Drevená terasa - áno či nie ?

Ahojte . Robíme novostavbu RD a potrebujeme vybagrovat základ pod terasu. Lenže my sme od začiatku plánovali že dame drevenú terasu ... ale teraz nás odhovaraju,teda už si to mysli aj manžel 100% že tam vlastne pod tou terasou bude kadejaka háveď (potkany,jezkovia atd ..) uvažujeme nad terasou buď z dreva bankirai alebo pripadne podobne kvalitnejšie alternatívy .. ale teraz už skutočne neviem do čoho ist . Vie mi niekto ohľadom terasy a riesnie tohoto celkom poradiť . Aj čo sa týka základu ..
Odpovedať
@zuzanka66 To je len nepodložený mýtus, že pod drevenou terasou sú myši. Najprv by tam museli mať čo jesť. Možno pre inšpiráciu - pozri si môj fotoblog o terase.
Odpovedať
Podklad si môžete dať relatívne akýkoľvek, my máme betón a dávali sme timbermax dosky na terasu, firma prišla, urobili nám aj hliníkovú podkonštrukciu, namontovali dosky a za pár dní sme mali terasu hotovú. Drevo sme chceli aj my, lenže mňa odradilo to, že ono časom tak oškaredie a to nám bolo proti srsti.
Odpovedať
@lubos782 vieš mi prosím poslať fotky, ako vyzerá vaša terasa? aj my rozmýšľame nad timbermax - jediné, čo ma odrádza je cena...vy ste ako spokojní?
Odpovedať
@lubos782 Práve na to pozeram prosím ta vieš mi k tomu Timbermax podat viac info ? V com je to lepšie alebo tak ?
Odpovedať
@zesaw @zuzanka66 Aj my máme túto značku, pošlem vám fotku do IP ako to u nás vyzerá 🙂
Odpovedať
My máme všetky plochy v záhrade, terasy, balkón agátové drevo a sme spokojní už niekoľko rokov. S hlodavcami žiadny problém😉
Odpovedať
Prosim a ako by sa pod tu terasu tie potkany a jezkovia (mimochodom velmi uzitocni) dostali? jedine ze sa podhrabu. Ved snad okraje budete mat zabezpecene... My mame drevenu ( sibirsky smrekovec) terasu okolo bazena len na strku, na nom rozlozene betonove kocky a na nich drevene rosty... Okraje su zatial volne, budeme tam prisypat zem a robit ocelovu zabranu, ale ani teraz tam nic nerespava... pozerala som sa par krat 🙂.
Odpovedať
pokiaľ tam budú ježkovia - nebudú tam myši, hady a pod.
Odpovedať
@betka8880 môžete prosím foto poslať aj mne? ďakujem krásne.
Odpovedať
normálne beton , na to drevené rošty..máš pokoj..ale drevo určite kvoli bosým nohám..
Odpovedať
@katkasav Ale ono sa dá urobiť napríklad betónový podklad a na to nejaká tá podkonštrukcia a až na to dosky a netreba sa ničoho báť. Ide o to, čo komu viacej vyhovuje. Ja napríklad by som do dreva nešla už len z dôvodu, že je s tým roboty, keď chceš udržať aby bolo rovnako pekné stále aj po rokoch.
Odpovedať
@mumoo terasu robí @zuzanka66 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zuzanka66 http://www.modrastrecha.sk/forum/dlaz... príspevok chrobák7
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?