Dom bez zateplenia, fasáda

Mám otázočku, postavil tu niekto dom z pórobetónu bez dodatočného zateplenia? Ja som staval z Porfix premium 500mm Aké zloženie fasády ste použil? Odporúčané je ( pred nástrek, jadrová omietka, lepidlo+sieťka+lepidlo, vrchná úprava - v mojom prípade silikónová omietka.) No je problém nájsť niekoho kto dá na dom hrubú omietku, väčšina majstrov ma nahovára a na skladbu (lepidlo+sieťka+lepidlo a nato silikónová fasáda. Mám obavu s toho aby sa časom nevykreslili tvárnice na omietku. Ako ste to riešil vy?
Odpovedať
Profilova fotka
@gev kto odporúča om, st sieť, st farba? Akú tam má funkciu sieťka a st?
Odpovedať
Presne takuto situaciu mam aj ja..tie iste tvarnice, tie iste odporucania a aj obavy s vyrysovania tvarnic. Najst niekoho v mojom okoli na striekanu vonkajsiu hrubu omietku bolo skoro nemozne. A ked som nasiel tak cena bola taka vysoka ze som sa rozhodol zateplit.. Ide na to 10cm sedeho eps. Vlhkost v murive by nema byt taka velka aby sa z muriva nevedela dostat prec.. + trochu by mala pomoct aj rekuperacia Musel som sice vymenit parapety ale stale to stoji za tie peniaze. Chcelv som sa silou mocou vyhnut zateplenie, mam uz rocne naklady na energie, ale skratka to neislo..
Odpovedať
@mythnick Ja túto tému už pomaly dostávam na koniec nakoľko som našiel možnosť v jednovrstvových omietkach priamo určených na tento účel. čiže odpadá pred nástrek, jadrová omietka , lepidlo a pod. na jeden krát natiahnuť túto omietku v dvoch vrstvách , medzi ne sieťka a druhá vrstva už je final silikónová. Len pri cenách za remeselníkov si omietku natiahnem sám a silikón nechám na profíkov.
Odpovedať
@gev ano ked si to clovek bude robit sam tak ma aj baumit jednoduche riesenie v jednej vrstve.. Ja som sa bal toho ze pri omietke vacsej hrubky (2-3 cm) by som povrch nevedel pekne zarovnat bez toho aby tam boli priehlbiny alebo kopce.. A aj ono vymiesat tolko omietky rucne nieje sranda..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@gev ahoj, prosim ta, sme momentálne v rovnakej situacii, aky postup ste nakoniec zvolili? Vďaka za info ☺️
Odpovedať
@mirushka26 Ahoj. Nakoniec sme dali priamo na porobeton lepidlo duokontakt od baumitu aj sieťku. zatiaľ sme nedali final silikónovú omietku aby som zistil či je to v pohode a zatiaľ to vyzerá veľmi dobre nieje s tým žiadny problém, už sú to dva roky a chystáme sa dokončiť finalku silikónovú alebo dekoratívnu štruktúru. Podľa mňa ak máte 500mm tvárnice netreba už nič viac.
Odpovedať
@gev hej, mame 500vku, len mali sme dosť nerovnosti, momentálne mame dokoncenu vapnocem. Omietku so sietkou. Niektorí majstri radia teraz lepidlo, niektori uz nie. Ak lepidlo, niektori tvrdia teraz este, niektorí az na jar. Co odbornik,to iny nazor 😩 a teraz si vyber 🤣
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?