by som sa v takom pripade na omietku a nechal to nateraz len v lepidle.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

Čauko. Náš dom má škaredú brizolitovú fasádu a ja…
@arcticcode prečo by si zarovnával brizolitovú omietku lepidlom? Ak drží, neodúva sa, tak rovno na ňu môžeš lepiť izolačné platne.. Ved tie sa ešte budú kotviť do muriva. Až navrch dáš sieťku, penetrák a omietku. Mám to tak urobené. Len som dával minerálnu vatu na hrebeň, nie na buchty a rámčeky. Chcel som mať istotu, že to bude držať.. A drží ako fras. Ked som neskôr musel otvoriť kúsok izolácie kvôli jednej krabice v stene, ktorú mi čuráci prekryli, tak som sa šiel zblázniť, ako ten kus držal na stene. Vysekával som vlnu s omietkou. Ako lepidlo mám použitý baumit duo contact.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@arcticcode bude drzat pokial drzi ten brizolit. …
@sousedekovci89 Jasne, vystriekať, zapenetrovať a tak. Žiadne izolačné platne ani zateplovanie najbližších dvesto rokov neplánujem :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@arcticcode prečo by si zarovnával brizolitovú o…
@zicher Žiadne izolačné platne sa konať nebudú. Som myslel, že je to dosť jasne napísané :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

@zicher Žiadne izolačné platne sa konať nebudú. S…
@arcticcode Ked nechces zateplovat, co tak napatlat farbu rovno na ten brizolit?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

@zicher Žiadne izolačné platne sa konať nebudú. S…
@arcticcode sorry, čítal som bez porozumenia.. A nie celý text.
Odpovedať
Profilova fotka
@arcticcode ak je brizolit OK, je hlupost na vapenno cementovu omietku natiahnut sietku/lepidlo a silikat. Staci strojovo vycistit a natriet vapnom, alebo farbou, ktora je na obnovu vapennocementovych omietok urcena.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

@zicher Žiadne izolačné platne sa konať nebudú. S…
@arcticcode dovod pre ktory to neplanujes?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sp4jo:

@arcticcode Ked nechces zateplovat, co tak napatl…
@sp4jo Takú bytovku sme mali v meste, kde som predtým býval a bol to rovnaký grc, len farebný :) Namaľovaný brizolit je fakt hnus. @zicher - pohoda, stáva sa ;) @mgx - ide o to, že brizolit či už špinavy, alebo čisty je proste hnus. Nepáči sa mi ten povrch, pripomína to starý zlý komunizmus, kedy bolo všetko šedé, mŕtve, bez duše a rovnaké. Potrebujem ten brizolit dajako zarovnať a hodiť tam zrno 1,5, maximalne 2mm. @sousedekovci89 - lebo na také blbosti nemám prachy :) Okrem toho som odporcom zatepľovania, lebo podľa mňa nemá až taký zmysel.
Odpovedať
Profilova fotka
@arcticcode nechcem ti davat lekcie, ale brizolit sa pouziva od roku 1912, za prvej republiky to bola najpouzivanejsia funkcionalisticka fasada (+ trosku viac zdobenia, sambrany, detaily a pod,...nebudem vysvetlovat lebo je to zbytocne). Brizolit natries na aku farbu chces, farby Forfon sa vyrabaju doteraz. Vydrzi 30 rokov+, neplesnivie, nemachovatie....difuzny odpor je omnoho mensi oproti silikonu/silikatu. Ak to urobis ako chces (a pouzi najlacnejsie co zozenies=MM), tak je istota, ze do 10 rokov robis fasadu znovu a znovu a znovu...a brizolit sa len zasmeje :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

@sp4jo Takú bytovku sme mali v meste, kde som pre…
@arcticcode presviedčať ťa nebudem, ak si rozhodnutý.. Ale zváž. Prihodím svoju osobnú skúsenosť. Pred zateplením som nemohol mať pri obvodovom murive zvnútra skrine, lebo mi za nimi plestinvela stena kvôli zlému odvetraniu za skrinami. Kúril som na 24 a aj tak sme mali pocitovo chladno. Po zateplení 12cm mineránou vatou mám skirne pri stene, nič neplesnivie a kúrim na 22 a pocitovo je teplejšie, nakoľko obvodové múry nie sú studené. Reálne spotrebujem o 40% menej plynu, každý mesiac si robím vlastný odpočet. No a teraz , ked vravíš, že na blbosti nemáš peniaze.. Potrebuješ zarovnať brizolit lepidlom, sieťkou, omietkou.. Lepidla bude treba požehnane, lebo brizolit je samá diera, tam pôje veľa. Keby si zatepľoval, tak použiješ možno rovnaké a dokonca možno menej lepidla, lebo pod polystyrén by toho nešlo toľko.. Sieťku a omietku tam dáš tak či tak. Jediné, čo ti navýši cenu, je polystyrén a kotvy. Práca je takmer rovnaká, lebo pricapiť tabuľu polystyrénu je jednoduchšie, ako namazať a vyrovnať lepidlom brizolit. Vážne na blbosti nemáš peniaze? Lebo podľa mňa nezatepliť a omietnuť je blbosť. Cena polystyrénu nie je taká vysoká, ostatné aj tak musíš preinvestvovať, aj ked nezateplíš. Navyše môžeš požiadať o preinvestovanie časti nákladov cez fond obnovy bývania. Ja som platil všekto cash z vlastného. A neľutujem. Zatepliť s použitím prefinancovania je oveľa lacnejšie, ako nezateplovať a iba napatlať omietku. Môj názor.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

@sp4jo Takú bytovku sme mali v meste, kde som pre…
@arcticcode sak nemusis ked mas na to pustat peniaze do luftu namiesto investicie do nehnutelnosti, mozes 😉
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?